Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nfilipov - помощник
Това с ВиК- то сме го играли вече.Понеже водопровода на селото минаваше през петното(парцела) за строежа с баща ми на времето изместихме (прокопахме и сложихме стоманени тръби 4цола - подцинковани и намазани с асфалт + големи шибърни кранове ) около 30-40метра водопровод и то в камъни :axe: (баси къртовския труд беше :shock: ) и баща ми подписа декларащия ,че всичкото това нещо е на ВиК- то :evil: .Иначе строеж -ама друк път .

п.п. Баси изродите са тези институций .Успех в начинанието
kr1100 - майстор
Този път съм минал през 2008 . За разрешение от ВиК финансиране =22000лв за 120 м плюс подаряване.
Басейнова дирекция - имат срок 30 дни за издаване на документа по норматив. При мен беше 35 дни заради отпуски / голям скандал настана на 31 я ден/. ОФФ собствения водоизточник е деклариран в законния срок / не помня кога беше прието декларирането/
Проекта на сградата е с нормална ВиК инсталация,собствен водоизточник, яма и фиктивен договор с ф-ма за мин. вода. Този договор никой не ми го е поискал.
На този етап яма няма предстои кооперация за мръсен канал и питейна вода. ВиК захранването на мрежата е дублирано в шахтата.

Ако пък решат за такси - 1 бетонна плоча на 2-3м над кладенеца / е ще падне копане/ с достъп. Има и резервен вариант сонда с тръби на близко разстояние.
ВиК им бъркаш в задника със собствен водоизточник, а пък и с включване в канализация е ужаст - нямат водомери за отпадъчна / мръсна вода/ :))

Тема "Разрешително за строеж - Водопровод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: