Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Master_Kenobi - V.I.P.
Хм, тая вечер научих нещо ново. Мерси. Такова до сега не бех срещал...
Значи тоя документ удостоверява, че сградата е търпима и не е за бутане. Ама ти, душа, нали каза, че имате одобрени планове за къщето. Аз го схванах в смисъл на "одобрени строителни книжа и документи". Което прави това удостоверение излишно. Поне такава е правната логика. Тия верно са се спекли яко! Пък и не са били много... оправни... :-D
Нотариуса не я знам.

Ама, ай наздраве, че нещо стана мноу сложно! :ug:
mi6el - специалист
Мастер така е прав си имаме и строителни книжа и арх . проект и конструктивни планове узаконени но нотариуската не ги призна , заради допълнителната постройка и всъщност това удостоверение е издадено след строителните книжа и според ЗУТ в момента то е актуално а не книжата . :)
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:49 pm, променено общо 1 път.
sasho 28 - специалист
mi6el написа:
Domashen_maistor........... Напълно законно си е къщето , даже си има и одобрен и заверен проект с всичките му там части , даже и ВиК - нищо че няма вода .
Освен това си имаме и акт за търпимос , според който къщето е със ЗП - 85 кв. м. а то реално е със ЗП - 34 кв.м.
Това според някой хора ни давало възможност да си достроим до 85 кв. - не знам още законно или не :?

Пусни снимки на това което е свършил твоят конструктор ( ако е удобно разбира се :) )
Доколкото знам,удостоверението за търпимост е за сгради до 35 кв.м,построени преди 87год.Като вадих моето,общинарите от Дупница така ми казаха,въпреки,че в ЗУТ не го пише.Провери го,докато е време :?
mi6el - специалист
Е как да го проверя , като го няма в ЗУТ :?
sasho 28 - специалист
Има допълнителни наредби към ЗУТ.Местото в регулация ли е или със статут на земеделска земя?

Тема "И нашата къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: