Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ESPACE - майстор
Едно време като искаха да заздравят повърхностно теглеха една ръка блажна боя и ставаше бетон :-D
radius - майстор
Това вече си го мислих, но не ми се ще като пусна подовото да засмърди и разни феноли, бензоли и други -оли да се носят из ефира.
То не че в ламината не е пълно, но нали уж е подово ready.
radius - майстор
Темата вчера, днес и утре е саморазливни замазки. Рецептата на Фло я пробвах ( с цимента и латекса), интересно покритие, едно мазно, предполагам за водоотблъскване ще е добре. Но ползвам саморазливна, защото на места се поорони замазката и имам да компенсирам вдлъбнатини 2-3мм. Иначе пак я карам тънко и рядко – да отива по-малко. С една торба 25 кг покривам 20 кв.м. По рецепта е с 6л вода, аз слагам 10л. С един нивелир 1м я разстилам, като поостъргвам пода. И въпреки, че е рядка, пак не се саморазлива, а тук-там остават дребни бабунки. После лесно се свалят със шкурка, но става двойна работа. Друг проблем е, че заради по-рядката смес, може би, много бързо се утаява пясъка на дъното в кофата и накрая остава доста пякък, колкото и да бъркам по-време на сипване. То стана като при шпакловките – който е слаб на шпакловането, ттрябва да е силен на шкуренето. :lol:
Някакви препоръки, че утре имам да довърша 50 кв.м.
VLADO66 - майстор
Предозирането на водата намалява якостта на замазката.Дано като изсъхне хубаво да не напука.
radius - майстор
Хмм, тя да напука не е проблем, но да не отлепи. Иначе съм грундирал с CT17. На тестовете забелязах, че разредената е малко по-слаба като забия ъгъла на шпаклата. Основата (замазката) е доста порьозна и се надявам на добро сцепление и здравина. По моя тънкослоен метод, на места прозира долната замазка, така че там няма какво да се напука или отлепи. По-скоро , където е имало дълбочини 2-3мм може да има проблем...
chapara - майстор
Сега си отишъл в другата крайност-предозиране на водата. Трябва да си някъде по средата. Бъркай с бавнооборотна машина ,за да може да влезне добре водата в матеряла, като във водата добавяй по малко от сухата смес. Трябва да стане като боза, без да се утаява.
radius - майстор
Виждам съвета ти постфактум, тъй като вече ги намазах. Но горе-долу съм го спазил - не сложих 6л на торба, както е по предписание, не сложих и 10л както вчера, а сложих 8л. Нямаше големи утайки, но все пак имаше. След 2-3 дни ще поошкуря ръбове където има от мастара и по-гъсти капки и това ще е.
Все пак намазах ~ 80кв.м. с 4 торби само, което си е постижение. Сега със спестените пари ще сложа ламинат в половин стая :lol: .
chapara - майстор
Все пак си се ориентирал :wink:

Тема "Повърхностно заздравяване на нова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: