• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фло - специалист
bulhomes2 написа:
Да не ти посича акъл с бетонобъркачка, особено пък за открито. Преди 3-4 години правих едни пътечки така и сега гледам, че пак ще трябва да ги правя.

Фло, к'ви са тез бетони по 63 лв бе човек. При нас миналото лято купувах B15 на 98 лв без ДДС....
Толкова е без транспорта.Нали вече казах,че ние тука сме сиромаси и ни дават бетона по-евтино :yawinkle: с включен и пластификатор в цената!
schuldiner - майстор
Аз не вдянах откъде дойде армировката на бетона. Някой я изисква или какво? При слаба основа мрежа Ф6 няма да помогне, тогава защо е? Самата марка на бетона се определя според важността на обекта. Може от техническо лице, може "на око" от инвеститора - не са сложни за съобразяване нещата... Марките варират от 7,5 до 20, като разликата е в цимента (150-300 кг за кубик). След 20 правиш настилки според агресивността на средата. Нищо не пречи бетонът да е двупластов - ниска марка отдолу и по-висока (и тънка отгоре). Няма проблем да се бачка с преносима бъркалка - обособените полетата и така не са големи, т.е прекъсването си го има технологично на всеки кубик-кубик и половина.

ПП В момента бачкам бетон и мазилки. Бетонът го правя без пари, а мазилките и шпакловките за една бира (beck's) на квадрат. Варна - най-добрият град за работа!!!
stenmark - специалист
Брей то много ефтино било във Варна =D> само дето миналата година бях на Златни и не останах с такива впечатления
Фло - специалист
stenmark написа:
Брей то много ефтино било във Варна =D> само дето миналата година бях на Златни и не останах с такива впечатления
Айшето и Манго:
- Мъжо,ако те хвана в изневяра какво е това?
-Ами това е ситуация!
-Значи ,и ако ме хванеш ти в изневяра ще е ситуация.
-А,а не бъркай ситуацията с боя!

В тоя смисъл Златните са ситуация,пък бетона....

Не ги бъркай колега stenmark :-D
kernelpanic - специалист
schuldiner написа:
Аз не вдянах откъде дойде армировката на бетона. Някой я изисква или какво? При слаба основа мрежа Ф6 няма да помогне, тогава защо е? Самата марка на бетона се определя според важността на обекта. Може от техническо лице, може "на око" от инвеститора - не са сложни за съобразяване нещата... Марките варират от 7,5 до 20, като разликата е в цимента (150-300 кг за кубик). След 20 правиш настилки според агресивността на средата. Нищо не пречи бетонът да е двупластов - ниска марка отдолу и по-висока (и тънка отгоре). Няма проблем да се бачка с преносима бъркалка - обособените полетата и така не са големи, т.е прекъсването си го има технологично на всеки кубик-кубик и половина.

ПП В момента бачкам бетон и мазилки. Бетонът го правя без пари, а мазилките и шпакловките за една бира (beck's) на квадрат. Варна - най-добрият град за работа!!!
Точно това казаха и майсторите 5 торби на кубик /250 кг цимент/ и материал остана. Че бяха поръчали по 1 Камаз пясък и чакъл .... нали има пресевни в Ягода и почети без пари идва 1 тон - 7 лв :)
stenmark - специалист
Фло след толкова постове и сарказъм пиши конкректни неща които биха полезни на kernelpanic,иначе от другия сайт знаем че си философ.Ситуация.
Фло - специалист
stenmark написа:
Фло след толкова постове и сарказъм пиши конкректни неща които биха полезни на kernelpanic,иначе от другия сайт знаем че си философ.Ситуация.

Написал съм конкретните неща и предупреждение за опастност,ако закачат дворната армирана настилка от 24 тона към основите на къщата! Опастно е,самоубийствено е,какво повече да кажа?Какъв сарказъм? Меко и деликатно даже съм се изразил,а трябваше да вияяяя! :axe:
kernelpanic - специалист
Офертата е около 3000 лв за бетонирането /труд + материали+ ВиК мръсна вода/ за 98 квадрата!
stenmark - специалист
На мен ми се вижда скъпо :? При случай че се бърка на място кубика няма да ти излезе повече от 70лв.Това означава че за бетон максимум 700лв.Пишеш ВиК имало,добре ама и с него отива за труд поне 1500лв.Мисля че вече свърши това време колкото материала толкова и труда.Вземи и някоя друга оферта.
ArturDent - Почти Безобиден
kernelpanic, май е добре.
Остави ги д.ф-фи.
Като ти направят те оферта, ще се окаже че са забравили арматурата, кофража - труд и материали, пясъка за подложка на мръсния канал, тръбите за същия, копането на канала и т.н.
Сметнал си, някой_си, толкова бетон + още толкова за труд и айде скъпо....
Пък и никъде не си писал канала колко дълъг е. Ако е 50 м ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Покупка на къща + въпроси!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: