Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
npace - специалист
А за тази технология какво ще кажете?

Прикачен файл:
Керамични хурди и стоманобетонни греди.jpg
Керамични хурди и стоманобетонни греди.jpg (101.9 KиБ) Видяна 1661 пъти

Отгоре се слага армировка и се излива половин плоча.
http://napravisam.net/?p=32553
BLUEPUPIL-2 - специалист
чет фев 28, 2019 2:56 pmhidrazin написа:
чет фев 28, 2019 2:48 pmBLUEPUPIL-2 написа:
Кулите на WTC паднаха заради съвсем други причини;
Баш от пожара си паднаха. Не ми се спори щото па ще стигнем до великите конспирации. Иначе човек винаги може да си намери оправдания.
За какво да се оправдаваме, всички са единодушни, че кулите не биха могли да се срутят от традиционен пожар. Част от ст. бет. сграда на Пентагона е пометена за секунди. След 19мин. пожар главно от над 20 тона авиац. гориво се срутва още една част. Основно от нагряване на армировката. При WTC от първоначалният удар, няма срутване, то настъпва чак след 65мин. за едната кула и след 103мин. за другата. В резервоарите е имало по над 35 тона. А сега де, работите се объркаха! Бетона съвсем се изложи!
hidrazin - майстор
пет мар 01, 2019 12:50 pmBLUEPUPIL-2 написа:
За какво да се оправдаваме, всички са единодушни, че кулите не биха могли да се срутят от традиционен пожар.
Кои са те тея "всички" ??? Официалният доклад казва друго и то е точно обратното.
Всичко останало е без значение. Малоумни конспирантьори - с лопата да ги ринеш.
Ма аз нъл ти казах да не се фащаш с великите конспирации бре??? :-D
ИСТИНАТА - кво не ти аресва? Все едмо е "къщата" на Жана д'Арк ...

Изображение

:partyman:

P.S. Аз пък харесвам кирпичени къщи... А сега де.
Весел празник!
BLUEPUPIL-2 - специалист
пет мар 01, 2019 8:20 pmhidrazin написа:
пет мар 01, 2019 12:50 pmBLUEPUPIL-2 написа:
=== всички са единодушни, че кулите не биха могли да се срутят от традиционен пожар.
Кои са те тея "всички" ??? Официалният доклад казва друго и то е точно обратното. Всичко останало е без значение. Малоумни конспирантьори - с лопата да ги ринеш. Ма аз нъл ти казах да не се фащаш с великите конспирации бре???
Aбе бате, съвсем се омота. Ти тези доклади, явно не си ги и помирисвал. Аз за кой ли път повтарям, че няма други причини за срутването, освен самолетите, той пак продължава да вижда конспирации.
The first of these reports was authored by the Federal Emergency Management Agency and completed in September 2002, while the second was done by the National Institute of Standards and Technology and finished in September 2005. Both studies blame two general events for the collapse of the World Trade Center towers. The first was the initial impact of the airplanes. This occurrence caused significant damage to the buildings' external and core columns and increased the strain on those that remained intact. The impact also dislodged the spray-on fireproofing that protected the floor trusses and the fire-resistant drywall that encased the core columns. This left the buildings' steel components vulnerable to the second critical event: the fires sparked by the airplane collisions.
С думи български: Силата от сблъсъка води до повреди в конструкцията; Част от системата за гасене с вода е извън строя; Пожар от авиац. гориво.
За послед път ти повтарям, че ако не беше влязъл бойнга в кулата, за да нанесе пряк удар с доста голяма сила, да прекъсне противопожарните инсталации и да се запалят над 35 тона керосин, кулите няма как да се издумкат на земята от обичаен за такива сгради пожар, а пък ти продължавай да се конспирираш.
BLUEPUPIL-2 - специалист
пет мар 01, 2019 8:20 pmhidrazin написа:
P.S. Аз пък харесвам кирпичени къщи... А сега де.
Дай да ти видим кирпичите, те не горят, ама да видим, ще издържат ли дървен покрив на нов еко градеж или ще трябват колони! Че някой юпита са врътнали на тема green и не ми щат стоманата и бетона, че дори и керамичните тухли! :shock: :o :roll: :rolleyes: 8-[
hidrazin - майстор
съб мар 02, 2019 12:48 pmBLUEPUPIL-2 написа:
... не ми щат стоманата и бетона, че дори и керамичните тухли! ...
И правилно. Да не мислиш че нормален човек ще влезе да живее в нещо такова???

Прикачен файл:
1111.jpg

А кулите си паднаха от пожарите... То ако беше само от самолетите, щяха да паднат веднага след ударите.
Ке си правим джелезна къща па ще си мажем джилязото против пожар и корозия ... [-X
Ми те си падат и без пожар бре. :-D

Чираче - майстор
съб мар 02, 2019 1:27 pmhidrazin написа:
И правилно. Да не мислиш че нормален човек ще влезе да живее в нещо такова???

Ми те си падат и без пожар бре. :-D
Аз живея в къща с метална конструкция. НОРМАЛЕН СЪМ. Само където не е толкова претрупана с излишно желязо, поставено на неправилни места. От снимката виждам КИЧ, без всякаква техническа мисъл.

А видеото въобще не е за коментар. Конструктора и проектанта да си скъсат дипломите. Също И тоя, който е одобрил проекта. Колоните, столиците и ребрата не са подбрани правилно. Няма нито една "Х" противоветрова връзка. Няма и ферми.
hidrazin - майстор
Моите съболезнования.... А това за нормалния - кой ти го каза? :-D
Чираче - майстор
съб мар 02, 2019 5:13 pmhidrazin написа:
Моите съболезнования.... А това за нормалния - кой ти го каза? :-D
Всеки сам решава къде и как да живее. Къщата ми не се различава по външен вид от другите. С това преимущество, че в стените няма бетон и тухли, а само 20 см каменна вата и отвън 5 см термопанели. Общо 25 см ефективна топлоизолация. Външния вид е на заден план. Важна е здравината и ефективността. Ако искам да има друг външен вид, лесно се прави. Ама критериите за красота са различни за всеки човек. Нали?

Така, че спести си съболезнованията.
hidrazin - майстор
редактирано: без връзка с темата

Тема "c. Брестник пожар на дървена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: