Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
complast написа:
Минимум 200пъти.Аз имам форми за панели които имат по 200 отливки.Като при панелите натоварването е по-голямо.Аз ги правя от стъклопластик а в Америка от щампован алуминии.
Доколкото разбирам това са някакви форми като кофражни платна. Ако ми харешат и реша да ги ползвам, колко ще ми струва - като наем на платно или на кв.м. или кажи ти как действаш?
complast - специалист
Точно кофражни платна.На не знам ще има ли клиентела за да отлея
такива платна.А и са си сума.
http://picasaweb.google.com/ConcreteFor ... nceSystem#
mitaka_vk - специалист
complast написа:
Минимум 200пъти.Аз имам форми за панели които имат по 200 отливки.Като при панелите натоварването е по-голямо.Аз ги
правя от стъклопластик а в Америка от щампован алуминии.
Само да попитам що е туй Стъклопластик?
complast - специалист
Пласмаса направена от смоли и стъклени нишки.От стъклопластик се
правят лодки,спойлери и надстройки за автомобили,автомобилни купета
/ванове "Еспейс"/,перки на ветрогенератори,басейни и др.
mitaka_vk - специалист
Аз знам какво се прави от СТЪКЛОПЛАСТ, само ще ми кажеш ли какво е стъклопластик? Тоя материал не го познавам, поне ще дадеш ли линк поне да прочетем за него.
mitaka_vk - специалист
Уфффф, май не правиш разлика между различни материали, системи и терминология, най вече в терминологията.
Стъклопластика, лично според мен е да се направи някакъв художествен елемент от стъкло /например някакви декоративни фигурки/.
Стъклопласт е материал за изработка на елементи.

Със същия успех можеш да тръгнеш да ме убеждаваш че лотката от линка който си приложил се прави само и единствено от стъкло с художествени елементи, демек да използваш стъклопластика.
От друга страна Fiberglass /превежда се фибростъкло или стъклопласт/ е нещо коренно различно.

Поне използвай правилната терминология защото до този момент няма как да те вземе някой на сериозно при положение че като не правиш разлика между изкуство и материал объркваш повече хората отколкото им помагаш.
complast - специалист
От 20 години правя лодки,спойлери,перки за самолети ,калъпи и др и да не знам,че не са от стъклопластик.Малиии!Колко съм се объркал!!!
Мани друго ама лъжа и хората .

Стъклопластик е равно на стъклопласт и е равно на фибростъкло.
http://www.dnevnik.bg/pazari/2003/02/13 ... i/?ref=rss
пиши на тия от Кнежа да си сменят името!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Те от 40 години правят нещо дето не знаят как се казва? :? :? :? : :sad
mitaka_vk - специалист
:-D
Последна промяна от mitaka_vk на ср юни 09, 2010 11:01 am, променено общо 1 път.
mitaka_vk - специалист
Абе пич Стъклопластик да не е фирма, наистина не правиш разлика между терминологиите, жалко за 20 те години правене на лодки от стъклопласт:lol:

Тема "Подпорна от зидан камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: