• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tonkata - специалист
tonkata написа:
Браво бе. Престраши се наи-накрая да сложиш една снимка. И видя ли?- никой не ти намери кусури. Само за П профилите дето не си сложил - е т'ва не моа го преживея! Пусни още някоя да понаучим нещо.
Е нали и аз това казвам, че няма. И се чудя къде ги видя "рибката".
А столиците затапил ли си ги някакси? Напоследък масово ги 'нафъскват' с пяна накрая. Що не сложиш наистина още няколко снимки.
единак - специалист
Искам да питам и да помоля за съвет, ако може.
Приятел иска да си направи гараж 15х15м. Без колони вътре. Без да се лее плоча, освен за под на гаража.
Решението за покрива намирисва на покривни ферми от стомана. Обаче трябва да издържат на норвежки сняг. Някой смятал ли си е скоро фермите на покривната конструкция?
ribnikolaevi - майстор
Стефан написа:
За моята къща ли говориш? И къде видя Ппрофили? Я погледни по-добре/може и очила да си сложиш при желание :lol: /. Рибка, в момента, в който ми отговориш, ще изтрия снимката.
Да, за твоята къща! Имам предвид столиците ти, пак да повторя. Ако не знаеш кое се нарича столица - питай, ще ти кажа.

Снимката е P8140022.jpg
Освен тово стройността на Х-връзките няма да излезе. Кажи каква е дължината им, и какво сечение са, за да ти го проверя (имам предвид по фасадата). Т.е - все едно си вложил труд за нищо.
Би ли разяснил каква антикорозионна защита си ползвал, каква система?
Още една особеност, за да се изработят качествено детайлите, които си ползвал, се изисква качествен майстор-железар (заварки и правилно оформяне на краищата). Да кажем, че ти разбираш от това и сам си си го направил. Но за обикновения човек това не е така. Така че, нека всеки го има предвид, когато решава как да си строи къщата.
Последна промяна от ribnikolaevi на вт окт 20, 2009 8:44 pm, променено общо 1 път.
tonkata - специалист
Аз лично нямам забележки, при положение че няма втори етаж. Защо са двата хоризонтални профила на стената( горе и долу). Предполагам да хванеш панелите за тях, но защо си ги изнесъл напред от линията на стената?Или са с друга цел?
ribnikolaevi - майстор
Ей това имам това имам предвид:

Прикачен файл

p8140022_143_B.JPG
p8140022_143_B.JPG (107.99 KиБ) Видяна 5532 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
Айде да се разпиша и аз по темата.

Незнам дали е грешно или не, но досега не съм виждал да се съчетават тръби с правоъгълни или квадратни профили в такива конструкции. Ти защо го направи?

Иначе относно финансите може да се каже, че тези къщи са достатъчно рекламирани като по-ефтини и по-бързи за изпълнение.

Относно сигурноста съм сигурен, че всеки уважаващ себе си конструктор може да потвърди, че такава конструкция е много по-надеждна от всяка една стоманобетонна по отношение на земетръс. Имам предвид конструкция сглобена с болтове, за заварките не мога да кажа, защото не съм чел.

п.п. И преди да се изказваме за сигурност и устойчивост на една конструкция нека се поинтересуваме по какъв начин са изградени небостъргачите и защо. Отделен въпрос е дали една конструкция тип направи си сам може да се съпостави с небостъргач по устойчивост.

п.п.п. Утре очаквайте градушка или сняг - писах в защита на Стефан и в ущърб на Видрата, но за съжаление, когато фактите говорят дори и боговете мълчат.
Leon - специалист
Илиян Илиев™ написа:

Незнам дали е грешно или не, но досега не съм виждал да се съчетават тръби с правоъгълни или квадратни профили в такива конструкции. Ти защо го направи?

.
Не е грешно. Една тръба може да еднакво "яка ", както правоъгълен или квадратен профил. Въпрос е на сметки. Диаметър, широчина, височинана стени, дебелина, съпротивителен момент на сечението и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Илиян Илиев™ написа:

Въпрос на детайл е съчетаването на различни по вид профили.
По въпроса за цената - Бай Стефчо сам си я прави и затова му е по-евтина. Иначе в някои страни такива къщи са евтини, защото там има индустрия. Специални цехове и заводи, които са специализирани в такива конструкции. Затова цената пада. Иначе на принципа 1 къща на месец няма как цената да е добра.
Относно сигурността на конструкциите:Всички правилно проектирани и правилно изпълнени трябва да са еднакво сигурни. Моето лично мнение обаче е /на базата на опит го казвам/ стоманобетонът има повече резерви. Има конструкции, които съм обследвал и съм се чудил как още не са паднали. За разлика от метала, който като се прояде от ръждата вече няма какво да му помага.
Относно критиките ми - признавам си, че леко се заядох. Конструкцията изглежда читава освен двете леки грешки, които споменах, но те не са болка за умиране. И се извинявам на всички хора, които ще прочетат леко заядливите ми постове.
Пак ще отбележа обаче за столиците - правете ги отворени надолу, за да не задържат влага в канала.
А заварка, изпълнена на обекта, а не в цеха е винаги под въпрос. Има майстори, които си ги правят добре. Но те не са често срещани.
Както и антикорозионната и защита е под въпрос. За да стане добре, трябва да се обърне специално внимание - абе трябва да го правиш за себе си.
Leon - специалист
ribnikolaevi написа:
Илиян Илиев™ написа:
Айде да се разпиша и аз
Пак ще отбележа обаче за столиците - правете ги отворени надолу, за да не задържат влага в канала.
Аз ли недовиждам (което си е истина), но не можах на снимките да видя къде столиците са отворени нагоре. това обграденото с червено на снимката ли е.
ribnikolaevi - майстор
Да, това ограденото с червеното. Това е грешния начин. Правилният е на другия скат на покрива.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Kъща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: