• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
BLUEPUPIL написа:
VLADO66 написа:
Не е като да няма :) viewtopic.php?f=47&t=39796&start=60
Вадим Владимиров написа:
................. скопчана ламарина.
Не е дадено "скопчаването"? Защото там се крие дявола.... И досега (03.09.2015) не съм видял да сте направили обшивка на комин с гърбица, което е най-доброто решение за оттичане на водата.
Прикачен файл:
1.jpg
Ще цитирам руските и немските тенекеджии. "Разделянето на водата зад комина се налага при размер на задната част на комина по-голям от 1 м." Тази снимка е американска. Начина на обшиване на комина е DIY. Повечето им работа е монтажна, а не тенекеджийска.
egomen66 - майстор
Нещо ме изключвате от диалога.... [-( :lol:
При комин на билото, задната обшивка на комина се изработва с широчина необходима да стигне до билото, а отгоре се покрива с капака.
Относно фалца, това е една от най-старите технологии при покриването на покривите. И със сигурност не е мястото на този форум да се дискутира тази технология.
И на вниманието на "Фитилчо".
Изображение

Тук да се обърне внимание на посоката, в която е обърната страничната част на обшивката.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това е правилния начин на обшиване на комин при фалцов покрив.

Изображение

Днес се занимавах с една улама.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Имате нагледен материал- дерзайте. :wink:
Фитилчо - майстор
Ще викам да монтираш обшивките да знаеш, да не уакам нещо. Аз ше направя хамалогията, че не съм финяга по тая част.
Ше осера нещо и после ше стане кофти .
Тряа отворя тия дни да видя, дали изобщо имам от онея къдравите поли дето се слагат под велукса, ама гледам, че се справяш с тях, та да не се притеснявам =D>
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
101.jpg
Добре де пак не стана ясно в Б-я как се обшиват комини с ширина над 80-100см. Покажете ми поне един комин.
egomen66 - майстор
Ще кача един файл , в който се разглеждат така наречените висящи покривни конструкции. В доста теми от форума , се задават често въпроси за преодоляване , на по-големи просвети , при изграждане на покривни конструкции от дървен материал. Това е само теория... #-o Ще е интересно , да се дискутират тези конструкции от хората с опит , в изграждането им ,подплатени с реализирани проекти и снимков материал...стига да не е тайна. :-D

:arrow: http://dox.bg/files/dw?a=f3fa040c5d
dadko - майстор
egomen66 написа:
Ще кача един файл , в който се разглеждат така наречените висящи покривни конструкции. В доста теми от форума , се задават често въпроси за преодоляване , на по-големи просвети , при изграждане на покривни конструкции от дървен материал. Това е само теория... #-o Ще е интересно , да се дискутират тези конструкции от хората с опит , в изграждането им ,подплатени с реализирани проекти и снимков материал...стига да не е тайна. :-D

:arrow: http://dox.bg/files/dw?a=f3fa040c5d
Ще си позволя да те поправя, приятелю- това НЕ Е само теория. Това е основата. Всички изобразени конструкции ги има реализирани в практиката преди да бъде систематизирана тази информация. Това, което си качил е част от Учебника по сградостроителство за техникумите. Какво има да се дискутира ?
А конструкцията на твоя покрив- няма нищо общо с висящите. Имаш си носеща стена по средата на сградата, върху която ти стъпват поповете...
egomen66 - майстор
Темата е широко отворена , и не е свързана конкретно , с моя покрив.Ако файла , който съм качил , не е полезен , мога да го махна. :)
Последна промяна от egomen66 на съб сеп 05, 2015 10:21 pm, променено общо 1 път.
Christo - майстор
Не махай файла! На който не му харесва книжлето, да не го чете и толкоз! Проблемът е, че има страшно много "майстори", които правят покриви и не са чували за подобни книжки. Попаднах на такива преди няколко години. Ремонтирах си покрива. За съжаление, не знаех за този форум тогава. Каквото знаех, беше направено с много мрънкане, каквото не знаех, май всичко е сбъркано, а не е като да не платих едни добри пари.
BLUEPUPIL написа:
lov написа:
Вадим Владимиров написа:
Записвам се и аз да я следя. Но нека да е в духа на форума.
Търгашите нямат място тука но на тебе съм ти сърдит за затритата тема щото сега ми трябва снимковия материал от майсторлъка ти как се прави обшивката на комин.
Ето..... Третата спъпка липсваше в затритата тема.
Прикачен файл:
CHIMNEY.jpg
Това, което си показал е двоен фалц.
Традицията в България, а и в другите балкански държави, комините да се обшиват в единичен стоящ фалц, а задната част на комина в единичен лежащ. Показвал съм немалко комини обшити по този начин. Масовата практика е задната част на обшивката само да се зарязва, без да се скопчава. Двойния фалц се използва за обшиване при работа с еластични материали- мед, цинк, алуминий или с ламарина предназначена за двоен фалц. Не са много тенекеджиите в България, използващи тази техника. А и всеки от тях си знае цената на труда. Пример, за да обшия един комин със стандартни размери ми е необходимо от 25-40 минути. С двойния фалц ще е необходимо 2-3 часа. Повечето работа е махане с чука.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Покрив - НАПРАВИ САМ...Алтернативни решения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: