• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bou81 - специалист
на това му викат набиващ анкер, с него става супер яко
Martin.P - специалист
Да приключа и аз за тази година.

Ето последните снимки от обекта преди зазимяването.

Горната част на тавана на помещението:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Гипскартона отдолу + каменна вата между двете части :

Изображение

Изображение

Банята:

Изображение

Прозорците, които си намериха мястото най-накрая :)

Изображение

Изображение

Шпакловка 1:

Изображение

Замотаха ме много само с входната врата, едни майстори от село Драганово :x ... дядото баш-майстор бил влязал в болница, после правели порти за Арбанаси и т.н... Идеше ми да им тегля една накрая, но вратата е вече готова и живот и здраве, преди нова година ще я монтираме.

След това продължаваме, при хубаво време и с печка в помещениетo, с плочки, финна шпакловка, боядисване, паркет и т.н. До Април дай боже, всичко трябва да е тип-топ за нанасяне на мебели.

След това продължавам(само аз) през отпуската си с фугиране на всички дувари от външна страна и една малка подпорна стеничка от речни камъни по червената линия отдолу и няколко стъпала за минаване между двете нива до ъгъла на екс-плевника:

Изображение

Досега разхода е малко под 13к лв. Най-големите пера бяха труд на майстори(не мога да дам точна цифра в момента :-D , ако някой има интерес мога да пиша на л.с.) и керемидите (около 1400 лв.) Ще ви държа в течение за по-нататъшните дела.

Надявам се, че съм бил полезен на някого.
:)
Стефан - майстор
Добре се получава. Харесва ми в общи линии.

Имам един въпрос. Тавана е с дървени греди, отдолу гипскартон, вата, и отгоре някаква плоскост. Въпроса ми е следния - в таванската част ще се влиза ли? Т.е., дали ще е обитаемо? Ако е така, няма ли опасност гипскартона да се напука от ходенето и вибрациите? :?
Martin.P - специалист
Не, горе няма да е обитаемо... само таван, който може да бъде използван най-много за складиране на някакви работи. Нищо повече. Няма да се ходи по него с две думи.
argonavt - специалист
Честито на собственика за придобивката. Със здраве да си я ползва.

Обсъждало ли се е като вариант покрива да не е двускатен , а трискатен , т.е. към новия път да не завършва с тези дъски , а да има скат. Така според мен би стояло доста по-спокойно и уравновесено. Другото е т.н. "гаргалък" - добре е да се затвори.
Успех.
rendo - специалист
Колега получило се е страхотно много ми харесва-Може ли да те помоля да дадеш някакви размери на помещението ???
PIP - майстор
Сега видях темата. Имал си редката възможност да направиш уникална като характер постройка, но си избрал лесния начин и се е получила поредната безлична пристройка. Жалко.
dito - специалист
PIP написа:
Сега видях темата. Имал си редката възможност да направиш уникална като характер постройка, но си избрал лесния начин и се е получила поредната безлична пристройка. Жалко.
Имал си рЕдката възможност да дадеш акъл малко по-навреме, но не си го направил и сега се е получил поредния безсмислен коментар.
Martin.P - специалист
argonavt написа:
Честито на собственика за придобивката. Със здраве да си я ползва.

Обсъждало ли се е като вариант покрива да не е двускатен , а трискатен , т.е. към новия път да не завършва с тези дъски , а да има скат. Така според мен би стояло доста по-спокойно и уравновесено. Другото е т.н. "гаргалък" - добре е да се затвори.
Успех.
Да, Аргонавт, мислехме го и този вариант. Но накрая решихме да е двускатен. Прав си, че може би щеше да е по-добре така, но пък от друга страна имам идея, по някое време, след като приключим с работите по къщата вътре в двора, евентуално да продължа покрива още навън и да направя и стряха на входа на новия път, с порта съответно. Нещо като закрито паркомясто да стане... Но това е мнооого далеч във времето. Благодаря ти за коментарите. Следил съм твои неща по други форуми и знам, че точно в материята - стари възрожденски къщи има какво да кажеш. Бих се радвал да прочета твои съвети или мнения за други неща, които реша да споделя. :)

rendo, размерите на плевника са 9.5 на 4.5 метра. Като сметнете, че малко повече от половината го затворихме, а другата част остана като стрехичка, стаята е с размери от горе-долу(не съм мерил) 5-6 на 4.5 метра.

PIP, замисъла на целия проект никога не е бил да се направи нещо уникално. По-скоро с минимум средства да се оформи един кът с баня+тоалетна, кухненски ъгъл и като цяло автономна постройка с необходимите удобства за престой на 2-3 човека, когато един ден имаме ресурс да захванем строежа на голямата къща в центъра на двора. Да се избегне нещо от сорта на шарена(жълта, оранжева и т.н.) мазилка с пвц дограма и да е горе-долу в унисон със старата архитектура от този край. Мисля, че успяхме да се справим с цената на някой друг компромис, като скриването на дуварите от вътрешната страна.

Най-съм доволен от засипването на големия трап и отварянето на втори път към двора и къщата. При положение, че приятели ми споделяха, че камион пръст излиза около 50 лв. то спестихме няколко хилядарки, след като хванахме точния момент да използваме беплатно изкопана пръст от друг обект в селото. Новия път ни отваря и възможност за лесно влизане на камиони с материали, бетоновози и т.н. до евентулния строеж/реставрация на къщата в двора.
PIP - майстор
Мартине, съжалявам че прозвуча като негативно мнение. Просто като видях първите снимки с тея зидове очаквах друг завършек и останах разочарован. Но напълно разбирам, че не винаги е само до желание, но до средства и време.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "От стар Плевник - Стая за гости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: