Със СВТ ми е показано да захраня климатиците, бойлера и други тежки консуматори - фурна, котлони и прочее. Затова се чудех има ли смисъл да се полагат в гофра и тя да се вкопава в тухлата….Зидовете са прави, обаче бетона е с кривини и на много места отваря разлика от по 1-2 см
съб мар 11, 2023 6:26 pmmilchomi написа: Взех още миналата година от Lidl фреза за 150лв - Ширина на жлеба: 8 – 26 mm Дълбочина на жлеба: 0 – 30 mm. Достатъчна е за целта. После ако става за нещо - в ОЛХ-а и да ми се маха то главата. Мисля да поръчам от Али-то ваничка за запояване на кабели и всички силови връзки да ги направя по този начин.Яде тухлите като вафла, но задължително с прахосмукачка... аз копая, въпреки че ще ползвам основно мостовак защото зидарията ми идеално права и нямам изпортени бетонни елементи на първия етаж...
Даже до преди малко дупчих отворите за кутийте, изяснихме с един инжинер колко и къде да са кутийте за връзките... няма да слагам кутия над всеки контакт, а ще ползвам по-големи кутий и повече връзи в тях... малко повече кабел отива ама така съм решил.. аз исах без кутии ама няма как... то има де... от контакт в контакт ринг инсталация, но се отказах...
Няма смисъл от запояване, имам промишлен обект и товара на някой кргове стига до 5-6кв, а всичко е на спайки правени от 25 годишен самоук инжупер ;)