Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Аз бях останал с впечатление ,че къщата е едноетажна и терасата ще е на терена + ще я изливаш тепърва :? Извинявам се - моя грешка :sad:
schuldiner - майстор
Вариант І - договори се с изпълнителя да ти направи работен проект на покрива; показваш го за сверка на проектантите (в смисъл да няма груби грешки) и действате; предимства - (1) изпълним, понеже майсторът си го е проектирал според възможностите за изпълнение и (2) безплатен, т.е. майсторът може да направи компромис по този въпрос, има такава практика. Ако на този изпълнител не му е по силите или не желае, смени го.
Вариант ІІ - архитектите, проектантите или който там ти прави 3D-тата да ти изготви детайлен проект, ама не е безплатно; баймангал чете и изпълнява квото може; авторски надзор е силно препоръчителен.
Вариант ІІІ - продължаваш да търсиш помощ тук (което по принцип е и смисълът на форума), но без особен резултат.
Няма нищо срамно или обидно да ти кажат, че не ти е по силите да се занимаваш с нещо - на много теми и аз съм така и съм го приел. Казвал съм на колеги тук, на теб също го казвам - не можеш да се справиш с този покрив, става опасно! Насочи се към варианти І и ІІ, щото с налучкване няма да стане.

ПП Последно, до не кажеш, че нищо не ти помагам - разиграй си на модел, а още по-добре на макет, Г-образен покрив на сградата и независим четирискатен на малкото квадратче с вътрешни улами към стрехите на основния. Става нещо като покривче на караулка, но ако това спестява риска от усиране на конструкцията, така да е!
Вадим Владимиров - специалист
schuldiner написа:
Вариант І - договори се с изпълнителя да ти направи работен проект на покрива; показваш го за сверка на проектантите (в смисъл да няма груби грешки) и действате; предимства - (1) изпълним, понеже майсторът си го е проектирал според възможностите за изпълнение и (2) безплатен, т.е. майсторът може да направи компромис по този въпрос, има такава практика. Ако на този изпълнител не му е по силите или не желае, смени го.
Вариант ІІ - архитектите, проектантите или който там ти прави 3D-тата да ти изготви детайлен проект, ама не е безплатно; баймангал чете и изпълнява квото може; авторски надзор е силно препоръчителен.
Вариант ІІІ - продължаваш да търсиш помощ тук (което по принцип е и смисълът на форума), но без особен резултат.
Няма нищо срамно или обидно да ти кажат, че не ти е по силите да се занимаваш с нещо - на много теми и аз съм така и съм го приел. Казвал съм на колеги тук, на теб също го казвам - не можеш да се справиш с този покрив, става опасно! Насочи се към варианти І и ІІ, щото с налучкване няма да стане.

ПП Последно, до не кажеш, че нищо не ти помагам - разиграй си на модел, а още по-добре на макет, Г-образен покрив на сградата и независим четирискатен на малкото квадратче с вътрешни улами към стрехите на основния. Става нещо като покривче на караулка, но ако това спестява риска от усиране на конструкцията, така да е!
Напълно подкрепям колегата "schuldiner"! В краен случай намери си покривджия или дърводелец, поне за основните неща и детайли.
dpp - специалист
Не е проблем да ми начертаят детайлен проект с размери, точки на попове, височина била и прочие. За това няма проблеми, въпроса е кой от дваат варианта да избера, варианта който ми го дадоха има размери, отстояния, височини , точки на попове , разрези - всичко. Майстора и мангала ако го следват няма къде да сбъркат , въпроса е дали да не заложа на втория Г образен с отсечена стреха. Ще го обсъдим тия дни с брат ми и ще решим. На мене като цяло ми допада решението за Г образен с така отрязан скат. Първо по -малко грешки могат да възникнат при изграждане, после няма улами, и поддръжката която ще е от моя страна , вече ще е по лесна, а и билата са в една равнина... :?
VLADO66 - майстор
Точно при първия вариант има възможност за грешки въпреки проекта ,а и както беше казано по горе има язви на проблеми.А ако редиш керемиди при уламите бай мангал колко прах ще изгълта и как ще си претупа работата е неизвестно.
dpp - специалист
Идната седмица ще разработим един проект със Г образен и отрязан скат, ще го пусна и в 3Д да видя как ще изглежда. По-лесен, по -надежден и по евтин като цяло е , дано стигнем до консенсус ... :-D
Tsilkov - майстор
Понеже доколкото разбирам schuldiner го притеснява Г-покривът от конструктивна гледна точка - имай в предвид че има и такъв вариант(то има сигурно поне още 5 де :lol: ,ма това ми доиде за 1 минута мислене)
Изображение
ebahti - майстор
Ската който е над малката стая как шъ стане??? :rock:
batsande - специалист
Така като гледам и аз смятам, че 3D варианта ще е най-правилен и най лесно изпълним. Така поне се знае, че на всеки ъгъл на сградата лежи маиа/улама под 45 градуса спрямо периферията.Ако уламите се хидроизолират както трябва, няма да има проблеми.Е верно рязането на керемидите по ъглите е хипер отвратително и досадно, но при всяко друго изпълнение ще има да се надзижда доста на места, което пък по някога променя доста визията на сградата.
Tsilkov - майстор
batsande написа:
но при всяко друго изпълнение ще има да се надзижда доста на места
При покривът по-лесна(проста) операция от надзиждането на дали има :lol:

Тема "Малко съвет и скройка на един покрив - моля за съвет.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: