• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
Между другото да попитам пак-какво мислите за пояс,широк 15 см. и висок 40см?В главата ми се върти идеята с итонговия улей...
ArturDent - Почти Безобиден
Много е възможно градите на покрива да контактуват с външния ръб на пояса. При теб там ще остане ютонга. Не го смятам за добра идея, защото той не носи нищо.
А дали "кофража" от ютонг, няма да цъфне като вземеш да наливаш бетона.
Защо не потърсиш от тия блокчета - има ги с вътрешен размер 25 см + 2х5 изолация.

Изображение

Ето ти и темата:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=11756
kuuuuuul - майстор
Това е може би е най-лесния вариант,но и най скъпия,итонга/не е много евтин/ трябва да се укрепва което ще усложни нещата,а дъските след кофража може да вложиш в покрива и няма да загубиш почти нищо, така че сам трябва да прецениш кое те устройва най добре.
dito - специалист
Нещо важно според мен - за пояси или за греди става дума? Като гледам, стените ти са от четворки, те не носят товар, следователно това над тях се води греда, а не пояс. Малко на доверие приех, когато ти написа "пояс", но те моля да си видиш в конструктивните чертежи как са означени. Ако са греди... мисля, че няма нужда, но все пак да го напиша - никакви прекъсвания.
Вярно бе след този пост и аз се замислих - на пояс евентуално можеш да намалиш сечението, въпреки, че и той носи, но на гредите никога!
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравей.
По принцип пояс се прави върху тухли единички.
Но ти си го направи с ширината на тухлената зидария отдолу - железата 4 №12, а стремената ф6.5 или 8 ако предпочиташ през 20см.
Можеш да си прекъснеш спокойно бетонирането на пояса при нужда.
Поздрави и успех. Дано скоро я видим завършена тази къща.
sasho 28 - специалист
След доста размисли и страсти стигам до извода,че с плоча е най-добре. Някой знае ли цените-плочата ще е 41.5 кв.м.Искам бригада със собствен кофраж.Плащам и само гледам.Писна ми от направи си сам.Ако някой има оферта,на лс,че няма време-иде зима. :)
Ами то с плоча, ще ти трябва греди/трегери (бетонни), пак ще ти трябва надзид и пояс...
sasho 28 - специалист
Мда. Така ще да е. До тука намирам само бригади без кофраж,искащи за работа 22-30 лв. на квадрат.Ама дай кофраж,донеси арматура,дай греди...Искам - на ти 2000лв. примерно и направи плоча,без да ме тормозиш.Няма да дам на никой 1500 лв само за да се чепелези три дена по покрива,а аз-на ти бира,на ти салата...ако имам кофраж и аз го мога.
kuuuuuul - майстор
Саше,ти избута камъка почти до върха и на края искаш да се откажеш,за такъв малък обект трудно ще намериш фирма със собствен кофраж или ще ти обявят такава цена че да се откажеш,запретвай ръкавите докато не са захванали студовете. :prost: :prost:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: