• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff - специалист
Интересна архитектура. Ако не се лъжа една австралийска фирма предлагаше нещо такова като концепция. Иначе в тоя твой град мога само да ти стискам палци да мине проекта (ако строиш там , де...). Важното е , че си се ориентирал към еко-къщите, пък тя истината с времето ще се доизбистри.
LKK - специалист
masterrichi, не им обръщай внимание на заядливците. Тук те четат и много други хора, продължавай да ни радваш с творенията си. Добре ги правиш нещата, с мерак. Разбира се винаги има още нещо за доискусуряване.
masterrichi написа:
За такава стена говоря
Мисля, че е добре да слагаш и едно паробариерно фолио след първото ОСБ 11 мм.
kuuuuuul - майстор
Проекта е много приятен и функционален,но за отопление май не е мислено достатъчно,няма дори комин.
masterrichi - специалист
До къщата ще имам гараж в който ще поместя котела или термопомпата ако изкарам вода с добър дебит.Ще бъдат две такива къщи огледално разположени с двоен гараж помежду им.Незнам що повечето хора се дърпат от пасивното строителство,една сглобяема къща ако се направи както трябва и се импрегнира добре издържа 2 пъти повече като здравина и дълготрайност от една монолитна къща.Ще ви дам един пример който ми е останал за винаги в съзнанието ,като малък ходих с баща си в Стражица след голямото заметресение и гледката която ми се запечата беше че от къщите стояха само колоните,трегерите и покрива а тухлите бяха скупчени по средата,тъй че някои хора като имат огромни земетръсни шайби си мислят че ще се спасят от по сериозно заметресение точно тухлите ще ги затрупат,а при сглобяемите къщи всичко е на сглобки и хиляди винтове.Затова моята къща ще бъде изцяло от дърво и камък.
tedi1 - специалист
Това за града и за проекта, дето го е писал николоф е мноооого вярно, патили сме от тая отвратителна община.
masterrichi - специалист
Надали има по курумпирана община от Хасково,а за земеделието да не говорим 8 месеца чаках да ми минат преписките за смяна на статут,причината е че от начало им заевих на всички че аз рушвет не давам и си намериха 100 причини да ме мотаят.Смяната на статут на земята ми костваше 2,5 години ходене по мъките и трошене на нерви, на никой не го пожелавам.
alexb - специалист
Здравей, много ми харесва къщата тази със сайдинга.
Може ли да отвориш една тема как се прави сайдинг.
masterrichi - специалист
Сайдинга е страхотен материал,не гори не се влияе от слънце и студ мие се с маркуча и много лесно се монтира ето и няколко сайта с вносители на сайдинг тaм има доста подробна информация и как се монтира http://www.crane-bulgaria.com/ http://www.grips-pvc.net/
alexb - специалист
благодаря на masterrichi
masterrichi - специалист
Стефан написа:
masterrichi написа:
...,не гори не се влияе от слънце ...
Извинявай, но не мога да се съглася с това. Всички полимери, включително и виниловите, са горими. А ултравиолетовите лъчи не прощават. Само след няколко години стават много трошливи.

Всичко останало е грозна реклама. Поне за мен.
Стефане не съм съгласен с теб ако идваш към Хасково ще ти покажа къща на която е слаган сайдинг преди 18 години ,стои все едно че си го монтирал вчера, и за горене съм го пробвал лично ,топи се но не гори.Тъй че недей на всяка манджа да слагаш мюродия,това мнение могат да дават само хора които имат сайдинг и не са доволни от него.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "къща за 2 дни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: