• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Бат Иво - специалист
Предимствата на отвореният до край прозорец- не заема място,не пречи,не си забива долният ръб в гърба ти при чистене около него,не се удря при течение в себе си или ръба на стената.Смисъла от хидроизолация е -нямаш проблеми с комшиите, с вътрешните стени към стаите,от към улицата не личи на коя стена ти е банята,не те очаква съд за съсипано чуждо имущество от което следва че няма да разбиваш и ремонтираш на ново и др.Не задължително да живееш в Испания за да имаш мнение или пък да си съобразителен. :partyman:
jekasus - майстор
Бат Иво написа:
Предимствата на отвореният до край прозорец- не си забива долният ръб в гърба ти при чистене около него,
За това си имам един спомен, признавам :-D А за хидроизолация - той няма комшии, и да има.... 99% хидроизолации си имат две грешки при изпълнението в мокри помещения.
ArturDent - Почти Безобиден
Сложих дограмата плътно навън (до края на зида), защото исках широк перваз под прозореца (25 см).
Слагаме цветя там.
Така или иначе прозорците ще бъдат отворени най-вече вертикално.

После като сложа и изолацията отвън, ще се оформи и перваз там около 10 см.
Бат Иво - специалист
jekasus написа:
Бат Иво написа:
Предимствата на отвореният до край прозорец- не си забива долният ръб в гърба ти при чистене около него,
За това си имам един спомен, признавам :-D А за хидроизолация - той няма комшии, и да има.... 99% хидроизолации си имат две грешки при изпълнението в мокри помещения.
Не съм чел за неговата.Колкото до грешки -хидроизолация от мембрана(платова) без специалният за целта сифон е безсмислена .Иначе с комшии или не разрушаващото действие на влагата е познато нали?
Бат Иво - специалист
ArturDent написа:
Сложих дограмата плътно навън (до края на зида), защото исках широк перваз под прозореца (25 см).
Слагаме цветя там.
Така или иначе прозорците ще бъдат отворени най-вече вертикално.

После като сложа и изолацията отвън, ще се оформи и перваз там около 10 см.
Не се впрягай само споделям.Первази от вътрешната страна са не практични поради не възможноста да отваряш прозореца.(мое мнение)Възможна е направата на перваз и при вкаран прозорец . :prost:
Бат Иво, изобщо не ми пука ;)

Ето ви и паркета:
Избора, от долу нагоре
Мербо, май
Тик
Нещо друго
Мербо

Летвичката е от дограмата

Изображение

Крайния (и първия) избор е Кемпас

Изображение
Изображение
Изображение
jekasus - майстор
ArturDent написа:
Изображение
Корк- подложка?
Не, просто тази снимка е от момента на избора. Помещението в което снимах е с корк.
Иначе паркета е лепен върху замазката.
stenmark - специалист
Подът в стаята с бенджамина е станал супер!
bulhomes2 - майстор
Прикачен файл:
025884737.jpg
025884737.jpg (50.39 KиБ) Видяна 3870 пъти
Пода е супер, но много ме кефи и как се вижда двора през вратата. Адаш, надявам се, че няма да бетонирваш назад.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: