пон яну 22, 2024 1:11 pmAndronoff написа: Стоманобетонният скелет на сградата не е от видим бетон.И тогава къде е трагедията, само в оградата ли? Иначе да, кръпките винаги ще си личат а това:
Трябва да се направят пробни разтвори по различна рецепта, да се напасне цветът, след което да се нанесе от кадърен и внимателен шпакловчик....няма кой да ти го изпълни. Дори и извън БГ трудно ще намериш такъв.
Освен че стар и нов бетон НИКОГА не стават едно цяло.
Втвърдяването на бетона е химически процес и след неговото закършване нов бетон към стария никога не става едно цяло.
Дори да докараш цвят на кръпките, мислил ли си за шлайфане? Бетона може да стане и като стъкло.
Проблем е вертикалното шлайфане. Не знам някой да прави машини за вертикално шлайфане.
Хоризонтално - да. Даже "до мен" е един от най-големите производители на такива машини и не само в БГ. Основен пазар САЩ.
Шефа на фирмата е много готин.
Това е шлайфан, обикновен бетон който отразява ламБите от тавана....

Успех!

P.S. Честно казано не знам с какъв акъл си тръгнал да строиш нещо в БГ че и с такива изисквания и въобще изисквания...?
Поне 80% от строителните фирми в БГ са такива - пълен леш. И тези 80% са доста оптимистични...
Да не говорим че повечето "строители" в БГ не са дори в сивия ами в черния сектор...