• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
Пак ще се смеси, аз ползвам една самоделна малка бъркалка - огънат тел и две алуминиеви пластини закрепени за него, и бъркам с винтоверта.
Stefan2000 - специалист
Алпината си мирише на безир, не е терпентин.
Значи ще потърся безир, поне да намажа дъските откъм невидимата им страна.
Ако ми хареса като пвърностна запечатка, може да отиде и към вратите и прозорците.
Макар че ще е съизмеримо по цена с Дуфата. Тя има ли сатен или мат ефект?

Ленения безир на Леко пробвалили ли сте го? Истински ли е?
EDI - майстор
ДУФА АНТИСЕПТИК няма деление според ефекта, само по цветове.Нещо средно е, между гланц и мат, повече към мат.Лаковете на БЕЛИНКА имат копринен ефект, ама идват по 18 лева кутията.Подовите лакове се делят на гланц, полумат и мат, там избора е голям.НИНАХИМ имат лакове на водна основа мат и сатен, ама не съм работил с тях и не знам как са, някъде към 9 лева литъра идва.
Безира ЛЕКО го водят изцяло естествен, но не съм работил с него и не мога да дам отзиви.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Лененият безир на ЛЕКО е най-ленен.
ivouz - специалист
Що е най ленен щото е правен в Русе ли?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ivouz написа:
Що е най ленен щото е правен в Русе ли?
В Русе правят и ЕКОН и НинаХим и МегаХим и още някакви
Stefan2000 - специалист
Взех кутия ленен безир от Леко. На миризма са го докарали. Още не му е дошъл редът да го пробвам.

И така, още 5 дни отпуска останаха в миналото.
Пак ще го повторя.
Може да ви се струва, че отмета е малък, но това са взаимо-свързани процеси, и зад крайния продукт се крие много подготовка. А и в края на краищата съм в отпуска, и може да си позволя по 1 час на ден да се понапека на слънце.
Направих тавана в една от стаите. Первазите ще чакат да се измажат финно стените.
Започнах и тавана в другата стая, но за там мазилото не ми стигна и ще ми трябва още една кутия.
Та за мазилата.
Спрях се на Алпината. Впечатлението ми е в общи линии добро. Като повърхност дават точно това което търсех, незапечатана(не лакирана) повърхност. Като цвят, много хубави цветове. Ползвах Тик и Банкирай. Но цветовете не съответстват много на мострите. Също така, и покривноста е по-малака. По указание е 9 кв.м. но в дествителност 7. То от дърво до дърво има разлика, но ако се тъни, цвета съвсем ще избледнее. Гледам да е 2 ръце.
Като снабдяване, Алпината са зле, тъмните цветове са свършили. Останали са само светли. Тикът го скалъпихме, но от по-тъмното - банкирай, в Соф. имаше само 1 кития. Сега другата трябва да се поръча онлайн, защото ги има разпръснати по провинцията, по 1-2 кутии в магазин.
Друго, Импрегнирах гърбовете на дъските с разтвор от син камък и борна киселина, с-у вредители. :-D
В-у минералната вата има и от покривната черна мембрана от нетъкан текстил, но снимкита са отишли някъде в небитието :sad:

Прикачен файл

P1080031.JPG

Прикачен файл

P1080029.JPG

Прикачен файл

P1080019.JPG

Прикачен файл

P1080016.JPG
ivouz - специалист
Мислех че, гониш по тъмен цвят ?Но и това не лъже.Добре става!
То до крайния резултат трудно се стига ама удоволствието няма цена!
Stefan2000 - специалист
За тази стая търсех нещо такова, кехлибарено.
За другата наистна търсех по-тъмно, но не ми се получи съвсем. Има някакъв лек червеникав отенък, но пак е някакъв готин, топъл ала Кодак цвят. :wink:
Като стояха на земята беше едно, но като с качиха на тавана, нещата се промениха към по-добро.
Но за вратите, при всяко положние искам тъмно кафяво.
Stefan2000 - специалист
Така, ето и другата стая.
Цвета е Банкирай. Пак не е като на мострата, но е добър. Тавана е незавършен, има да се слагат още елементи.
Започнах и финната мазилка, и контрастът бяло-цвят стои много добре.
Лошото е, че консултантката от Алпина каза, че повече тъмните цветове масла нямало да се произвеждат. Това бяеше от последните и го поръчвах онлайн, изостанало някъде в провинцията.
Другата снимка е от трето помещение, да се види изолацията. Там конструкцията ще е различна.

Прикачен файл

P1080459.JPG

Прикачен файл

P1080462.JPG
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията: