Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
yhv - специалист
Тани написа:
Спокойно може да им напишеш и имената.
Ами ОК.
фирма 1 е Полибет http://www.polybet.bg/
фирма 2 е Максим http://www.maxim.bg/
фирма 3 е Тивит http://www.tivit-bg.com/

Аз също се спрях на този тип тухли заради топло-изолационните им качества, и защото зидането с тях е доста бързо и точно, но единствено се притеснявам от порестата им структура.
Тани - модератор
Кое точно качество на порестата структура те притеснява?
ПП От Максим си купувам гранули, но не знаех, че правят и тухли. Потърсих информация на сайта им, но не открих. Би ли дал линк?
yhv - специалист
Тани написа:
Потърсих информация на сайта им, но не открих. Би ли дал линк?
Ами на едно изложение ги срещнах и исках да ми направят сравнение с тивит, та там ми казаха, че правели и тухли. Дадоха ми телефон на Биляна Дянкова за контакт. А в сайта им и аз не намирам нищо за тухли. Все се каня да говоря с въпросната Биляна за по-вече информация. Но понеже съм се спрял на Полибет за сега не съм намерил за необходимо да и се обаждам. Ако ти трябва телефона й ще ти го пратя на лични.

А както писах в по горните си постове се притеснявам да не би гризачи да пробият дупка в този тип материал. Не знам до колко ги отблъскват свързващите вещества, имайки предвид структурата му тя си е доста ронлива, която няма да спре гризачите.
stivemaster - майстор
Няма и как да откриете нещо в сайта на Максим ,те не ги правят ,правят им ги в Търново ,в друга фирма.
Относно това дали ги ядат мишки , се чудя човек какви глупости може да си измисли ако се чуди какъв проблем да си създаде.Като дали бил отровен Итонга , не се притеснявайте не ги ядят мишките , нито пчелите ,нито гълъбите.
yhv - специалист
stivemaster написа:
Няма и как да откриете нещо в сайта на Максим ,те не ги правят ,правят им ги в Търново ,в друга фирма.
Относно това дали ги ядат мишки , се чудя човек какви глупости може да си измисли ако се чуди какъв проблем да си създаде.Като дали бил отровен Итонга , не се притеснявайте не ги ядат мишките , нито пчелите ,нито гълъбите.
Благодаря ти за отговора!
Първо не става въпрос за мишки, а за плъхове, които да десетина пъти по големи от мишките.
И второ от опит ли го казваш или просто предполагаш.
Защото съм живял в къща строена двадесета година и мога да ти кажа, че плъховете намираха начин да преминат през 50 см. стена иззидана от камък и постоянно вилнееха в мазите. Нямам намерение в новата къща да се боря с тези гадини. А още по малко да им улеснявам влизането в къщата.
Съседите гледат животни и съм убеден че има плъхове в района.
Tsilkov - майстор
yhv написа:
че плъховете намираха начин да преминат през 50 см. стена иззидана от камък
Ми те щом са минавали през камъм - не виждам как ще ги спреш.С тухла(ако тва ти се върти главата) няма да е - защото аз пък съм виждал на баба ми къщата как са ояли тухлата.Ако се чудиш дали изобетона ще им се услади повече сами плъх може да ти кажа ама няма как да го попиташ :lol: Иначе борбата ми досега с гризачите е показала че най-лесно става с устроиства с ултразвук.
Tsilkov - майстор
Впрочем има ли някой на представа каква е цената на зашършена стена с тази зидария за квадратен метър?Имам предвид не само тухлата ,а с трудът свързващото вещество и външната и вътрешната мазилка(вероятно има някакви изисквания и за тях).
yhv - специалист
Последното, което чух вчера в подкрепа на тези тухли, е че свързващото вещество било отровно за гризачите, и затова те не ги нападали.
Що се отнася до цената и аз все още не съм наясно, колко ще излезе. Тепърва ще се пазаря с майсторите за цена за зидане. Но от вънка задължително трябва да има армираща мрежа и мазилка. А вътре или гипсокартон или отново армировка и шпакловка.
Tsilkov - майстор
Зидането трябва да си е колкото стандартно зидане 10-15 лв./кв. зависимост какво се разбереш.Инетерсното е цената на тухлата,свързващия разтвор и мазилките.Доколкото разбирам отвън мазилка за топлоизолация,а отвътре стандартна шпакловка ,което грубо прави 20-25 лв. отвън и 20 лв. отвътре на квадрат.Могат ли да се измазват с вар?
Тани - модератор
За отвън в зависимост от мазилката може да струва и повече , но за вътре мисла , че шпакловка ще стане и за 10 лв. с труд и материали. С вар могат да се мажат , но какъв е смисъла? Все пак нали се зида гладко и равно като Итонг , но доста по-здраво и не ронещо се! Материала е доста твърд и в същото време пластичен и трудно се отчупва парче за моя изненада!

ПП
А зидането може и по-евтино да се договори от тухли четворки, все пак не се бърка и мъкне вар а материала се нанася на гребен с гребеновидна лопатка. Ето клипче , което е за Итонг , но предполагам съветите ще са същите. Само това с каналите за кабел няма да стане толкова лесно [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4raBiK4GBV0[/youtube]

Тема "Изобетон - изолационни тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: