• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефан - майстор
Имаш ли снимка на работа и с вибратора? И, ако може, покажи снимка по дължината на основите, а не само отстрани. Ако може. Искам да видя колко са прави при това укрепване на кофража.
ArturDent написа:
8180: Извинете ако съм нарушил духа на форума, но не мисля че е така. Ако има нещо нередно пишете ми на лични. Нека ако някой се е обидил от постовете ми да ми го каже. Поне до сега не съм забелязал такова нещо. Търпя критика, но си запазвам правото да имам собствено мнение. Не търпя лични обиди (до сега никой не ме е засегнал персонално)
Наистина се опитвам да спазвам добрия тон. Затова и дойдох тук - има модератори.
Лек коментар. Не виждам, засега, да си нарушил добрия тон. Не знам в кой форум си бил, и какво е ставало там. Подозирам обаче, че е възможна повтаряемост. Тук си изясняваме простотията на мегдана, всеки е с лично мнение, никой на никого не отстъпва, всеки се мисли за най-добрия майстор, и прехвърчат искри понякога. На ЛС го правят интригантите и заговорниците. Аз съм отворен и за критика, и критикувам безотговорно. Въпреки, че ме трият повече от Емо щастливия спамер.

Още повече, че тук е модерно всеки, започнал някакъв строеж/или ремонт/, да си отваря собствена тема. И да става сага, или латино сериал.

Знам, че пак ще бъда изтрит, преди да е прочетено от Дента.
ArturDent - Почти Безобиден
Специално за Стефан - това е най-доброто, което можах да намеря.
Все пак ходя на обекта един път дневно за по-малко от час.

Ето ти снимка, но имай предвид, че фотоапарата с който снимам е любителски на около 5 години. Е тогава беше един от най добрите, но...
Изображение

Стената си е права, сравнявал съм я с конеца, който не личи на снимката.
Строителя ми е от старата школа, а и той си е на бая годинки - 70 точно. Така и не разбрах как с канап и три гвоздея измери идеален прав ъгъл. Наистина е прав!
Обясняваше ми че така се строели пирамидите. Аз пък се изпуснах, че сигурно той ги е строил ;-). Добре, че не се скарахме.

П.П. Прочетох го, но внимавай - без лични обиди. Наистина имам много хаплив и цветущ език (не вулгарен), а според някои хора и талант за писане. За сега се сдържам.
единак - специалист
Бат'Чефо, .....

Коригирам по молба на засегнатия.
Оставям общата част

Артър, номерът с канапа и гвоздеите е т.нар. питагоров триъгълник. Триъгълник със страни 3,4 и 5 единици е винаги правоъгълен...
Последна промяна от единак на чет окт 15, 2009 8:04 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
ArturDent написа:
Специално за Стефан - това е най-доброто, което можах да намеря.
...Стената си е права, сравнявал съм я с конеца, който не личи на снимката.
Вярно, малко по-права е от капана, който ми бяха заложили моите майстори. С тая разлика, че им казах - Това ще го отливате, ама НЕ при мен. Естествено, направиха ги така, както на мен ми хареса.

Все пак, дай снимка и на вибратора.

Прикачен файл

P8060059.jpg
P8060059.jpg (66.18 KиБ) Видяна 8854 пъти
Артър, номерът с канапа и гвоздеите е т.нар. питагоров триъгълник. Триъгълник със страни 3,4 и 5 единици е винаги правоъгълен...

Бе то е ясно, но бях много впечатлен от начина по който го направи възрасния шеф на фирмата - опъна канапа - около две обиколки общо, застана в ъгала и подвикваше на двама от работниците - ти мини насам, ти отдпусни....
За това време сина му даже не успя да си разпъне теодолита.

За паравоъгълник 16х12 м не допусна и 1 см разлика.
Стефан написа:
Все пак, дай снимка и на вибратора.
Е няма вибратор - вибратора беше малкия мангал, на снимките. С кол, лопата и чук. Вибратора е добро решение но не трябва да докосва арматурата. Поне моята конструкторка държи на това.

Ако не вярваш че са прави основите - заповядай на място, можеш да мериш.
Стефан - майстор
ArturDent написа:
...даже не успя да си разпъне теодолита.

.

Чак и теодолит ли имат тия майстори? С кол, чук, лопата, и теодолит :? :lol: :lol:
ArturDent написа:
Ден 8 - Започва "Рамазан Байрям"
Впечатлен съм. Чакам развитието.....
Чак и теодолит ли имат тия майстори? С кол, чук, лопата, и теодолит!
Ами, к'во да направя като не четеш и гледаш. Пак да кажа строя с фирма която си има лиценз. А пък за теодолита - виж страница 1, мисля че го има поне на три снимки в центъра на кадъра.
Това че има "само" 5-6 човека на обекта (постоянни), не значи че фирмата няма капацитет за повече. То и повече да са за моята къщичка ще си пречат.
Ако колегите съфорумци не са разбрали до сега
- аз правя бюджетна къща. т.е. имам някои изисквания, но имам и бюджет, ще трябва да правя компромиси. Не мога да си позволя поне за сега да кажа "правете каквото трябва, парите не са от значение..."
- привърженик съм на технологията "Old fashioned way" - има технологии, които са се доказали в годините, сега има по-добри, но не е ясно за колко време. Винаги ми се върти в главата примера с преградните стени от гипсокартон с вата по средата. Преди години това беше най-супер-турбо, а аз не съм очарован. Преди това (10 г.) итонга беще най-доброто, но сега?
- има и други примери, но ще ги споделя по-нататък..
- последно, приемам съвети и критики, но това си е моята къща и крайното решение ще е мое. точката е изтрита.
Последна промяна от ArturDent на чет окт 15, 2009 9:24 pm, променено общо 2 пъти.
Leon - специалист
ArturDent написа:
Ако колегите съфорумци не са разбрали до сега
- - има и други примери, но ще ги споделя по-нататък..
- последно, приемам съвети и критики, но това си е моята къща и крайното решение ще е мое. точка.
TOЧKA!!!

Много изхвърлящо. Защо тогава търсиш съвети и критики?

Чета форума от 2 години, ще ти кажа, че ще ги получиш.

Амааа... подиграваш ли се? Дайте съвети, само че аз ще реша и точка!

Ееее .. . тук си да разлайваш кучетата ли?

:?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: