• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Хайде аз да ви пусна линк-а.
Надявам се goran2 (bezopit) да няма нищо против. Все пак снимките са на публично място ;)

Изображение

Добавено:
Ето ви и по прост линк.
Последна промяна от ArturDent на вт фев 16, 2010 11:55 am, променено общо 1 път.
argonavt - специалист
Линка на ArturDent е върху снимката (аз поне малко се чудих :) )

dito , като гледаш къщата на Горан, какво ще кажеш за детайлите?
Martin.P - специалист
На мен ми харесва начина, по който Горан строи къщата си. :thumbs: Предпочитан е от мен пред дървено-скелетния вариант. Но и тук, както и при Аргонавт имам забележка относно ето този детайл... :) Просто къщата губи голяма част от чара си на възрожденска такава, ако липсват издяланите в специален профил крепящи греди на нивото на втория етаж. Да опаковаш бетонната плоча(като Горан) или скриеш въпросните греди(като Аргонавт) в една кутиоподобна конструкция от дъски не е удачен вариант, поне за моя вкус. При случая на Горан, бих монтирал такива гредички, под дъските :) Виждах скоро подобна реализация в някакъв затворен комплекс в Дряново. Там просто бяха варосали плочата и бяха монтирали гредички през 50-тина сантиметра(плюс дървена облицовка имитираща греда на ръба), създавайки илюзията, че те, а не бетонна плоча крепят конструкцията на втория етаж. Беше се получило много сполучливо. Вероятно Аргонавт е прав, като ми казва, че издадената част на неговия втори етаж е 80 , а не 30 см. , но все пак си мисля, че е можел да се постарае малко повечко специално относно този детайл.

Ето Саковата къща в Етъра, примерно, която ми харесва :)
goran2 - специалист
2betrendy написа:
Къщата на Аргонавт е просто супер!!! :2thumbs:
Винаги ми е било мечта да построя (или по-точно да ми построи някои) една такава къща тук в Германия, да им събера погледа на германците! :-D Говоря за стила на къщата, иначе дали на дървена конструкция или зидана къща, не мога да преценя, защото не съм експерт по въпроса. В Германия се строят много такива къщи с дървена конструкция. Свекъра и свекърва ми живеят в такава къща (построена през 1985 година) и къщата изглежда все още много добре - до сега не съм и чула да имат някакъв проблем.
Ще бъде просто супер една такава къща в Германия.Дано мечтата ви се усъществи по-скоро :)
2betrendy - специалист
Цитат:
Винаги ми е било мечта да построя (или по-точно да ми построи някои) една такава къща тук в Германия, да им събера погледа на германците!

2betrendy, само решаваш и започваме. Там даже ще стане по-лесно от тук.
argonavt с удоволствие :) (не говоря да си чеша само езика, а сериозно, но не тази година!). Ако имах финансовата възможност сега, започвам веднага строежа, но правихме ремонт на една стара къща, която ни излезе малко златна и изпразнихме касичката. :sad:

А за по-лесно ... няма да стане по-лесно, защото ще е трудно да ни дадат разрешение за строеж на такава къща, защото не пасва на съседните (а тук държат много на тези неща, за да се запази архитектурния стил). Но .... не е невъзможно !!! :) После ще ни скъсат от проверки дали всичко е по немските норми и ще обикалят с нивелчето и с метърчето да мерят до милиметърче .... но от това не ме е страх ако се работи сериозно. :)
goran2 - специалист
dito написа:
goran2 написа:
Пред тухления зид изолация след това каменна ЗИДАРИЯ.
Почти като двоен зид, запълнен по средата с кирпич :) Това за мен е по-доброто решение от облицовка, макар че сигурно излиза по-скъпо.
В един друг форум съм пуснал тема точно за това да се види,че може да стане от тухли бетон възрожденска къща.Пак там съм показал етапите на строителство на къщата до тук.
Пусни линк, ако не е проблем. Предполагам на много хора ще им е интересно.
Това е линка:http://forum.imoti.net/read.php?17,159094
Относно цената вярно по-скъпо е но не е кой знае колко по-скъпо.По мои сметки с дървения и каменна зидария идват около 50евро по-скъпо,което според мене е пренебрежимо малка сума на фона на останалото.Чух доста мнения тук,че ако евтино ще си построят.Всеки преценява дали заслужава да даде 50е.отгоре.
goran2 - специалист
Martin.P Тези гредички им казвам гергелеци предвидени са да се сложат но ме хвана зимата.По-къщата има още много детайли които не са довършени.Какво имаш предвид като казваш,че Аргонавт е можел повече да се постарае?Да ги дяла на ръка ли?
Martin.P - специалист
goran2 написа:
Martin.P Тези гредички им казвам гергелеци предвидени са да се сложат но ме хвана зимата.По-къщата има още много детайли които не са довършени.Какво имаш предвид като казваш,че Аргонавт е можел повече да се постарае?Да ги дяла на ръка ли?
E супер тогава! :) Не се замислих, че наистина още си в процес на строеж и може да си го имал и това в предвид :2thumbs: Относно Аргонавт, доколкото виждам на снимките ги е скрил с дъски отдолу ... може и да не съм прав или да не виждам ясно, но затова дадох и този пример от Етъра на издаден доста напред еркер, който е подпрян с откоси, но и гергелеците(по нашия край гергелек викаме на нещо криво :) не знаех, че и на тези греди им се вика така) са запазени.
argonavt - специалист
Мартине , аз съм в другия край на БГ , където тези елементи не са характерни. Виж , по твоя край става.

2betrendy, имам приятел немец , собственик на строителна фирма , та ако се стигне до там ще я мислим. :)
Martin.P - специалист
argonavt написа:
Мартине , аз съм в другия край на БГ , където тези елементи не са характерни. Виж , по твоя край става.
Така е.

http://i245.photobucket.com/albums/gg44 ... ebur34.jpg
http://i245.photobucket.com/albums/gg44 ... ebur21.jpg

Не съм искал да прозвуча като някой мрънкач .Това са ми личните предпочитания. Поздрави! :drinkers:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Колко от вас биха построили къща като тази на Аргонавт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: