• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
докера - специалист
Ако говориш за тази , широката дъска , през която са заковани скобите на улуците - тя няма да се пипа .
Само не се вижда дали има челна дъска под улуците , за която са и залепени със силикон .... може би точно нея имаш предвид и за това не можем да се разберем .... :wink:
Тани - модератор
След малко ще се кача да снимам от друг ъгъл!
alsted - майстор
Дали само ми се струва, но наклона на покрива ми изглежда доста малък :? За мен лично свалянето на улуците е най-лесния, най-сигурния и най-евтин вариант. Защо не се консултираш с твоя си тенекеджия?
докера - специалист
Ето рисунки на предложението ми
Под керемидите може , а и е желателно, да се постави и надулучна пола , която да ляга на напречните летви и да влиза в улука .Забравих да я нарисувам , а не ми се качват пак снимки :?
Прикачен файл:
IMG_20120924_181301.jpg
IMG_20120924_181301.jpg (117.07 KиБ) Видяна 2575 пъти
Настоящото положение съм го рисувал по това , което разбрах , а и по това , което предполагам ......

Прикачен файл

IMG_20120924_181327.jpg
IMG_20120924_181327.jpg (66.18 KиБ) Видяна 2575 пъти
chapara - майстор
Аз си мисля, да прережеш летвите на метър + нагоре, така че да мижеш да подпъхнеш мембраната. Преди това за да няма джобове, правиш олекотена перлитова замазка, която да дойде до нивото на улука Поставяш мембраната със залепване, там където ще минат летвите, като влиза в улука. Примерно "Сикафлекс". После правиш клиновидни долните (надлъжните) летви с ел. ренде. Залепваш ги пак със "Сикафлекс". В долния край трябва да дойдат на "нула". После редиш напречните. Мяташ керемидите и толкоз.Така мисля че ще си зпазиш наклони, улуци и всичко. Дано съм схванал нещата от снимките и съм бил полезен. :?
докера - специалист
chapara , аз както разбрах предлажението ти , контралетвите трябва да се скосят до 0 от долната страна - тази , която ляга на мушамата , нали ?
Замазката се прави под мушамата и така скосените летви ще легнат отгоре и така ще има съвсем лека промяна в наклона на керемидите и малко по-голямо намаляване на наклона на мушамата ...
Така наистина отпада ваденето на улуци и т.н. =D>
chapara - майстор
докера написа:
chapara , аз както разбрах предлажението ти , контралетвите трябва да се скосят до 0 от долната страна - тази , която ляга на мушамата , нали ?
Замазката се прави под мушамата и така скосените летви ще легнат отгоре и така ще има съвсем лека промяна в наклона на керемидите и малко по-голямо намаляване на наклона на мушамата ...
Така наистина отпада ваденето на улуци и т.н. =D>
Именно, но не мисля че ще се промени дори наклона на керемидите, а само лекинко наклона на мушамата.
Тани - модератор
На вас шега ви се струва свалянето на улуците , но това ще е най-трудния и евентуално най-скъпия и несигурен вариант! Улуците представляват 17 прави участъка, единия от които е 12 метра, и 12 ъгъла между тях на няколко нива.
Прикачен файл:
P1430399.JPG
Прикачен файл:
P1430405.JPG
Всички са застъпени помежду си и са залепени със силикон и на практика на всяко ниво улука е един монолитен - няма разглобяване
Прикачен файл:
P1430474.JPG
Прикачен файл:
P1430475.JPG
Ето и как изглежда детайла спрямо хоризонтала
Прикачен файл:
P1430471.JPG
Прикачен файл:
P1430472.JPG

Първоначалната ми идея беше тази:
Прикачен файл:
P1430467.JPG
Прикачен файл:
P1430468.JPG
но на втората снимка се вижда , че и на втората летва ще се получи джоб, затова стигнах до компромисен вариант - ще има и ламарина и мембрана

Ето какво измислих засега от идеите ви , за които искрено благодаря!
Прикачен файл:
P1430458-1.jpg
Прикачен файл:
P1430458-2.jpg
Утре , като ми дойде циркуляра, който си поръчах от Ники , за което му благодаря и на него , започвам да тествам вариантите на някоя по-къса страна за да избера начина.
Вадим Владимиров - специалист
Тани, здравей!
Ти сам си отговори на въпроса за фолиото.На тази снимка е начина на решаване на проблема с фолиото. Изображение
Вместо ламаринката сложи нарязания за челни дъски шперплат.За да се получи това
Прикачен файл:
Detail_na_strekha_s.jpg
На вентилиращата керемида не обръщай внимание. Но при всички случаи улуците трябва да се свалят.
докера - специалист
По предложения от chapara начин , със замазка , НЕ СЕ налага сваляне на улуците и само леко ще се намали наклона на мушамата , ако замазката започне на метър нагоре по ската. Така , както е на снимките , също може да стане , но ламалината трябва да е доста по-нагоре , за да има наклон и ще трябва здраво лепене на новите парчета мушама към ламарината и към старата мушама , за да не пропусне от някъде вода при евентуално спукване на керемида .
И не разбирам защо трябва да минава НАД напречните летви - пусни ламарината направо до втората напречна ,но ПОД първата /и без да я кривиш/ като я подпъхнеш под мушамата и ще има и наклон без да опира в долната напречна и без да се получават джобове .

Нещо такова да се получи .
Прикачен файл:
IMG_20120924_215238.jpg
IMG_20120924_215238.jpg (52.44 KиБ) Видяна 2522 пъти
Ще трябва ламарината да е на ивици , но ако завиеш контрите с мушама , която да застъпва ламарината с по 20тина см ...... не ми се вярва да подлизне отдолу .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Една година след "майсторите" на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: