Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли си построили къща от термоблокове

Анкетата завърши на чет фев 11, 2010 8:34 pm

26%
да бих си построил
14
19%
по принцип бих но знам твърде малко за тях
10
6%
не защото не е подходящо за нашия климат
3
13%
категорично не
7
37%
искам да науча повече за тези къщи
20

Общо гласове: 54

единак - специалист
Мишо63, гледам да не се намесвам из тия спорове и да изразявам негативното си мнение. Знам ли,може пък и да има някой, на който точно тия системи, точно за толкова пари му харесват. И досега си мълча.
Обаче искам да поясниш всяко едно от твърденията/отговорите си, на въпросите на СХЛ. Защото, по мое скоромно мнение, са прах във въздуха, думи, изсмукани от пръстите, рекламни лозунги, празни твърдения.
Пичове, не веднъж призовавам... абе, не така агресивно де, по-спокойно, ако може без откровени лъжи и заблуди. По-голяма вероятност има някой да ви потърси. Създавате впечтление на хора,които са готови да манипулират данни, статистики, мнение само и само да си пробутат продукта. Който, впрочем, може и съвсем да не е лош. Ама, ако продължавате така, никой няма да ви вярва.
stivemaster - майстор
Здравейте на всички.Ще се опитам да внеса пояснения за хората които искат да научат нещо полезно.За другите дето обсъждат коя да е тема без да си дават сметка "като не знам нищо по тази тема що се обаждам,що не взема само да чета" на тях едва ли мога да помогна.
Прилагам снимка на система която позволява бетоново съдържание от 150мм до 600мм.Освен това позволява наливане от !!! етажна височина на среднотежък или нормален конструктивен бетон за монолитно отливане на стените или шайбите.При тази система е възможно и отливане предварително на конструктивните вертикали или колони и след това поставяне на системата от оставщ кофраж и отливане на стените замествайки тухлите при нормален конструктивен проект !!!!!
Обръщам внимание :
1.В този случай не е необходима промяна в проекта от който и проектант да е създаден той - разликата се узаконява с екзекютивна документация.
2.Използването на такава система за полистиролен оставащ кофраж не изключва изпълнението на който и да е конструктивен елемент от сградата дори и при използване на лек бетон.
3.Не всички проекти за високи сгради "много по високи отколкото ние тук в селяндурландия сме виждали" изискват техниката на "стени шайби" по оградните стени и достигат земетръсоустойчивост по Рихтер 9+.Не вярвам някой да е виждал такъв проект в България дори за далеч по ниска сграда.
4.Важно е също да се отбележи и следното - липсата на "мозъци" не касае само този форум това касае видимо цялата държава а защо в това число да не са и проектантите и конструкторите въпреки тяхното лично мнение.За тези които не знаят искам да ги запозная с пътя на всяка технология или материал в строителството.Производител или вносител използва лични контакти и методи на информиране, корпоративни такива като семинари представяния и др. ,както и различни нерегламентирани плащания за да може неговия продукт да се залага в проектите и да се отстоява като единствен удачен от заинтересованите лица.
В този смисъл искам да отбележите че никога в моите постове не споменавам фирма производител и не става дума за реклама.
И накрая МОЛЯ хората участващи в този форум нека когато пишем нещо се ръководим от отговора на въпроса има ли полза от това което пиша и от моето присъствие тук изобщо нека направим така че хората "енергийни вампири" предизвикващи другите просто да се откажат от участието си.
Бъдете здрави.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (45.3 KиБ) Видяна 2792 пъти
SHL - специалист
Здравейте, аз като изпълнител единствено се интересувам от тахническите характеристики, матоди на изграждане и някой подробности за които съм писал!
Благодаря на misho63 и stivemaster за отговорите по темата!
Специални благодарности отправям към rumeniak, който след поста ми се обади по телефона и лично ми обърна внимание за тази система!
Само като забележка ще кажа, че е излишно да се вкарват провокации и ядовити забележки в подобни теми към когото и да било от участниците!
Просто от тях няма смисъл. Нека всеки изкаже мнението си спокойно и то да бъде обсъдено разумно без язвителни реакции към когото и да било.
Така диалога наистина ще се получи и темата ще бъде полезна за всички, които я четат.

Тема "За и против къща от термоблокове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: