• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
crez написа:
Прекрасен каменен зид. Запази го така. Не махай гредите,те са заковани върху други които са скрити в зида по неговата дължина. Моето мнение е да запазиш гредите,като предварително добре ги почистиш,направи кофража върху тях с обработени дъсни така че да останат там като таван на помещението и бий плоча. Направи долу механа като увеличиш височината с 20-20 см. с изкопаване и след това бетонна плоча. Нагоре вече прави каквото искаш.
Напълно съм съгласен. Тънкият момент е че много е вероятно част от бетона да протече между тия дъски. Сложи едни дъски за кофраж, а други - обработени закови отдолу върху тях.

Ако махнеш гредите и зида, то е все едно да строиш нещо чисто ново. Има и вариант да търсиш някой стар майстор, който да да ти дозида още 30-40 см върху стария зид. Ще се учудиш колко устойчив е каменния зид. Нищо че никой "конструктор", вече не може да го сметне.
ArturDent - Почти Безобиден
Ех да се е...а в тъпата кратуна, не прочетох до края. Ти вече си я подкарал.

Успех!
sety - напреднал
аз също изках да се доизида с камък , искаха ми 60лв.м2 за труд и то без гаранция за качество /каквото стане / затова минах на тоя варянт с пояса и колоните.
argonavt - специалист
Четох темата преди време. Смятах и аз да давам съвети , ама като видях последните снимки ... разбрах , че няма смисъл.
Сега ,колегата като повдигна темата , замислих се и реших , че не е за пренебрегване - дори с тези "страхотни" колони . Темата за мен е "КАК ДА НЕ ПРАВИМ ТАКЪВ РЕМОНТ НА 100 годишна КЪЩА"

Искам да благодаря на колегата crez , за интересната статия. Дано повече собственици на подобни къщи първо прочетат , ориентират се и после решат да действот.
Явно на всички пишещи по темата им "пука" за къщето , само на собственика - НЕ. :)
JohnnieSmoker - помощник
Да много си прав за това , но хора разни вкусове също . С тия колони се промени целия облик на къщата ... да не кажа развали. Според мен собственика се е повлиал от мнението на някаой майстор . Но дето се казва важното е на него да му харесва .
argonavt - специалист
JohnnieSmoker , точно , послушал е някой майстор.
Къщата си е негова , да прави каквото си иска. За мен проблема е следния - всеобщото мнение е , че къщата трябва да се събори до основи и изграждане на ново, с което не съм съгласен .
Другото е , че собственика щом остава старите зидове , значи има нещо , което го "човърка" в старата архитектура. Дано по-скоро е това , а не от икономии/има готови зидове/. :)
В БГ има страшно много подобни сгради и практиката е същата.
Димитър Шиклев - напреднал
Очудих се, че моето име е цитирано тук и влязох да видя. Още повече, че от създаването на вестник "Направи сам" го събирах и още го имам! Хубаво е, че някой чете и списание "Още за къщата", което не е за картинки и в което има много полезна информация, и я пуска и тук. Но когато се копира текст, е хубаво да го има сайта, откъдето е взет той, а не само автора и фотографа! Защото списанието излиза от 2005 год., а се оказва, че има сайт, който е основан на база това списание и копира всичко 1:1 от датата на излизането му, всеки месец!
Не считам, че това е коректно. И тъй като тук статията е копирана от ползувател на форума, давам линк:http://www.ka6tata.com/
Ако в този сайт препратките не са приети, моля статията да бъде изтрита.
С уважение!
Шиклев
8180 - майстор
crez написа:
В тази публикация има доста интересни неща които могат да ти помогнат:
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАРА КЪЩА
....................................
Автор: дипл. инж. Божидар ЛЕСНОВСКИ, LEBO INGENERING - ЕООД, Димитър ШИКЛЕВ
Г-н Шиклев,
Мисля, че колегата crez достатъчно коректно е указал, че копира публикация и авторите й.
Вярно, някъде се е загубило, че Вие сте един от фотографите, както и името на колежката Ви - Дияна КИНОВА - лесно възстановима неточност, ако някой се интересува по-подробно, в часност от НЕКОПИРАНИТЕ снимки:

Ако се чувствате ощетен, казвайте да трием този, иначе полезен, материал.[/url]
Димитър Шиклев - напреднал
Г-н Модератор, зле сте ме разбрали. Аз не претендирам името ми да го има. Малко уточнение-инж.Дияна Кинова е собственик на списанието. Считам, че е коректно нещо като се вземе, да се пише откъде е взето, а не кой го е написал. Защото на автора му е платено за това и статията е собственост на списанието. А това не е Ваш пропуск. Нямам нищо против сайта и смятам, че е полезен и коректен. Благодаря за бързият отговор, но препратката би трябвало да е към сайта на списанието, не към мен! А полезните неща нека си стоят-да помогнат на желаещите! Нали и Вие това правите! Поздрави!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ремонт на около 100 годишна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: