Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lov - майстор
chapara написа:
mimilota написа:
Ее момчета знам какво е кози крак даже имам един със счупен зъб от смянат на една дограма :-D , ама викам си, че може да има нещо по-модерно.
Запалка и бенДзин :-D :lol: ,ама защо избяга Чирачето с неговите 150 лв.? :lol:
Иначе и аз съм на мнение че чирачето е прав за цената ако е само тънка изравнителна замазка. Последните няколко години само с това се занимавам и се убедих че някои хора не познават парите. Не казвам че човешкия труд не трябва да се уважава и винаги съм заплащал достойно когато е свършена бързо и качествената работата. Но в момента който започнат да ми обясняват кое колко сложно и цени от фантастиката на горе направо ги гоня.
В строителството почти нищо не се е променило кога става дума за разваляне. За бетоните и мазилките някой къртач. Ама за дървенията груба сила и какъвто инструмент намериш под ръка.
Вадим Владимиров - специалист
Чираче написа:
Не съм избягал. Само чета вече. Все пак съм само чирак. И съжалявам, че се намесих между Асовете в строителството.

Все пак по-впечатляващо и зарибяващо е да се работи с лазерен нивелир. :lol: Трябва парите да се избият от наивниците.
Когато Асовете си мерят чуковете- не се намесвай, ще отнесеш някой чук! :wink:

А на девойчето й дреме на косъма с какво ще се търси нивото. Дали с лазерен нивелир, дали с обикновен, дали с обикновен маркуч- все й тая. Тя иска прав под. Но този, който ще работи ще трябва да плаща надник на още един човек за да задържи другия край на обикновения нивел или маркуч. Докато лазерния нивел си иска само две ръчички и глава на раменете.
mimilota - специалист
Хаха прав си дреме ми на косъма нивелир ли дъвка ли ще опъва, стига ми да не ми трябват котки да се катеря. Търся евтин и бърз вариант и не искам да съм съвсем боса като общувам с майсторите. Вече ми иде сама да го изпъна тоз под. То за дипломната си работа не четох толкова!
Вадим Владимиров - специалист
Намери начин за някоя друга снимка, ще стане по-бързо.
Christo - майстор
Изядохте ме за този нивелир. Нямах предвид жената да купи инструменти за ремонта, мислех майсторите да си ги донесат :shock: Имам три обикновени с различни дължини. Имах и воден с един дълъг прозрачен маркуч. Като взеха да ги правят китайците и поевтиняха, си купих лазерен. Не е върхът, но става. Без да се занимавам професионално със строителство. Не съм ас. Жената пита, колкото знам, добросъвестно отговарям. Никого с нищо не задължавам. Мерете кой с каквото иска. Едно време в МЕИ-то белобрадите професори казваха, че нивото на техниката се определя от точността на измерванията. Викам си майстори за много неща у нас. Някои се провалят още на входа, като им видя инструментите. Други се провалят още преди това като ги изловя, че таблицата за умножение и елементарната геометрия им е проблем. Като гледам покривите на Вадим, едва ли се е минало без прецизно мерене и смятане. Синуси, косинуси ит.н.

Lov, не се коси толкоз бе човек! Мислех да ти дойда на гости да ти видя слънчевата инсталация и да опиташ от нашата сливова, то ся ко стана? :partyman:
lov - майстор
За гледането на солара нищо не съм казал и не съм от обидчивите. Винаги добре дошъл. И тъкмо ще има повод да тестваме сливовия майсторлък.
Темата почна криво как и с какви уреди ще мерим без да знаем какво. Проблема се премести в друга посока а основния какво има на пода под прословутия паркет или дюшаме остана на заден план.
mimilota - специалист
Мдаа от две страници мнения пак немога да разбера какво да го правя този под.
crez - майстор
Много писаници,малко полза. Браво на жената, че иска сама да свърши нещо. Така и не разбрах, къщата с гредоред ли е или насип,бетонна плоча :? Махни малко от т.н паркет и виж какво има отдолу. Ако е гредоред съвета на Вадим Владимиров е най-точен, дебело ОСБ 10-12мм върху добре нивелирана скара от летви 5х5 см.(ако вратите позволяват 6 см. повдигане на пода) отгоре ламинат,балатум (но помни поподнала малко влага под балатума следва гниене, ако е бетонна плоча може една замазка 7-8 см. с арматурна мрежа ф5мм. и после каква ти душа сака :lol:
mimilota - специалист
Мисля, че отдолу е гредоред. В коридорчето обаче е замазка. Вратите не позволяват толкова вдигане на нивото и не ми се иска да търся и човек за прерязването им. А с това osb не е ли по-опасно ако се появи влага?
crez - майстор
Да, опасно е гние, но може да се импрегнира предварително с безир.Трябва със сигурност да се знае, че няма влага. Под стаите има ли мазета, ако няма и гредореда е в/ху насип се минава на вариант бетонна плоча минимум 10 см.с арматура. С ОСБ и летви (може и обикновенни кофражни дъски на 2.5см дебелина +11мм. ОСБ= 3,6 см. грубо за около 500 лв. за 40 м.кв.) бетонна плоча 4 м3 х 100 лв/м3 В-20,готов 400лв.+ арматурна мрежа Ф6 150 лв.+ транспорт ?? + труд??++++ екстрите върху нея после(плочки, балатул и т.н.)

Тема "Замазка на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: