• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
egomen66 - майстор
Стара българска приказка: „Човек в живота си трябва да насади поне две дръвчета и да построи поне една къща“. Живота не е от два дена. Хубавите работи стават бавно и с мерак. Това е КЪЩА , а не зайчарник.... :partyman: Това, което сме съградили за поколенията
и света, остава завинаги..... :rock: :partyman:
ivouz - специалист
Ако аз съм продавача не само ще разреша да "снима и размята "ами ще му платя за рекламата,
образно :, :wink:
Що се касае до идеали, цели, предпочитания си прав до някъде,щото и трите се променят с времето!И са миродавни!
bmwww - специалист
Не мога да снимам на човека къщата . Къща като къща , няма напукано , няма влага , здрава мазилка , здрав покрив .
bota156 - специалист
Направи си много добре сметката.
20к е парцела.
120квх300евра - 70к ти е къщата.
10к - са разрешителни + проект + ВиК и ток.
Ограда - поне 10к

Дотук са ти 110к - нямаш ли поне 100к НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙ.
Ще ти дам пример с мене - взех къща на 3 етажа х60кв + 100кв тераса+(мазе гараж не съм ги правил) за 30к лева на груб строеж - яко бетон и тухли единички
Дотук съм дал 100к за ремонт. трябват ми поне още 20-30к - свършиха парите :)
gechev - специалист
bmwww , цялата централна част от София, Пловдив, Варна и Русе е на гредоред. Какво те притеснява гредореда? mimilisa ти е подсказал за най доброто решение при наличие на гредоред - Полистиролбетона. Има два метода на изпълнение които съм виждал, но и при двата става леко, здраво и шумопоглъщащо. За термоизолация не говоря /тя зависи от дебелината на пласта/. По евтино от наличните на пазара системи и много по здраво от тях. Нема а се пуашиш ..... . :-D
Забравих, виж с някой компетент състоянието и сечението на гредите.
bmwww - специалист
Времето напредва по-бързо от очакваното и требва да взема решение по-бързо . Лошото е ,че не мога . Страх ме е да не да си остана на груб строеж и да не стигнат парите след като знам,че мога да купя готова къща , макар и с не добро разположение на стайте и с малък двор . Това е най-голямата дилема в живота ми . #-o Не можете ли да кажете приблизително колко би струвала 10х10 къща на 1 етаж с гредоред за покрив/таван ,гараж ,равен терен - колко би излязла при най-добрия случай .
egomen66 - майстор
egomen66 написа:
bmwww написа:
Добре ,а ако реша да строя . Едноетажна къща със плоча или гредоред на тавана ? И като цени кое как излиза . Много по евтино ли е с гредоред или обратното ? То до края на годината ще съм решил де , ама да си начертая нещата в главата . Лично аз предпочитам гредоред на тавана ама аз толко и разбирам .
За да стигнеш до решението да строиш , първо проучи терена.Ако можеш проучи съседните къщи , с какви основи са , колко са дълбоки. Копни на различни точки в терена , да се ориентираш за пластовете. На каква дълбочина ти излиза твърда почва? Посъветвай се с геодезист. По принцип аз съм за ново строителство. Най-голямата неизвестна за един бюджет , се крие точно под кота 0. При гредоред ,конструктора ще се съобрази с този факт , при изготвяне на арматурните планове. 60 000 лв. за 120кв. е добър бюджет за груб строеж. #-o
С документите как си ? Трябва да стигнеш до строително разрешение. За тази процедура е необходимо време . Направи си добра сметка , да не влезеш в късна есен със стоежа. #-o
bmwww - специалист
Ами на етап едното или другото съм в момента . Ако избера нова къща започвам купуване на земя и оправяне на документи ,разрешителни и т.н.
egomen66 - майстор
bmwww написа:
Времето напредва по-бързо от очакваното и требва да взема решение по-бързо . Лошото е ,че не мога . Страх ме е да не да си остана на груб строеж и да не стигнат парите след като знам,че мога да купя готова къща , макар и с не добро разположение на стайте и с малък двор . Това е най-голямата дилема в живота ми . #-o Не можете ли да кажете приблизително колко би струвала 10х10 къща на 1 етаж с гредоред за покрив/таван ,гараж ,равен терен - колко би излязла при най-добрия случай .
Колега.... Не става така. Трябва сам да решиш какво ще правиш. Ако не можеш сам да вземеш толкова важно решение , посъветвай се с хора близки до теб.Семейство , роднини и тн.Не ти препоръчвам да търсиш окончателен отговор от тук . Нова или стара къща , сам трябва да решиш. Тука можеш да получиш, добри съвети и мнения. :partyman:
ZMeyGorianin - майстор
Тука има една тема за сухо строителство:http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... &start=200
На 15-та страница един колега споделя какво и как е построил и впечатленията си от новата къща. Разходите които е направил са дадени накрая и се вписват в твоя лимит. Разгледай цялата тема - има и други интересни решения!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Избор между закупуване на къща и ново строителство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: