• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Руди - майстор
вт окт 20, 2020 1:34 pmПеш написа:
...да влезем в така желания бюджет.
Почва да ми звучи разумно.
Пеш - специалист
Такам... малко бюрократщина, най-накрая успях да взема предварителен договор с ЧЕЗ и ВиК всичко беше в срок, което ме изненада. Нямам някакви особенни проблеми или предписания и от двете дружества.
Попитах за временнен ток при ЧЕЗ, но те ми казаха че могат да пуснат процедура единственно след като им представя разрешително за строеж.
Тоест чакаме :)

Докато чакаме, си мисля с какво да съм полезен на имотчето и така продлжавам долната част на имота, а именно частта където ще се е градинката там е малко странен имота, имам 2 нива като разликата започва от 30-50см и стига до 2метра, доста неприятно. Имаме няколко ореха, които вероятно са саморасли и не дават почти никакви орехи, обмисляме да ги разкараме и да насипем ниската част, така че да се направим едно ниво или поне по-голямата част да е ок. имота стига до реката така че понатам обмислям някак си да си оставя слизане до рекичката защото е доста приятно :)
Също така някъде там трябва да изкопаем и септична яма.

Не мога да намеря никъде описано какви са законовите начини за премахване на дърва (знам че за орехите е малко по специално)?
Svetoslavoff1 - майстор
"...имота стига до реката ..."
Е за това имай едно на ум. Разпитай стари хора наоколо преливала ли е тази рекичка и до къде, че рекичките в Балкана са коварни. А орехите , ако са до рекичката, укрепват брега малко или много.
Руди - майстор
чет окт 22, 2020 3:22 pmПеш написа:
Не мога да намеря никъде описано какви са законовите начини
за премахване на дърва (знам че за орехите е малко по специално)?
Това е решено в общинска наредба. Така че потърси
Заявление за премахване на дървета за съответната община.
Virtex - майстор
Въпросите на naster са отделени в отделна тема.

Тази е за конкретен проект и няма нужда от оффтопик :)
mkocev - специалист
Премахването на орехи е тегаво, ако вече са описни/заснети. Ако е така, зависи основно от еколога в общината.
Пеш - специалист
Разпитах в общината и се оказа че разрешителните за премахване на каквито и да е дръвчета, се дава за 1 календарна година. Така или иначе, няма да ги махам сега. Ще изчакам за догодина.

В момнета си правя някакви проучвания отностно отоплението, бях решил твърдо да е с палетна горелка, но тъй като имаме рекичка до имота си мисля и за термо помпа.Наясно съм, че ще трябва сонда. Лошото е, че твърде малко информация има в форума и мрежата за това, какво ми трябва, как да разбера дали в моя имот има нужните количества вода и съответно дали е на нужната температура. Също така и не намирам, никъде каква е финансовата разлика между палетно отопление и термопомпа.
шоп - майстор
Напротив, информация да искаш.
D103314 - специалист
Ако има вариант и място, едноетажната е много по-добър вариант. Тук многократно сме го коментирали. Затова и аз строя едноетажна, както на мен ми харесва. И удоволствието да видиш идеите как стават реалност е голямо. Това е моята къща, в момента приключваме с баните. Малко извън темата, поръчах си нещо страхотно за банята - орех. Майстора се справи много добре. на живо изглежда уникално. Успех с къщата.

Прикачен файл

647.jpg

Прикачен файл

IMG_20201018_124214 (1).jpg

Прикачен файл

IMG_20201018_123533 (1).jpg
Пеш - специалист
Днес се върнах от архитекта, направил е промените, който исках. влязохме под 100кв. къщичката запази облика си, като в последствие ще достроим гаража скалдовото зад него и отпред верандата.

Прикагам и малко снимки ако на някой, му е интересно.
Прикачен файл:
1JPG.JPG
1JPG.JPG (77.65 KиБ) Видяна 2201 пъти
Прикачен файл:
2.JPG
2.JPG (98.32 KиБ) Видяна 2201 пъти

и малко фасади
Прикачен файл:
3.JPG
3.JPG (72.23 KиБ) Видяна 2201 пъти

ще ви пусна и снимка на 2та имота надявам се ще разберете защо сме избрали точно това разпределение, дневната по дължина ще гледа напред към другия имот, предпочитаме вместо да гледа към ограда ( с по-добро изложение)

Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (41.65 KиБ) Видяна 2201 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 33

Тема "Проект "Къщичка"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: