• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boltik - специалист
За мен специално няма значение каква марка ти е бетона.Къщата си е твоя,ти си решаваш.Изкам да кажа,че отстрани изглежда много-лесно.Едно е да разтилаш бетон,съвсем друго е да го гребеш и прехвърляш.А бе равота ли е не ми я хвали :lol:
stivemaster - майстор
Колега Трикс може би имаш предвид полистиролни хурди http://www.izolacii.eu/php_pix/statii/1 ... f599cc.jpg . Те са хубаво нещо но объркват българските конструктори и те не искат да ги ползват , не че пък и на много места ги произвеждат де ..... Този от когото колегата gvladkov е купил блокчетата произвеждаше и хурди но незнам дали ми е актуална информацията .Мога и аз да ги произвеждам ако има на кого да ги продавам.
gvladkov - специалист
Те са от същия материал(неопор),но няма да ги ползвам защото оскъпяват плочата с 6000 лв.Затова ще си отлея обикновенни СтБ плочи и горната ще я изолирам от вън.
trix - специалист
stivemaster написа:
Колега Трикс може би имаш предвид полистиролни хурди http://www.izolacii.eu/php_pix/statii/1 ... f599cc.jpg . Те са хубаво нещо но объркват българските конструктори и те не искат да ги ползват , не че пък и на много места ги произвеждат де ..... Този от когото колегата gvladkov е купил блокчетата произвеждаше и хурди но незнам дали ми е актуална информацията .Мога и аз да ги произвеждам ако има на кого да ги продавам.
такива,колега,само че от PVC и по дълги
spec - специалист
Да се включа и аз с въпрос: Вътрешните стени от какъв материал ще са и на кой етап се вдигат?
gvladkov - специалист
Вътрешните стени след отливане на плочата на 1 етаж.ще бъдат от тухли единички или Винербергер Тухли на 8 см.Изрязва се изолацията за да направи връзка със външната стена.
rumeniak - специалист
Здравейте колеги,
Аз искам до попитам така ред по ред като се реди няма ли опасност да се изкриви стената?
Иначе къщето е супер, пожелавам ти да ти стигнат силите и нервите да го завършиш както си го планирал.
За вътрешни стени има стотици решения, Кеф ти гипскартон, кеф ти тухли, кой каквото иска :)
А и друго да попитам - защо е сложена пяна под блокчетата?
gvladkov - специалист
Първо трябва да наредиш и нивелираш първия ред,затова е и пяната.После се редят и отливат по три реда за да не се укрепва.Можеш да наредиш и цялата стена,но трябва да се укрепи при изливането на бетон.Тук пък идва и другия момент,че неможеш да ползваш бетон-помпа и на ръка 15 м3 ще дойдат множко за мъкнене.Трудно можеш да изкривиш редовете защото блокчетата влизат плътно.
gvladkov - специалист
Честит празник на всички българи!
Ето и малко снимки от днес,наредихме на всякъде на 1,75м и сме готови за бетон,да се надяваме,че в събота ще наливаме.
Прикачен файл:
2011-03-03 14.05.22.jpg
Прикачен файл:
2011-03-03 15.45.00.jpg
Прикачен файл:
2011-03-03 15.45.44.jpg
Прикачен файл:
2011-03-03 15.47.26.jpg
stivemaster - майстор
Честит празник на всички ! Браво колега действай , ще стане ама избра време и ти ....... Ама кво да се прави сигурно нямаш голям избор.Не знам как наливате с помпата но ако си направиш S образен редуктор 5"/3" или 4"/2.5" зависи от помпата , можете направо в кофража да наливате налягането вече позволява .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: