• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравей. Щом козваш, че има още пукнатини и са активни, а и се появяват нови, нещата не са песен.
Много малко инфо си представил. Според мен си викни инженер-конструктор, който да погледне къщата и да каже мнението си. С огледа на място той ще предубие най-точна представа за конкретната ситуация.
Не се плаши - може и да се укрепи и да се направи реконструкция, но това ще каже конструкторът след оглед.
Но, ако мислиш да живееш там и държиш на себе си и сигурността си- ще трябва да се вложат парички. Няма как.
Представи повече инфо, снимки и може и ние да помогнем с някой съвет.
Но най-добре е оглед на място от сътвотният човек - инженер-конструктор.
Поздрави.
vipltd - специалист
Няма нужда .В никакъв случай не я събаряйте къщата.Просто въпрос на повече време ,отколкото средства.Напролет сменете покривната конструкция,непременно си налейте пояса над външните стени.
Пукнатината на снимката е на вътрешна стена предполагам.Ремонт на
вътрешна стена е по-малък проблем.Така спасихме бащината къща,която всички я бяха отписали.В момента е най-хубавата на село.
medel76 - специалист
Из така мисля да я спасим,но този Penchev какво ме плаши само с багери и самосвал :sad: ! С желязобетоннен пояс ли се прави това на външните стени? Както на снимката която ми пратихте ли?
Благодаря и на Zlatko за съвета за инженер конструктор.Ще видя да намеря някои който разбира от това.Ако познавате някой на който може да се разчита и е от Пловдив или на близо ,моля дайте координати.
Искам и друго да попитам този пояс не се ли прави преди да се направи покрива? Има и пукнатина малко отвън която от години си стои същата,поне така съм забелязала
Армагедон - специалист
.......и едни тапети...и малко картонче......а колкото до проектантите те хей тъй раздават консултацийки..... :-D :-D :-D
medel76 - специалист
защо да не дават,все пак аз ако разбирах нямаше да търся тях,не всички за така както ти казваш за тапети и картонче,много си черноглед
vipltd - специалист
Поясът е като обръча на бурето за вино.Покрива стъпва на него.Един добронамерен майстор може да Ви помогне.С проектанти ще си усложните живота.
housedoktor - майстор
Дай някоя снимка и отвън.Лично на мен не ми изглежда чак толкова сериозно
medel76 - специалист
не трябва ли първо да се разбере откъде са ,за да не с тават по големи.И как се прави този пояс?
medel76 - специалист
снимки отвън нямам,и там има но само от едната страна,но не е чак толкова много и си е от години така без да мръдне поне така съм забелязала.
housedoktor - майстор
Причините може да са различни: близост до натоварен път с тежки камиони,земетръс, поражения от вода ,най често е вследствие на олягане на основите.Трябва да се провери до колко е активна .Прави се с гипсов маркер.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Пукнатини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: