Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Spassow_lbg написа:
ще има гипсокартон но той не се захваща направо за гредите а се прави кострукция и може да падне върху нея вместо да остане между гредите.
а също така изолацията е 10см а гредите 12см и като се сложат летвички 2см вътрешно от долната страна и фазера върху тях ще притисне ватата да не мърда.
Това ми е пределно ясно ,ама не е ли по-лесно вместо да даваш Х лв./м2 за фазер и пирони да дадеш още 2-4 лв./м2 да купиш повече вата и да натъпчеш всичко с нея - хем няма да мърда хем ще изолира :cool: .Освен това ватата може да я държи и пароизолационното фолио което е задължително в този случей!
Spassow_lbg - специалист
фазера го има наличен, а ватата струва пари :)
Spassow_lbg - специалист
да питам и друго, ватата вече я имам, задължително ли трябва да сложа паронепропускливо фольо.

то се слага отвътре въху ватата нали?
Има ли някаква разлика паронепропускливото фольо от обикновения наелон, защото ми е останало едно топче от него-дали не може да се ползва?
VLADO66 - майстор
Може и с "наелон"под гипсокартона,като го застъпваш хубаво.
Tsilkov - майстор
Става и с наилон.По важното е обаче (независимо с наилон или фолио) да блепиш снадките с "тиксо за пароизолационно фолио" - по птделните апрчета на наилона,ако си го дупчил някъде,към стената и ако минават тръби и комини.
Spassow_lbg - специалист
снадките ще ги залепя с това сивотото тиксо дебелото, хем е здраво и с времето няма да се отлепи.
да питам само че ако има някаква влага която се образува между гипсокартона и наелона тя къде ще отиде?
и другото което е, на преградните стени не се слага наелон върху ватата под гипсокартона нали?
failure - специалист
По-важното е да има отдушници над окачения таван - горе по билата, както и прозорци (покривни или други). Тя парата си намира откъде да излезе - казвам то го от опит. Пароизолация съм сложил само на банята и нямам никакви грижи. Не съм привърженик на опаковането с найлон.
Spassow_lbg - специалист
failure написа:
По-важното е да има отдушници над окачения таван - горе по билата, както и прозорци (покривни или други). Тя парата си намира откъде да излезе - казвам то го от опит. Пароизолация съм сложил само на банята и нямам никакви грижи. Не съм привърженик на опаковането с найлон.
незнам за тези отдушници, при остава 20-30см от билото над гипсокартона, преди мислех да го използвам за багажно но не стига височината. дали ще трябва да се сложи отдушник?
тя ватата ще бъде наредена до горе между гредите. предполагам че няма да е такава жега както досега след като се изолира всичко.

Също така някой има ли идея къде може да се купи пароизолация на сносна цена?

Тема "Термоизолация обитаем таван-как и с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: