Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Моят съвет е да заложиш на троен стъклопект поне 40 мм. Вече има и ценово ориентирани решения.
Ole4ko - специалист
Имам желание да сложа качествена дограма но евентуално двоен стъклопакет. Само троен се замислям да сложа на първия етаж защото там прозорците са 200см на 230 (неотваряеми) на баните мазето мисля че няма смисъл чак толкова.... Въпроса е сега коя фирма в областта на София и самата софия работят качествено и що годе на приемливи цени ??
VLADO66 - майстор
Аз съм работил с Валда и Алупласт и нямам забележки.
ribnikolaevi - майстор
Аз ползвах Ролпласт за интериорните врати и останах приятно изненадан при цялата им лоша слава. Справиха се повече от прилично. И от други места чувам добри отзиви за монтажа на прозорци, но в провинцията. В София не знам как им вървят монтажите. Все пак не ги отписвай предварително. В малък град си, намери някой, на когото скоро са монтирали и поразпитай.
Ole4ko - специалист
Ще търся в София. В града ми има само ролпласт и съм виждал как са работили ... Луфтове на терасни врати с по 1-2 см.. тях ги изключвам като вариант...
ribnikolaevi - майстор
Не съм сигурен че луфтовете са критерий. Тук има спецове, питай ги какво да гледаш. 1-2 см май си е нормален луфт, но не съм сигурен. Все пак, нямам нищо общо с тая фирма, не те агитирам. Просто казах мнението си, дано е било полезно.
Ole4ko - специалист
Утре ще идват да взимат размери от Пласт маркет. Някакви отзиви ? :)
romanpm - майстор
За отопление след като се спираш на твърдо гориво е много-добре водно подово + конвектори , което е свързано с комфорт и бързина :)
Ole4ko - специалист
Трябва ми нещо с което първоначално да отоплявам само хол и баня защото съм сам. Дай малко инфо за този вид отопление . Начин на монтиране и горе долу цена за 150-170 квадрата инсталация. Може ли първоначално да се направи инсталацията само на единия етаж?
Ole4ko - специалист
Получих офертата от Пласт маркет и цените са приемливи за Киомерлинг и кбе. Въпроса е обаче дали работят добре ? Дайте идей за фирми работещи що годе качествено :)) благодаря предварително

Тема "Нов в бранша моли за съвет :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: