• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tangarov - специалист
Здравей колега,

радвам се за куража. Не знам кой какво ти е казал за някякви жици, но доколкото мога да чета планове, предвидено е в новоотворената улица да се монтира стълб - отклонение от основната въъздушна улична мрежа ниско напрежение. Тази мрежа се изгражда по тротоарите и предвид посочената пунктирана линия не попада в рамките на имота ти. А посочените граници на застрояване са три метра навътре в имота. Така че няма как да се налага ограничение по височина. А сервитута на електропровода определено не се нарушава.
Провери го по добре това ...
KingLin - майстор
Ако правилно съм те разбрал - не си ме разбрал правилно :lol: Жиците са си съществуващи. В снимката по долу съм показал как приблизително минават над имота защото в момента ми е трудно да определя точното място на необозначеното жере. Като поземлен имотът е 694 квадрата но след урегулирането това маркирано в жълто ми го взимат (точно 4м. навътре) и парцела остава 630 квадрата. Макар че в момента всички засегнати комшии оградите им са до синята линия която съм сложил. Но мен това така или иначе не ме засяга съществено. Това което ми е интересно и ще проличи при трасирането е дали комшията под мен е влязал в имота ми или не защото къщата му е там където съм оградил със зелено а не както е посочено в РУП-а. Дано да няма изненади.
Прикачен файл:
cropednotes.jpg
tangarov - специалист
А, тогава имаш проблем ...
Съгласно НАРЕДБА № 16 ОТ 9 ЮНИ 2004 Г. ЗА СЕРВИТУТИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОБЕКТИ:
Чл. 14. (1) В сервитутната зона на енергиен обект за производство, пренос, разпределение и преобразуване на електрическата енергия не се допуска:
1. всякакъв вид застрояване, включително и на спортни стрелбища и военни полигони за стрелба;
2. засаждане на трайни дървесни насаждения;
3. извършване на сондажни работи, търсене, проучване и добив на подземни богатства;
4. паркиране на всички видове превозни средства;
5. складиране на отпадъци и материали;
6. действия на трети лица върху съоръженията на енергийните обекти;
7. палене на огън и опожаряване на площите след прибиране на селскостопанската продукция;
8. стрелба с ловно и бойно оръжие.
(2) В сервитутната зона се допуска, след писмено съгласие от титуляря на сервитутните права:
1. извършване на строителни и монтажни работи, свързани с полагане, пресичане или ремонт на тръбопроводи и електрически и съобщителни кабели;
2. извършване на строителни или ремонтни работи на други линейни обекти на техническата инфраструктура, пресичащи или успоредни на трасето на линеен електроенергиен обект;
3. временно складиране на селскостопанската продукция, добита в сервитутната зона.

А на комшията ти къщата ако е на границата, както си я нарисувал, са нарушени 3-те метра задължително отстояние на строителните граници от границата на имота и ако той няма писмено, нотариално заверено съгласие от Вас или от предходния собственик на имота, може да му създадете проблеми (само ако желаете разбира се) ...
KingLin - майстор
tangarov написа:
1. всякакъв вид застрояване
Това подчертаното да го разбирам че и басейна ще е незаконен така ли? Един друг въпрос също ме гложди - според този РУП парцелът се явява ъглов. Има ли законов начин да строя на границата на парцела от към улиците и от към зелената площ т.е. да отпаднат тези 3 метра отстояние?
Svetoslavoff1 - майстор
Разбрах от поста ти, че ще викаш хора да трасират/заснемат. По-добре е да е с оптика - теодолит май му казваха. Щото съм имал ядове за едно трасиране с гпс, ама малко спътници били хванали, бе приказваха някакви глупости да си оправдаят грешката. Консултирах се и с лицензиран човек геодезист, който с това си вади хляба години наред. Та от него знам, че заснемането с оптика има по-голяма тежест.
molt - специалист
Искаш да се местиш защото сте много роднини на едно място, а пък на новото място взимаш тъщата!Тя предполагам до сега не е била с вас/щом писа ,че къщата е на баща ти и чичо ти/.Тъщата няма ли къде да живее или вие искате да е с вас.
Просто не ми се връзва идеята за нова къща пък пак роднини и то по-близки било то и на жената.
С чичо ти не се разбирате не си говорите и т.н. ....и с тъщата ако стане да не си говорите и да се карате след време.И сте в една къща макар и в различни входове.
Какво става?Заменяш чичо за тъща!
А казваш ,че и тъщата ще е инвеститор.Аз още от тук виждам проблеми.Тя какво ще иска ...и дали ви съвпадат идеите.Кои е собственик на имота и кои ще е собственик на къщата.Тъщата като инвеститор и ако има други деца ...а ако е неин имота а ти строиш там...
Това с важни въпроси и трябва да ги решиш ако не си.

Не ми отговаряй на мен просто мисля , че е добре ако не си да помислиш за тези неща.

По въпроса ти каква къща аз съм за два етажа като втория е тавански / такава съм и построил - има тема във форума/.
Antonii - майстор
А Съгласно тази НАРЕДБА № 16 ОТ 9 ЮНИ 2004 Г. ЗА СЕРВИТУТИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОБЕКТИ:
Какво се има впредвид под енергиен обект.
Аз твърдя, че кабелните трасета не са такива :)
Иначе ако жилището ще е за постоянно обитаване, то в зоната на такива трасета не е препоръчително да се живее.
kolcho - специалист
Antonii написа:
А Съгласно тази НАРЕДБА № 16 ОТ 9 ЮНИ 2004 Г. ЗА СЕРВИТУТИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОБЕКТИ:
Какво се има впредвид под енергиен обект.
Аз твърдя, че кабелните трасета не са такива :)
Можеш да твърдиш каквото ти е угодно, но ето какво твърди цитираната наредба:

Чл. 14. (1) В сервитутната зона на енергиен обект за производство, пренос, разпределение и преобразуване на електрическата енергия не се допуска:
KingLin - майстор
Хора това с тъщата спрете да го мислите вместо мен. Аз съм собственик на парцела, аз ще съм собственик на цялата къща, пък тя ако има притеснения нищо не пречи да и направим нотариален акт за нейната част. Тя ще си плати само за това което идва над цената за еднофамилна къща. Махам се от сегашната къща защото не е разделена като хората - стига сте чели през ред.

Айде по същество - защо не е добре да се обитава целогодишно когато има в близост жерета малко по-обосновано може ли?
Antonii - майстор
С две думи - магнитни полета.
Не е забранено, но не е полезно.
На вас лично нищо може да не ви стане, но е доказано, че оказват влияние върху организма.
Но всеки човек си има различна поносимост към тези полета и нищо не се знае.

А колегата с "енергийния обект" да вземе да прочете какво пише в същата наредба като определение за такъв.
И дали може такъв обект да минава през или над частен имот.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 18

Тема "Моята къща - от идеята до (надявам се) края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: