Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Ал_ - специалист
Но натоварването, което оказва върху конструкцията не зависи ли от посоката му на движение спрямо самата конструкция? А посоката на силата, с която действа на конструкцията, не зависи ли и тя от посоката на вятъра спрямо конструкцията?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Конструтивно не знам, но естетически изглежда ужасно и ще стане по-зле като покриете. Толкоз не можахте да отведете отдушника отгоре и да се приключи с драмите!
gogo7777 - майстор
нед окт 20, 2024 8:41 pmАл_ написа:
Но натоварването, което оказва върху конструкцията не зависи ли от посоката му на движение спрямо самата конструкция? А посоката на силата, с която действа на конструкцията, не зависи ли и тя от посоката на вятъра спрямо конструкцията?
Зависи естествено.
Разбирам какво намекваш, че вятъря минава и заминава през светлите отвори. Да ама не съвсем.
Остави вятъра ще оспамим темата.

:drinkers:
brum - майстор
пон окт 21, 2024 7:58 amn_a написа:
Конструтивно не знам, но естетически изглежда ужасно и ще стане по-зле като покриете. Толкоз не можахте да отведете отдушника отгоре и да се приключи с драмите!
Не можахме. Там където е опира в бетона и по-нагоре не може. Има едни греди по периметъра на плочата дето минават под плочата. Трябваше да ги оставим над плочата и много неща щяха да са по-добре, ама ... след дъжд качулка.

Чудя се дали не трябваше да го оставим под навеса, ама тогава пък идва много високо. Всичко се свежда до избора на подходящите компромиси и това сме го направили. Изглежда захлупено, ама това е повече заради ъгъла дето е като се влиза в двора.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон окт 21, 2024 9:28 ambrum написа:

Не можахме. Там където...
Имам предвид ПРЕЗ навеса
пишман_майстор - майстор
Само на мен ли ми се струва, че навеса е нисък? Прекалено нисък... Сравних го с вратата в близост
brum - майстор
Нисък е. В ниската част е 2.2 метра чисто, във високата е 2.35. Наклона е 6-7%.

Прозореца е 2.50 и нещо :) . Етажите са чисто по 3м. Има една греда горе 25см, има 10см подова замазка и другото е ... прозорец.
brum - майстор
И с голямо закъснение добавям малко снимки. На последната снимка се вижда как подходих към монтажа на дървени колони върху гнайс. Гумата е за да обере неравностите и за да повдигне дървото леко над гнайса. Така се надявам да е по-защитено от водата.

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
kr1100 - майстор
brum или мажи дървенията с разни бъркочи или изпитаното - отработено масло.
Другия вариант е , ако имаш с,ола- топиш я и потапяш долната част на дървенията в горещата смола. Няма гниене.
Офф не съм чел по-напред темата .
И Весели празници.
Бъдете щастливи - това е пожелание от мен.
brum - майстор
Детайлите бяха импрегнирани във вана и после с масло. маслото беше на много повтаряния по среза - докато спря да пие и направи хубав филм отгоре.

Тема "Насоки за навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: