• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
Е това от снимката не ме учудва че е паднало,няколко реда се наддават и не е лепено и е с вата,аз за това наблегнах на лепенето за да има връзка между отделните части,точно такива стени не съм зидал ,но с изправени четворки имам доста и до сега нито една не е паднала.

Като се вгледах повече забелязвав че е имало бетонен корниз който се е отчупил и за това са паднали тухлите,странното е че не се виждат остатъци от арматура :?
Последна промяна от kuuuuuul на вт мар 08, 2011 10:55 am, променено общо 1 път.
FMaster - специалист
kuuuuuul написа:
Е това от снимката не ме учудва че е паднало,няколко реда се наддават и не е лепено и е с вата,аз за това наблегнах на лепенето за да има връзка между отделните части,точно такива стени не съм зидал ,но с изправени четворки имам доста и до сега нито една не е паднала.
Аман от самоуки "строители" практици, дето експериментират с незнанието на хората ... изправени четворки ... нямам думи!
"Колега" прочети малко от технологичните изисквания и правилата за изпълнение на различните видове тухлена зидария, че бая народ ще пострада от "знанието" ти!
kaktys - напреднал
Едно малко коментрче за снимката.Това се е получило защото не са разпределени правилно размерите на 3те пана и поставеният над тях корниз по този начин се измества центъра на тежеста на горният основен зид.При направа на такъв корниз тои винаги трябва да бъде подсигурен от обратната страна със захващащ бетонен трегер или подсилен пояс и поставени скоби на всеки ред тухли.Двоиния зид се е наложил в почти всички страни в Европа,но за да ви радва с естетиката на фасадната зидария,здравина и топлоизолиране на къщата трябва да бъде във всички норми и правилно изпълнен,за условията в БГ наи добри са плътните тухли´/като фасада/от вътре може и да се поставят 4ки на тясната страна,ако няма тухла голям формат.Но всичко това трябва да е залегнало в конструкционният план на къщата,без самодеини изпълнения ,Уза да не се получи като това на снимката.Успех.
kuuuuuul - майстор
FMaster написа:
kuuuuuul написа:
Аман от самоуки "строители" практици, дето експериментират с незнанието на хората ... изправени четворки ... нямам думи!
"Колега" прочети малко от технологичните изисквания и правилата за изпълнение на различните видове тухлена зидария, че бая народ ще пострада от "знанието" ти!
Не съм самоук учил съм не по малко от тебе но не това е най-важното,практиката след това е по важна,а ти май никога не си хващал мистрия ако не съм прав покажи какво си направил но в друга тема да не спамиме повече тука.
FMaster - специалист
Не си търся тема на разговор или да обеждавам някой, че бялото е бяло а черното черно!
Щом ти допада начина ти на работа действай си както си се "... научил от практиката след обучението ...", това не значи че го правиш както трябва.Рано ии късно идва момента в който всичко ще си дойде на място и тогава такива "иноватори" ще си почиват в къщи. Успех!
Сори за спама повече няма да влизам в излишна полемика ... освен по основната тема!
emilvtc - специалист
Един лаишки въпрос:

Преди поставянето на EPS изолацията стената която ще се изолира е по-добре да е измазана от страната на ТИ слой, нали ?

Питам, щото гледам масово новостроящите се кооперации около нас - зидат тухлите, без да измазват отвън (има вертиканли фуги между тухлите) директно лепят EPS-a.
Освен това гледам, че го лепят с 5 топки лепило - една в средата и 4 по ъглите.
Това е лоша практика, нали ?

Питам, щото по форумите имаше хора, които казваха, че лепене "на топки" лепило било по-добре ?!?

Въпроса ми е породен от това, че при "двойния зид" на садвичовата конструкция (тухла - изолация - тухла) като че ли ще е по-добре ако вертикалните фуги между тухлите се запълнят и от вътрешната за зида страна на двете тухлени стени ...
Така тухлите ще "затворят" въздуха в тях и въздуха между двата зида.

Сещам се и за друго преимущество на двойния зид - между двата зида в стената термо-мост-а ще е прекъснат от слоя ТИ. (както при алуминиевата дограма с прекъснат термо-мост)
Та в този ред на мисли - дали няма да е по-добре въобще да не се слага ТИ слой между зидовете на стената ? Топлопроводимостта на въздуха е по-малка от тази на EPS (е, ако въздуха не е влажен предполагам) ... Т.е. да се разчита само и единствено на прекъсването на термомоста между двата зида на стената ...
8180 - майстор
emilvtc написа:
Та в този ред на мисли - дали няма да е по-добре въобще да не се слага ТИ слой между зидовете на стената ? Топлопроводимостта на въздуха е по-малка от тази на EPS (е, ако въздуха не е влажен предполагам) ... Т.е. да се разчита само и единствено на прекъсването на термомоста между двата зида на стената ...
viewtopic.php?p=328379#p328379
kaktys - напреднал
задължително е поставянето на ТИ,така се намалява обема на въздуха между 2те стени,добре е също разстоянието между стените вътре да бъде разделено на полета,така въздуха вътре стои неподвижен.външната стена от страната на ТИ задължително се измазва с паста от цимент и пясък(без вар)
bulhomes2 - майстор
Де факто това е целта на топлоизолацията - да затвори в себе си повече обеми с въздух. Без нея ще имаш само 1, а с нея ....
kaktys - напреднал
При масово строителство 1поле е нормално,ако го правиш за себе си,шахматно разположени вътрешни прегради на полетата с отвори на първия ред тухли за да няма конденз между 2те стени(така се получава така наречената вентилируема фасада)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема ""Вградена" термоизолация по време на строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: