• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
То само при нас го има това. Арматура, кофраж, бетон, зидария, покрив, гипсокартон, боя всичко една бригада го прави. Аз на такива им викам "общи работници". И те се съгласяват. Важното е да се вземе сухото, така казват те.
vsterev - специалист
velichkov80 написа:
и аз като всички се лутах из форуми за цени ..в момента имам няколко оферти за строителство на едноетажна къщаот 150м2,без мази без тавански помещения.Но...доста голяма плоча 150м2.покрив 230м2.....и т.н.Та цената която ми искат за грубият строеж е около 50-53000 лв.От тях около 30000 са за матирали другите за работа,като се има в предвид че само покрива ми струва 9000(само работа).Не знам дали сумата е голяма но и трите оферти се въртят в тези граници.Чакам и четвърта и тогава ще избера,но аз лично смятам че ще е пак в тези граници..Сами можете да разделите 52-5300лв на 150 и ще видите каква сума се получава(около 350лв за м2.).Това са реалните цени в момента.Дано да съм помогнал на някой да се ориентира за цените
Даже малко ти искат, а покрива не е ли много спрямо застроената площ ?
velichkov80 - помощник
това е фирма утвърдена с много построени обекти ,не е бригада .Не мисля че във всяка фирма работят само общаци.Но не казвам че ти ще го направиш по зле,напротив мисля че ще е по добре.Но в цената има значителна разлика.
chandler_vt - специалист
Благодаря, че сподели цените на офертите. На мен определено ми бяха полезни.
Мисля, че за тази квадратура цените са ок.
bospot - напреднал
velichkov80, удобно ли е да ми пуснеш на лично съобщение инфо за фирмите, които си харесал/подбрал? Аз все още не съм се спрял, а ще ми е полезно да имам отправна точка.

Благодаря, както и за цените. Всяко парче информация е полезно, може би не за всеки, но все за някой :)
velichkov80 - помощник
пратил съм ти малко инфо на лич.с.. bospot.
N.Petkov - специалист
Здравей, мисля че тези цени в момента са добри за софия. Зависи какво ще се спазарите направи си договор при твой адвокат и задължително плащай при завършен цикъл от стрежа. Пари напред не даваи за да няма после :axe:
Имаи предвид че фирмите наемат "маистори" на които плщат как те си знаят, но трябва постоянен контрол от твоя страна.
Успех!!!
N.Petkov - специалист
Снощи изпратих инфо на лично но сега гледам че е изчезнало в небитието. Язък за писането. ето линк към снимките на моята къщаhttps://plus.google.com/u/0/photos/1175 ... 4969767825 :)
bospot - напреднал
След известно забавяне, породено от епични здравословни проблеми на г-н главния архитект, което пък доведе до разни документални обърквации, заместникът изглежда съвестен и отговорен - надявам се в рамките на 10тина дни да имаме разрешително за строеж - изпратено е към ДНСК и чакаме 14-дневен срок.

Действително нямаше засечка за част Озеленяване и Геоложки доклад. Поискаха ми доклад за оценка на ЕЕ; аз си мислех, че самият проект ЕЕ е достатъчен, но не - имало нова наредба. Живи и здрави.

С разрешителното ще тичам първо в ЧЕЗ и ВиК да задвижа тока и водата, а с папките вече ще говоря по-подробно с потенциални изпълнители.

Моля някой сведущ да ми разясни следния момент. Правилно ли разбирам, че за такъв тип строеж, 5та категория, не е нужен "строителен надзор", а се казва "технически ръководител" (ТР)? Също, правилно ли разбирам, че ако наема строителна бригада за изпълението на грубия строеж без покрива, редно е да наема отделен, независим ТР, който да следи работата на бригадата и в общи линии да движи целия строеж, от материали, през процеси до документация?

След като 6 месеца търсих познати и връзки - не можах да намеря доверен човек, някой, на когото мога да разчитам на 100%. Търсих дори на случаен принцип ТР в интернет, но не попаднах на нищо благонадеждно. Посъветваха ме да наема фирма, която осъществява независим контрол. От друга посока пък ме посъветваха конструкторът да бъде ТР, но това не е възможно в нашия случай.

Глупавото е, че във всеки случай е доста насляпо изстрел в нощта, но животът е радост и тъга.
Tsilkov - майстор
N.Petkov написа:
плащай при завършен цикъл от стрежа.
Аз бих казал даже не при завършен, а при Актуван - щото после ще има поредната тема в стил "Как се въвежда в експлоатация-ебати бумащината" и "Фирмата каза, че ще направи всичко по документите, ама нищо не даде - как се търсят в последствие"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Строеж на еднофамилна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: