• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
KaL - напреднал
egomen66 написа:
Приятелю....ако мога така да се изразя.На горната козирка , имаш закрити около 30 см от термо- панела .Той продължава до долната козирка. А до там , имаш около три метра термо-панел. Конденза-водата се стича на доло...И избива на долната козирка. Дано да не съм прав.
Да, завучи логично. Въпреки това се надявам да не си прав :)
KaL - напреднал
egomen66 написа:
Приятелю....ако мога така да се изразя.На горната козирка , имаш закрити около 30 см от термо- панела .Той продължава до долната козирка. А до там , имаш около три метра термо-панел. Конденза-водата се стича на доло...И избива на долната козирка. Дано да не съм прав.
Ако това наистина е проблема и се сложат вентилационни решетки, които да осигурят циркулация на въздуха дали ще има ефект?
kozl - майстор
Аз първо помислих че е еркер и горния етаж нараства над долния а то било "тераса". Най-вероятно за красота. Тая псевдо тераса е таралеж в гащите. Какво е изпълнението отгоре и как е завършено към дограмата? Къде се отвежда конденза от дограмата?
Най-често болното място в строителството е дренирането на дограмата и хидроизолирането.
Къщата предполагам все още е необитаема. Когато прави снимките вероятно постройката е била по-студена от мъглата и конденза е външен. Както сутрин при колите.
Не можах много да се ориентирам по снимките, още повече, че не съм имал честа практика в подобни сгради. Може ли да се приеме, че вътрешността е изцяло сухо строителство и няма мазилки и замазки, които да се приемат като акумулатори на влага?
Какъв е пълният детайл на връзката стени/под на първия етаж, точно при терасата? Там е разковничието.
kozl - майстор
KaL написа:
Профилите са облечени с магнезиеви плоскости и отгоре с 5см стиропор, ако разбирам правилно въпроса?
Отдолу стиропора е шпаклован и покрит с тънкослойна мазилка :?
А отгоре в-у стиропора що е? Има ли замазка?
Пода как е направен?
Последна промяна от kozl на съб фев 27, 2016 8:51 am, променено общо 2 пъти.
kozl - майстор
KaL написа:
трябва да импровизираме на доста места, особено докато измислим отводняването на покрива... там поне го решихме проблема.
Как е покрива с борд и вътрешно отводнявяне :shock: Аварийни преливници (барбакани) има ли? Или е с наклон към гърба на сградата и там с улук и водосточни тръби?
KaL - напреднал
kozl написа:
Аз първо помислих че е еркер и горния етаж нараства над долния а то било "тераса". Най-вероятно за красота. Тая псевдо тераса е таралеж в гащите. Какво е изпълнението отгоре и как е завършено към дограмата? Къде се отвежда конденза от дограмата?
Най-често болното място в строителството е дренирането на дограмата и хидроизолирането.
Къщата предполагам все още е необитаема. Когато прави снимките вероятно постройката е била по-студена от мъглата и конденза е външен. Както сутрин при колите.
Не можах много да се ориентирам по снимките, още повече, че не съм имал честа практика в подобни сгради. Може ли да се приеме, че вътрешността е изцяло сухо строителство и няма мазилки и замазки, които да се приемат като акумулатори на влага?
Какъв е пълният детайл на връзката стени/под на първия етаж, точно при терасата? Там е разковничието.
Да, за карсота е псевдо терасата. Дограмата е обърната с фирбран и си има отводнителни отвори ако това питаш. Отвътре е почти на 100% сухо строителстово само правихме замазка на пода преди 1-2 дена. За връзката стени-под - "терасата" е облечена с магнезиеви плоскости отвсякъде, а стените са от термопанел.
KaL - напреднал
kozl написа:
KaL написа:
Профилите са облечени с магнезиеви плоскости и отгоре с 5см стиропор, ако разбирам правилно въпроса?
Отдолу стиропора е шпаклован и покрит с тънкослойна мазилка :?
А отгоре в-у стиропора що е? Има ли замазка?
Пода как е направен?
Отгоре на терасата върху стиропора има замазка и хидроизолация + мазилка
KaL - напреднал
kozl написа:
KaL написа:
трябва да импровизираме на доста места, особено докато измислим отводняването на покрива... там поне го решихме проблема.
Как е покрива с борд и вътрешно отводнявяне :shock: Аварийни преливници (барбакани) има ли? Или е с наклон към гърба на сградата и там с улук и водосточни тръби?
с наклон към гърба на сградата и там с улук и водосточни тръби
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има ли възможност да изчакате пълно изсъхване преди да правите опити за отстраняване на проблема?
kozl - майстор
Щом няма дъжд има генератор на конденз и водата от вертикалите се е стекла до някое прекъсване откъдето е плъзнала по плоскостите. Да ама точно този детайл е интересен. Как вертикалата се пресича с хоризонталата.
Хидроизолацията по хоризонталата как е вързана с вертикалните стени. Как е снадена хидроизолацията с дограмата. Дренажните отвори на дограмата в-у хидроизолацията ли се изливат. Дограмата каква е PVC или алимуминиева?
Цялото кино Арена Младост е построено с метална к-ция и послоен монтаж. Ако метала е генератор на вода от конденз, то тия в киното да сме се издавили :lol:
Питах за мокрите процеси, защото докато замазката си отдава влагата, то се получава конденз обичайно по стъклата и ако дограмата е алуминиева и по профилите. И много е важно къде и как се оттича този конденз.
Ако има проблеми свързани с технологията на хидроизолацията на псевдо терасата пак ще избиват петна отдолу.
Търси причината от вътрешен или външен конденз са петната щом не са от дъжд. И хич ли не е валяло там де е постройката :? .
А относно конденза ами конденз съм виждал и в-у хидрофобен шперплат за кофражни платна. И все пак е дърво.
За съжаление нямам снимки от фасада с HPL как при една такава мъгла се бяха очертали с конденз металните профили на окачената фасада зад HPL плоскостите.
Ето и пример от мен - за рекламация, че капе от остъклен покрив. Два пъти посещавам мястото при дъжд и не капе. Наемателите контрираха с това, че не е достатъчно интензивен дъжда. Е може и така да е, не съм имал възможност за посещение при интензивен дъжд. Но минах в една мъгла и гледам от покрива капе, а дъжд няма :shock:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Проблем с конденз по фасада на къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: