• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pesho - специалист
pipbel написа:
Ми sasooooooooo, по 2 причини вероятно - или щото не ми знаят името :lol: или просто защото съм си такъв.
Ама може спокойно да ми викат и майсторе, нали, хе хе хе. :-D
То аз самия взех напоследък да се чудя къде съм по-добър вече - в медицината или в строителството, фаянса и т.н. :?
Кат знам къв съм инженер-страх ме е да ида на доктор..
P.S.Да не е почнала културна революция в БГ ?
pipbel - майстор
Ми адаш, какво да правя....като на повечето "майстори" ръцете им са в г...за :evil:
Не че няма и колеги за които може да се каже същото....
pesho - специалист
Лошо нема..!! Аз обикновенно ги бъзгам тъй:
-Наиш,че са поевтинели много операциите,бързай за промоцията...?!?!
Те,с недоумение:
-Кои операции,бье..?
Аз:
-По ваденето на ръцете от г.за..
Та ,виж,помислете вие докторите по тоя въпрос.!!
pipbel - майстор
За монтаж на мебелите искат 10% от стойността. :evil:
Да ама не са познали.
Жена ми си е техничарка. Хич не и се опират, сглобява, та пушек се дига. :cool:
Като свърши секцията я чакат кухненските шкафчета.
Сигурен съм че и там ще се справи без проблем.

Прикачен файл

Resize of SS851170 (3).jpg
Resize of SS851170 (3).jpg (88.28 KиБ) Видяна 4989 пъти
pipbel - майстор
Днес сложили климатика.
Дотук добре, ама го сложили с външен канал, точно както не исках да е. :x Поне да бяха ползвали една част от готовия вграден в стената.
Сега трябва да се чудя как да се крие тоя цирей там (кабелен канал), колкото и да е малък. :evil:
Ама така ще да е, нали не съм там на място.....
Майната му края на краищата - там ще е тъщата..... :-D

Прикачен файл

SS851216.jpg
SS851216.jpg (40.28 KиБ) Видяна 4873 пъти
rulom - модератор
Гледай в другите стаи да стане като хората, че тъщата е само една :-D :lol:
Иначе, ако са се постарали е могло контакта да дойде вътре в кутията на климатика,а тръбите в готовия канал, ама и ти си виновен, колко се говори във форума за поставяне на тръби преди шпакловка и изолация, за да бъдат скрити, а ти не си взе поука....нека й е грозно на тъщата :cool:
pipbel - майстор
ама и ти си виновен, колко се говори във форума за поставяне на тръби преди шпакловка и изолация, за да бъдат скрити, а ти не си взе поука....
Еми говори се....и съм го обсъждал и направил :!: (не ги ли виждаш отворите на вградения канал? )
Не на 1 , а на 2 климатика можеха тръбите да вървят там, 6 см е диаметъра му.
Първоначално планирах по-централно да е климатика, ама жената настоя на този вариант ( за да не се разкъсвали горния и ред кухненски шкафчета)
sasooooooooo - "специалист"
Има в предвид да беше прекарал тръбите преди шпакловане и боядисване, а сега щеше да остане само монтажа...
pipbel - майстор
Какви тръби бе хора? Или аз съм много прост или ме пращате нещо за зелен хайвер... :?
Аз да не съм фирма за климатици да знам какви тръби да се сложат за дадената марка климатик, медни, дренажни, кабел и т.н.
И коя фирма би се навила да го направи предварително без финансови условия и обвързване с нея ?
А ако се откажа после докато му дойде времето от нея или реша друга марка климатик да сложа ?
Или както в тоя случай се промениха първоначалните намерения за мястото на климатика.....
Прекалено много "ако" има за да се прави както препоръчвате.
А и какво пречи по време на монтажа да се напъхат тръбите в готовия широк канал ?
Не ми е само тая стая на главата да я мисля. Още 3- 4 си чакат климатиците.
rulom - модератор
Зелен хайвер, няма.Точно дребните детайли правят "шукарииките" .
Затова питай как се прави.Никоя фирма няма да ти откаже поставяне на тръби в мазилката и след месец-два монтаж на климатик.Важното е да знаеш кое къде ще стои.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: