• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
В крайна сметка сам трябва да прецениш какво стълбище ще ти е най удобно,защото за нормално стълбище явно няма място.120/120 също може да стане но ще е много неудобно/слизал съм и по по малки вити но усещането изобщо не беше приятно/.Последното което си замислил може би е най-добрия от всички варианти/макар и не идеално/.Направи отвора направо до края според мен,а докато стигнеш до стълбите може да ти дойде друга идея.Как мислиш да армираш около дупката?
sasho 28 - специалист
kuuuuuul написа:
Как мислиш да армираш около дупката?
Те това не знам,на място ще идва някакъв арматурист,който ще си го викат майсторите.Ама ако някой знае как се армира там,да подскаже,за да сравня,ще съм доволен!
Георгиев - специалист
Мисля, че темата ти е показателна, че направи си сам къща може, но не и ПРОЕКТИРАЙ СИ САМ. Въпросите ти са абсурдни, дебелината на плочата и обрамчването на отворите в плочата се изчислява, не се прави на око.
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Мисля, че темата ти е показателна, че направи си сам къща може, но не и ПРОЕКТИРАЙ СИ САМ. Въпросите ти са абсурдни, дебелината на плочата и обрамчването на отворите в плочата се изчислява, не се прави на око.
Проекта на едно стълбище за таван далеч не е проекта за цялата къща.Както виждаш,дотук се получава прекрасно и без 5000лв. за архитект.Нищо абсурдно не виждам във въпросите си,няма лошо човек да научи нещо,нали?Или пък да провери майсторите добре ли го правят.Странни неща пишеш понякога.
Георгиев - специалист
Лошо няма. Но фактите са, че ти не знаеш колко дебела плоча и колкоа рмировка трябва да се сложи. Майсторът и той не знае, ако знаеше нямаше да работи като майстор, щеше да е инженер. А строенето на око е опасно.
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Лошо няма. Но фактите са, че ти не знаеш колко дебела плоча и колкоа рмировка трябва да се сложи. Майсторът и той не знае, ако знаеше нямаше да работи като майстор, щеше да е инженер. А строенето на око е опасно.
Те казаха-плочата ще е 10см.А аз проверявам за себе си правилно ли е.Също и с обримчването на дупката за стълбите.Когато дойде арматуриста да смята,аз след него пак ще проверя.За собствено успокоение,че няма да ми падне на главата един ден.Пък и обичам да се уча.
ЧефоС - специалист
sasho 28 написа:
[Пък и обичам да се уча.
Още ли се учиш? От тая сага, дето е вече 24 страници, професор да си станал :lol:
sasho 28 - специалист
ЧефоС написа:
sasho 28 написа:
[Пък и обичам да се уча.
Още ли се учиш? От тая сага, дето е вече 24 страници, професор да си станал :lol:
Сега гоня магистратура.. :lol:
Георгиев - специалист
Да бе човек, така трябва, ама идеята ми беше, че за всяко нещо си има човек. Арматуристът е човек завършил СПТУ, той не смята, той реди и връзва армировка, на теб може да ти каже какво си спомня, че е връзвал на друга подобна къща, но не и да ти сметне. Не виждам как ще си спокоен после, при положение, че нямаш на базата на какво да правиш проверката.

Десет сантиметра се приема плочата в архитектурния проект, а конструкторът я изчислява и каквото се получи отгоре се добавя откъм долната страна, а кои са "те" няма да питам дори...
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Да бе човек, така трябва, ама идеята ми беше, че за всяко нещо си има човек. Арматуристът е човек завършил СПТУ, той не смята, той реди и връзва армировка, на теб може да ти каже какво си спомня, че е връзвал на друга подобна къща, но не и да ти сметне. Не виждам как ще си спокоен после, при положение, че нямаш на базата на какво да правиш проверката.

Десет сантиметра се приема плочата в архитектурния проект, а конструкторът я изчислява и каквото се получи отгоре се добавя откъм долната страна, а кои са "те" няма да питам дори...
Те уж били добри,пък ще видим.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: