• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ЧефоС - специалист
Имам съмнения. Мисля, че е от Плевен.
stivemaster - майстор
А ясно не съм от Плевен , не съм дистрибутор ,не съм и чифут и това не е чифутски заговор ,ебати параноиците тука.
gvladkov - специалист
ЧефоС -Ти нещо много взе да прекаляваш със съмненията.Не мога да разбера какъв ти е проблема :? .Че,имаш нещо против системата то е ясно,Но само не ми казвай с какво да си строя къщата.Така съм преценил и това е.Или трябваше да е със желязна конструкция и гипсфазер ли?Това ми харесва-това правя.Не виждам теб лично
какво те притеснява.
boltik - специалист
Не той Чефос не злобее,просто благородна завист.Добре е,че си решил да качиш материал за този вид технологии.Да може човек да си свери часовника.Прекрасно е,че има кой да ти помогне.Както се вижда,доста работа отхвърляте.Бетона ръчно ли го бъркъте?
gvladkov - специалист
Ръчно го изсипваме иначе е от бетонов възел марка Б20.За първия ред отиде 2 м3.,за следващите три реда 3 м3.
trix - специалист
ас съм от Плевен,но не сам Гуштер,да попитам:имаше едни пластмасови панели,които се подреждат за основа на втората плоча?
jekasus - майстор
Надявам се да водиш всички сметки, и накрая да кажеш крайната сума за строежа.
evdoki - специалист
Как го уплътняваш бетона? Вибрираш ли го? Добавки слагаш ли?
stivemaster - майстор
Колега gvladkov такава разлика в количеството е притеснителна намери начин да вибрираш макар че с на Голев блокчетата е рисковано.Потърси малък иглен вибратор под наем и пробвай ,когато смяташ че си напълнил някъде мини го с вибратора , ако спадне притеснително .....
gvladkov - специалист
Бетона е малко по рядък.Добавка против замръзване.Няма разлика в количеството,просто първия ред обикаля цялата къща без вратите,а следващите редове не обикалят на всякъде.Имам доста големи прозорци откъм двора.В горният ми пост се вижда на 1-ва и 4-та снимки.Бетона не се вибрира защото може да се счупи кофража някъде,с потупване отстрани се уплътнява.Става бързо и лесно.Водя всички сметки и най-накрая ще ги разделя по етапи.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: