• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
goran2 - специалист
Не се притеснявай има и не лоши опити с тухли и бетон .Изображение[/url]
Иначе не само материалите са проблем в България.Аз повече бих се притеснявал от майсторите.Надявам се,че все повече хора ще се върнат към възрожденската архитектура.За това и отворих тази тема.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
триабва всиако селиште да си приеме как ше се развива архитектурно и да не се промениа това решение а не като сега както е в тцяла бг пример мароканско оранжеви и розов ки4 сгради
goran2 - специалист
Надали може да стане в България.Скоро даваха за стария Несебър архитектурен резерват и там не могат да се оправят камо ли в другите области из България.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
може в тциала европа са го направили дори ив албания само4е ние бг не сме държава а териториа
goran2 - специалист
Тук навлизаме в една друга тема която не бих искал да разискваме.
dito - специалист
goran2 написа:
Не се притеснявай има и не лоши опити с тухли и бетон.
Ти ли я строиш? Като инвеститор или строител :) ? Ще стане супер!
Кажи за конструкцията - долу какво е - зидове или СБ? И какво мислите за това - външните стени да се направят по-дебелички, от бутобетон да речем, като отвън се наредят подбрани плоски камъни за да се получи ефект на зид. Дали това е икономически изгодно решение и лесно ли е да се направи?

П.П. И на мен повече ми харесва идеята за по-масивен първи етаж. Какво им е лошото на тухлите и бетона? Още стоят сгради и крепостни стени от римско време, правени са точно с тухли и бетон. Две хиляди години... не е като да не са съвсем естествени тези материали...
goran2 - специалист
Къщата я строя за себе си.Долу си има от всичко и тухли противоземетръсни шайби демек бетон.Пред тухления зид изолация след това каменна ЗИДАРИЯ.В един друг форум съм пуснал тема точно за това да се види,че може да стане от тухли бетон възрожденска къща.Пак там съм показал етапите на строителство на къщата до тук.
2betrendy - специалист
Къщата на Аргонавт е просто супер!!! :2thumbs:
Винаги ми е било мечта да построя (или по-точно да ми построи някои) една такава къща тук в Германия, да им събера погледа на германците! :-D Говоря за стила на къщата, иначе дали на дървена конструкция или зидана къща, не мога да преценя, защото не съм експерт по въпроса. В Германия се строят много такива къщи с дървена конструкция. Свекъра и свекърва ми живеят в такава къща (построена през 1985 година) и къщата изглежда все още много добре - до сега не съм и чула да имат някакъв проблем.
dito - специалист
goran2 написа:
Пред тухления зид изолация след това каменна ЗИДАРИЯ.
Почти като двоен зид, запълнен по средата с кирпич :) Това за мен е по-доброто решение от облицовка, макар че сигурно излиза по-скъпо.
В един друг форум съм пуснал тема точно за това да се види,че може да стане от тухли бетон възрожденска къща.Пак там съм показал етапите на строителство на къщата до тук.
Пусни линк, ако не е проблем. Предполагам на много хора ще им е интересно.
argonavt - специалист
dito написа:
Това за мен е по-доброто решение от облицовка, макар че сигурно излиза по-скъпо.
dito, моля те да правиш разлика . Това не е облицовка , а еднолицева каменна зидария. :) Точно за това не може да стане с бутобетон - твоята идея.
Няма никакъв проблем къщата да се изпълни с керпичени стени. Аз също съм фен на такова строителство , но при мен щеше да стане много с експериментите. :)
Винаги ми е било мечта да построя (или по-точно да ми построи някои) една такава къща тук в Германия, да им събера погледа на германците!
2betrendy, само решаваш и започваме. :-D Там даже ще стане по-лесно от тук.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Колко от вас биха построили къща като тази на Аргонавт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: