Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
Мазето е само под едната от стаите..в къщата, която се отказах да купувам, мазето беше в ниската част от терена, където не се е налагало много копаене..
lov - майстор
Николов никой не те пита за твоята къща :)
Тука терена е равен като тепсия и ако има високо ниво на подпочвените води това мазе отдавна да се е превърнало в рибарник. :lol: И тая капилярна влага ми идва малко в повече ако ще да са го напълнили с пръст.
А питащия да вземе да поясни тези стаи с какъв под са от долу. Къртил ли е да види че е пръст от долу или щото така си мисли или някой му е казал.
Плоча ли е от долу или е било гредоред с дющеме първоначално. И в последствие са правени някакви глупости примерно да се направи замазка върху него или направо бетона плоча. Обитавана ли е тази къща последните години или само уж е наглеждана. Защото едно две наводнявания също могат да са причина за тази влага след като после не са взети мерки да се изсуши. А ако е купувана продавача никога няма да си признае че се е случвало.
Измери на каква височина е пода спрямо каменната зидария за да се ориентираме евентуално какви гимнастики може да са направени които са ти спестени като информация..

И не обръщай внимание на този спамер Keresteliev дето сере лайна във всяка нова тема.
nikolov333 - майстор
В първия пост всичко е обяснено добре и смятам, че автора на темата се е ориентирал правилно в проблема на който да търси решение. Цитирам.. "Къщата е с каменни основи. Под дневната има изкопано мазе (това, което е оградено с жълто), а стаите, в които има проблем с влагата (тези, които са оградени в червено), са насипани с пръст, за да се изравни нивото. Изводът до който стигнах аз е, че в резултат на това насипване има контакт между насипаната пръст вътре в стаите и тухлените стени и в резултат на този пряк контакт има просмикване на влага в тухлените стени, която разрушава цялостта на тухлите".
И макар, че не питат за моята къща, ще дам линк към една друга тема, за да не повтарям какво се получава при запълване на кухината под пода в райони с висока влажност на почвите..
viewtopic.php?f=21&t=59160&start=10#p907317
Според мен изкопаването на насипаната пръст и водоплътните тротоари с дренаж ще решат изцяло проблема, но не съм сигурен, заслужава ли си инвестицията на средства, труд и време. Склонен съм да се съглася с предложението, което са му дали, да си продължава с вътрешните ремонти, без да се задълбочава в проблемите. Къщата изглежда добре и пукнатините са незначителни. Мисля, че и тухлите не са проблем. Стига да няма много влага по стаите и мухъл по стените или таваните, с подмяната на ВиК и ел.инсталациите и претърсване на покрива, за да няма нови течове, нещата ще станат добре. Водоплътните тротоари около къщата, също са задължителни. Въпрос на време, средства и нерви е да оправяш съществуващ проблем, но с наблюдения ще се изясни най-добре..
П.П.На първо време огледайте къщите на съседите (по-възможност строените по същия начин и време) и разпитайте имат ли подобен проблем.. :idea:
zz_stefanov - майстор
И двамата имате основания, просто няма достатъчно информация. За мен това огромно петно което се вижда на втората снимка е от теч от ВиК.

Тема "МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ относно ремонт на къща с влага в стените (СНИМКИ)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: