Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
egomen66 написа:
С това спамене на темата я избутваш постоянно на предна линия......... =D>
Темата ми е важна
ivouz - специалист
Stefan2000 написа:
Явно отговора е в технологията. При сухата зида рия има дървени пояси, и много по-малко компромиси в реденето на камъка. Търси се докато си напаснат, или в краен случай подлагат чивия.
С глинените, поне според моите наблюдения, не е така. Там лицевите камъни за що годе добре, но вътре се пълни с трошляка и безформрните камъни, като се разчита калата да ги спои. Да ама не, всичко е до време.
Та в тази връзка, мога да изкажа предположение, че една осъвременена зидария с циментова спойка на камъните, би имала много по-голяма здравина, и спокойно ще стигне и до 2 етажа. Доказват го старите римски строежи.
Нямам какво да добавя
Това от последната снимка искам да го видя!Имам в предвид не носача а керпичената къща!
ivouz - специалист
Ето така е трябвало:

Прикачен файл

casa_manzanedo2.JPG
Stefan2000 - специалист
За съжаление ти е много далеч. Но една разходка...
За да го намериш, намира се на един черен път м-у село Пирин и Мелник. По-точно, малко преди да се мине през един тунел прокопан в пясъчниците, м-у Любовище и Рожен, на път към Мелник. Има и други интерсни обекти, а и самото село Пирин, макар че изглежда доста запуснато, но все пак има население.

Да наистина, темата е важна. Но тук се борят 2 виждания. Показаното клипче не е изолиран случай, и доста хора имат подобен подход, за което не бива да бъдат обвинявани.
Всеки има право на избор. А от тези дискусии, всеки да си прецени кое е по-стойностното.
ivouz - специалист
Много благодаря за инфото за местонахождението на къщата( щях допълнително да питам).
Постоянно се въздържам да кажа как аз бих я направил но,нека да прочетем още мнения!
Stefan2000 - специалист
Абе там вече е пито-платено.
Давайте някой новозапочващ проект.
Но съм забелязал, че даже и някой да се реши да споделя труда си, то той вече има някакво изградено виждане, как в основни линии ще му върви проекта, и не се съобразява много с други мнения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Stefan2000 написа:

Да наистина, темата е важна. Но тук се борят 2 виждания. Показаното клипче не е изолиран случай, и доста хора имат подобен подход, за което не бива да бъдат обвинявани.
Всеки има право на избор. А от тези дискусии, всеки да си прецени кое е по-стойностното.
Трети път си причиних гледане на клипчето. Не видях никакви колони. Плочата ляга директно върху стария зид от камъни и кал. Ама моля ви!!!
Старата къща откъмздравина и безопасност, каквто беше показана, си беше ОК!!! Новата е опасна
Изобщо и не ми се коментира грозота-красота, това е въпрос на вкус. Нали, некои ги радва чалга некои джаз. Не става дума за това
Stefan2000 - специалист
Ми то е очевидно не сложиха колони. Споделих размисли относно здравина в по-предишните постове.
Последното ми писано е точно свързано с проблема грозно<->красиво, и различните подходи точно към него. А и емоцията ми от възприятие на клипчето е по-скоро насочена към естетическата страна на проекта.

Надявам се придържането към стария стил да не означава предпочитание към чалгата, а разни осъвремени варианти - джаз. :rock: Това разбира се в сферата на майтапа. Нищо лично.
Последна промяна от Stefan2000(стар) на чет юли 09, 2015 3:57 pm, променено общо 1 път.
Christo - майстор
Ако не е проблем, би ли написал защо новата конструкция е по-опасна от старата. Не се заяждам, питам сериозно. Предварително благодаря.

Тема "Едно интересно клипче..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: