Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче - майстор
Минаваш на следващия по-голям размер винт. И много внимателно....
KingLin - майстор
preslav написа:
Дано съм ти бил полезен с момчешките си разсъждения!
Мисля, че грешно си разбрал "момче" в моя отговор. Това беше за фитилчо :) Към тебе беше от третото изречение нататък :) Иначе разсъжденията ти много ми допадат и начина на разсъждение ми е същия. Аз съм виждал различни видове покриви и ще продължавам да гледам, дорде му дойде ред на моя и не оспорвам изобщо качествата дори и на металните, но в България много ме притеснява човешкия фактор. И за това съм се спрял на тези два вида, за които питах. Предполагам усетихте, още от самото начало, че клоня към бетон, но понеже не съм в силата си при покривите, исках да чуя мнения от професионалисти. А нашите Бг архитекти така или иначе се презастраховат конструктивно, така че поне да има за какво :)
Фитилчо - майстор
KingLin написа:
Всяка чупка вдига цената, което за габровската ми жилка е кощунство :). Освен това мисля, повече да гледам от вътре навън, а не обратното.
Ясно, не те притеснява, че ще из@каш някоя грозотия на баснословна цена.Мен това пък най много ме притеснява, че ще го гледам десетки години тоя грозил, който ще направя.
Тук вижданията се разминават, нямам какво да кажа по темата повече.
Запомни едно- боя можеш да смениш всяка година, но когато концептуално си из@кал някое г$$$о , ти е за цял живот, защото пари да го разрушиш и направиш отново няма да има смисъл да се харчат...

От друга страна, ако си обзавеждал ти тези апартаменти, които се дават под наем, теб не те интересува ни най малко визията, важното е да е евтино. Поне това виждам от обзавеждането и тия плочки и дивани от осемдесетте ....
Та, опрелено няма какво да си споделим един на друг, ние се разминаваме концептуално С ГОДИНИ :wink:
radius - майстор
Айдее, Фитилчо запали фитила. :lol:
Сега малко да поналея масло и да питам, затова ли си търсиш патладжанена боя, защото
боя можеш да смениш всяка година
. Фитилчо, то хубаво ще сътвориш нещо красиво, но сляп ли си за това около теб. Гледам, че е доста пренаселено около къщата ти, не мислиш ли, че каквото и да направиш, околните сгради ще я загрозяват?

А вече знам защо имам къща-трафопост - габровските корени са и в мен. :rock:
Фитилчо - майстор
Ако и у вас е като в тоя апартамент под наем с Раховеца....
Дреме ми, какво е на околните сгради, мен ми е важна каква е моята. Толкова
Чираче - майстор
Фитилчо написа:
....
Дреме ми, какво е на околните сгради, мен ми е важна каква е моята. Толкова
И на мен ми дреме за твоята къща :lol: За теб може да е върха на айсберга, но на друг да не му харесва. Въпрос на виждания за красота, здравина, удобства. И въобще не е уместно да се държиш надменно с тези, които не споделят концептуалната ти гледна точка. ТОЧКА.

Спомняш ли си времето, когато се регистрира във форума? Прочети си мненията в началото какви въпроси задаваше. Сега малко задобря, и започна да ръсиш мозък :lol:
Фитилчо - майстор
Задобрях, защото чета и се интересувам и питам. И най вече защото цялото дотук и до края му ми е минало през ръцете...
Тая така наречена къща>твоята грозотия, трафопоста и тнт> няма как да я направя и когато съм бил пеленаче(ако ме разбираш)

Каква е идеята?
След като до мен са стари къщи, трябва да изградя прогимназия като по селата и да я оставя на четворки ли, щото не са ми стигнали парите?
Или да направя хладилник като теб?
Ако на теб тая грозотия дето си построил ти харесва, аз бих я запалил моментално...
Я дай малко снимки, моля? Покажи на хората какво си построил.... Иначе и аз я правя сам и с помощ от приятели :roll:

Общо взето сте се събрали само тънкачи, не знаех, че и радиус-а е габровска душа :finga:
radius - майстор
Тоя среден пръст можеше и да не го вадиш.
djendov - специалист
И какво му има на "концептуалното из....."?
Правиш плосък обърнат покрив. В даден момент решаваш, че не трябва да е обърнат, изливаш една замазка, хидро, плочки и имаш хубав плосък покрив. След още малко " концептуално" -греди,пароизолация, вата, Юсб и малко(10 тона) циГли, и си готов със скатния покрив + още един етаж. От лявата си страна имам комшия със скатен, а от дясната си с плосък покрив. Аз трябваше на половина от двете, че да няма сърдити
preslav - майстор
Честно казано не ви разбирам за какво се драчите!
В зависимост от гледната точка всеки е прав - аз не се дразня от визията на моята къща, но в замяна на това като седна да си пия кафето (на теферич) гледам трансформатора на комшията и ме хваща яд за скелето му, което не е демонтирано вече 5-6 години, вероятно и в следващите 15 ще го гледам по същия начин - имам опцията да си пия кафето при него и да си гледам моята скопосийка, ама сутрин може и да се залея докато притърчвам до тях.
Всичко е въпрос на вкус, както казало кучето, ама аз не искам да си гледам бункера на прибиране и на излизане.
Последна промяна от preslav на пон ное 13, 2017 7:56 pm, променено общо 1 път.

Тема "Покрив - видове, предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: