• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BoBo72 - специалист
Под това име ,КНАУФ, е общо прието.
Стефан - майстор
n.nikoloff написа:
BoBo72 написа:
...А за разширенията ,помисли за дръжката на разсъхналия чук.При намокряне кое се разширява,чука или дръжката.Влажноста на въздуха не е за пренебрегване.
:? :shock: Тука вече ще взема дипломата ми и ще я хвърля в огъня! Колко било просто, а аз загубих 5 години да уча тия лесотехнически науки .... Ц ц ц ц .....
ТОВА МИ ХАРЕСА. Направо у бисерите.

:? :? :lol: :lol: Не бързай да късаш дипломата от дърводелския институт. Поне до моето предложение. А то е следното:

Вземи и направи опит - вкарай в хол с масивен дървен паркет няколко винкела, и обилно ги полей с вода. Така и двата материала са поставени при еднакви условия. Като допълнение можеш да сложиш и няколко листа гипс картон. За сигурност сложи и влагоустойчив. Сам ще видиш кое как реагира.
Последна промяна от Стефан на пет яну 15, 2010 7:12 pm, променено общо 1 път.
n.nikoloff - специалист
Стефан написа:
n.nikoloff написа:
BoBo72 написа:
...А за разширенията ,помисли за дръжката на разсъхналия чук.При намокряне кое се разширява,чука или дръжката.Влажноста на въздуха не е за пренебрегване.
:? :shock: Тука вече ще взема дипломата ми и ще я хвърля в огъня! Колко било просто, а аз загубих 5 години да уча тия лесотехнически науки .... Ц ц ц ц .....
ТОВА МИ ХАРЕСА. Направо у бисерите.

:? :? :lol: :lol: Не бързай да късаш дипломата от дърводелския институт. Поне до моето предложение. А то е следното:

Вземи и направи опит - вкарай в хол с масивен дървен паркет няколко винкела, и обилно ги полей с вода. Така и двата материала са поставени при еднакви условия. Като допълнение можеш да сложиш и няколко листа гипс картон. За сигурност сложи и влагоустойчив. Сам ще видиш кое как реагира.
Навит съм. Сега пускам обява че търся такъв хол. Ако някой от фоума ми го предостави безвъзмезно - цена няма да има.... Между другото ако не знаете държавния резерв на Англия за дървесина е на дъното на Ламанша. Не съм чул за желязото им...:-D :-D
(Айде стига с тази глупости вече, че оспамихме темата. Това за къща система Кнауф като общоприет термин е булшит и да не му отделяме толкоз време. Кнауф не са съществували, когато хората са го правили.)
Стефан - майстор
Николофф,
Бягаш по чифутски, май. Защо не отговориш по същество? Или така ти изнася. За оспамването си прав.
Георгиев - специалист
Би трябвало да знаеш, че дървото под вода не гние. Гние ако се остави мокро след изваждане от водата. Тоест склад под вода е нещо нормално и няма нищо общо с разширяването на материала.

А за хигроскопичните качества на желязото... ами тях никакви ги няма, просто не мога да си представя желязото да поеме вода и да се разшири заради това...
n.nikoloff - специалист
Много встрани от темата отивате. Тя беше за съвсем друго. И като сравнявате нещата ги съпоставяйте адекватно.
1. Никой не можа да ми посочи нищо за линейното разширение на дървена конструкция в система, приложена в къща и метална такава. Чакам отговора на въпроса "откъде взехте безумната мисъл, че дървесината, вложена в такава конструкция се разширява линейно много повече (с колко и кой източник го твърди!!!) от метална конструкция"????? Дайте доказателства. Не ми говорете за "на тслата дръжката", паркети и глупости. Съпоставяйте адекватно нещата, след като сте решили да давате професионални мнения. Какъв метален профил , затворен в конструкция и облицовка сравнихте с какъв дървен прифил, затворен в конструкция и облицовка, та се изказахте така неподготвени.
Като сравнявате води и дървесини и железа защо не съпоставихте 2 къщи потопени във вода (защо ли въобще се нагърбвам да ви съставям усещания за критерии не знам) - едната с дървена конструкция - другата с метална. И като се оттегли водата какво ще стане с едната и с другата. Какви са тия води по тия паркети и тия вестникарски знания?
argonavt - специалист
BoBo72 написа:
А за разширенията ,помисли за дръжката на разсъхналия чук.При намокряне кое се разширява,чука или дръжката.Влажноста на въздуха не е за пренебрегване.
Колега , точно този пример щях да дам , ама ти ме изпревари. Не е случаен и факта , че в нашия поп-фолк се пее за "на теслата дръжката". Точно линейните разширения на материала се има предвид , при наличие на влага /друг е въпроса за вида на влагата/. Има и закомерност - колкото е повече "влагата" - толкова по-голямо е "линейното разширение"/не си спомням кой закон от сексологията беше/. :lol: :lol: :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
На кое викате линейно разширение, че нещо не ви схванах мисълта от една страница насам. :?
mitaka_vk - специалист
Навярно на раздуването на дървото под вода :-D
jekasus - майстор
mitaka_vk написа:
Навярно на раздуването на дървото под вода :-D
Най вече в Венеция :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6