preslav написа:Дано съм ти бил полезен с момчешките си разсъждения!Мисля, че грешно си разбрал "момче" в моя отговор. Това беше за фитилчо
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче
- майстор
54 мнения в "Покрив - видове, предимства и недостатъци"
KingLin
- майстор
Фитилчо
- майстор
KingLin написа: Всяка чупка вдига цената, което за габровската ми жилка е кощунствоЯсно, не те притеснява, че ще из@каш някоя грозотия на баснословна цена.Мен това пък най много ме притеснява, че ще го гледам десетки години тоя грозил, който ще направя.. Освен това мисля, повече да гледам от вътре навън, а не обратното.
Тук вижданията се разминават, нямам какво да кажа по темата повече.
Запомни едно- боя можеш да смениш всяка година, но когато концептуално си из@кал някое г$$$о , ти е за цял живот, защото пари да го разрушиш и направиш отново няма да има смисъл да се харчат...
От друга страна, ако си обзавеждал ти тези апартаменти, които се дават под наем, теб не те интересува ни най малко визията, важното е да е евтино. Поне това виждам от обзавеждането и тия плочки и дивани от осемдесетте ....
Та, опрелено няма какво да си споделим един на друг, ние се разминаваме концептуално С ГОДИНИ
radius
- майстор
Айдее, Фитилчо запали фитила.
Сега малко да поналея масло и да питам, затова ли си търсиш патладжанена боя, защото
А вече знам защо имам къща-трафопост - габровските корени са и в мен.
Сега малко да поналея масло и да питам, затова ли си търсиш патладжанена боя, защото
боя можеш да смениш всяка година. Фитилчо, то хубаво ще сътвориш нещо красиво, но сляп ли си за това около теб. Гледам, че е доста пренаселено около къщата ти, не мислиш ли, че каквото и да направиш, околните сгради ще я загрозяват?
А вече знам защо имам къща-трафопост - габровските корени са и в мен.
Чираче
- майстор
Фитилчо написа:....И на мен ми дреме за твоята къща
Дреме ми, какво е на околните сгради, мен ми е важна каква е моята. Толкова
Спомняш ли си времето, когато се регистрира във форума? Прочети си мненията в началото какви въпроси задаваше. Сега малко задобря, и започна да ръсиш мозък
Фитилчо
- майстор
Задобрях, защото чета и се интересувам и питам. И най вече защото цялото дотук и до края му ми е минало през ръцете...
Тая така наречена къща>твоята грозотия, трафопоста и тнт> няма как да я направя и когато съм бил пеленаче(ако ме разбираш)
Каква е идеята?
След като до мен са стари къщи, трябва да изградя прогимназия като по селата и да я оставя на четворки ли, щото не са ми стигнали парите?
Или да направя хладилник като теб?
Ако на теб тая грозотия дето си построил ти харесва, аз бих я запалил моментално...
Я дай малко снимки, моля? Покажи на хората какво си построил.... Иначе и аз я правя сам и с помощ от приятели
Общо взето сте се събрали само тънкачи, не знаех, че и радиус-а е габровска душа
Тая така наречена къща>твоята грозотия, трафопоста и тнт> няма как да я направя и когато съм бил пеленаче(ако ме разбираш)
Каква е идеята?
След като до мен са стари къщи, трябва да изградя прогимназия като по селата и да я оставя на четворки ли, щото не са ми стигнали парите?
Или да направя хладилник като теб?
Ако на теб тая грозотия дето си построил ти харесва, аз бих я запалил моментално...
Я дай малко снимки, моля? Покажи на хората какво си построил.... Иначе и аз я правя сам и с помощ от приятели
Общо взето сте се събрали само тънкачи, не знаех, че и радиус-а е габровска душа
djendov
- специалист
И какво му има на "концептуалното из....."?
Правиш плосък обърнат покрив. В даден момент решаваш, че не трябва да е обърнат, изливаш една замазка, хидро, плочки и имаш хубав плосък покрив. След още малко " концептуално" -греди,пароизолация, вата, Юсб и малко(10 тона) циГли, и си готов със скатния покрив + още един етаж. От лявата си страна имам комшия със скатен, а от дясната си с плосък покрив. Аз трябваше на половина от двете, че да няма сърдити
Правиш плосък обърнат покрив. В даден момент решаваш, че не трябва да е обърнат, изливаш една замазка, хидро, плочки и имаш хубав плосък покрив. След още малко " концептуално" -греди,пароизолация, вата, Юсб и малко(10 тона) циГли, и си готов със скатния покрив + още един етаж. От лявата си страна имам комшия със скатен, а от дясната си с плосък покрив. Аз трябваше на половина от двете, че да няма сърдити
preslav
- майстор
Честно казано не ви разбирам за какво се драчите!
В зависимост от гледната точка всеки е прав - аз не се дразня от визията на моята къща, но в замяна на това като седна да си пия кафето (на теферич) гледам трансформатора на комшията и ме хваща яд за скелето му, което не е демонтирано вече 5-6 години, вероятно и в следващите 15 ще го гледам по същия начин - имам опцията да си пия кафето при него и да си гледам моята скопосийка, ама сутрин може и да се залея докато притърчвам до тях.
Всичко е въпрос на вкус, както казало кучето, ама аз не искам да си гледам бункера на прибиране и на излизане.
В зависимост от гледната точка всеки е прав - аз не се дразня от визията на моята къща, но в замяна на това като седна да си пия кафето (на теферич) гледам трансформатора на комшията и ме хваща яд за скелето му, което не е демонтирано вече 5-6 години, вероятно и в следващите 15 ще го гледам по същия начин - имам опцията да си пия кафето при него и да си гледам моята скопосийка, ама сутрин може и да се залея докато притърчвам до тях.
Всичко е въпрос на вкус, както казало кучето, ама аз не искам да си гледам бункера на прибиране и на излизане.
Последна промяна от preslav на пон ное 13, 2017 7:56 pm, променено общо 1 път.
Тема "Покрив - видове, предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература