Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров
- специалист
57 мнения в "ремонт на покрив?"
themechanic
- специалист
още не е започнало,звъннах тук там на разни фирми от региона,ама само някакви измислени майстори дето започват от 50лв/кв.м за труд и като не имсе обадиш,после почват да те притесняват и викат "ама бате ще ти намалим от цената като наш човек",викам си аха ясна е работрата,направо съм си изгорял с парите ако се хвана на хорото с такива 

themechanic
- специалист
аз така като замервам тук там по покрива взех да се навивам сам да си го направя.в главата ми се избистри един план съвсем повърхностен.понеже под покривното просреанство ще е обитаемо се налага поповете да са минимум на брой.значи идеята ми е такава:
билото е 10м а скатовете са единият-5,2м а сругият около 4,8,с една дума покрива излиза около 100кв/м.освен билна столица ще има средна и крайна лежяща бърху бетоновия пояс,който мисля пак сам да си го направя.по средата на средните столици,които мисля да разположа не по средата на ската,а така че те да определят височината на тавана в подпокривното пространство,по един поп.после от средата м/у попа и зида на едната средна столица в едната половина на покрива до другата средна столица на другия скат да разположа греда.това го правя и в другата половина на покрива симетрично.пускам още една греда посредара от единия поп на ската до другия , с което грдите стават общо 3 пуснати от единия скат до другия в/у средните столици.след това разполагам една греда в/у тия трите точно под билната столица,за да мога пък в/у нея да сложа два попа,които пък ще подпират билната столица.
ето това е в общи линий планъ който така най-елементарно се избистри в главата ми.разбира се,не претендирам да съм се съобразявал с някакви архитектурни закони.ако някой изкаже мнение ,даже ида е много критично ще съм благодарен искренно
билото е 10м а скатовете са единият-5,2м а сругият около 4,8,с една дума покрива излиза около 100кв/м.освен билна столица ще има средна и крайна лежяща бърху бетоновия пояс,който мисля пак сам да си го направя.по средата на средните столици,които мисля да разположа не по средата на ската,а така че те да определят височината на тавана в подпокривното пространство,по един поп.после от средата м/у попа и зида на едната средна столица в едната половина на покрива до другата средна столица на другия скат да разположа греда.това го правя и в другата половина на покрива симетрично.пускам още една греда посредара от единия поп на ската до другия , с което грдите стават общо 3 пуснати от единия скат до другия в/у средните столици.след това разполагам една греда в/у тия трите точно под билната столица,за да мога пък в/у нея да сложа два попа,които пък ще подпират билната столица.
ето това е в общи линий планъ който така най-елементарно се избистри в главата ми.разбира се,не претендирам да съм се съобразявал с някакви архитектурни закони.ако някой изкаже мнение ,даже ида е много критично ще съм благодарен искренно

dpp
- специалист
ПОнеже и ние ще го почваме няшия покрив на старата селска къща та имам въпрос. Някой бургазлия знае ли от къде се взимат тея "куки"/ "скоби" или там как се казват за захващането на дебелите греди една с друга. Представляват ковано желязо , подострено в двата края където е огънато на 90 * . Би трябвало да има няколко дължини. Перони ще изнамеря ама тея неща не съм ги виждал по магазините..
Макар че бих предпочел от по-хубавите перони дето са със "стопери" или там как му казват.. Ще съм благодарен на някой бургазлия ако може да помогне.. 

kavi67
- специалист
dpp написа:ПОнеже и ние ще го почваме няшия покрив на старата селска къща та имам въпрос. Някой бургазлия знае ли от къде се взимат тея "куки"/ "скоби" или там как се казват за захващането на дебелите греди една с друга. Представляват ковано желязо , подострено в двата края където е огънато на 90 * . Би трябвало да има няколко дължини. Перони ще изнамеря ама тея неща не съм ги виждал по магазините..Макар че бих предпочел от по-хубавите перони дето са със "стопери" или там как му казват.. Ще съм благодарен на някой бургазлия ако може да помогне..
Казват се 'цигански скоби'.....от къде ли им идва името

themechanic
- специалист
те тия скоби са фасулска работа да си ги направи човек ама трябва да има високатемпература,примерно с резак за желязо с пропан и кислород и на место колкото ти трябват и каквито ти дължини искаш 

Вадим Владимиров
- специалист
themechanic написа:аз така като замервам тук там по покрива взех да се навивам сам да си го направя.в главата ми се избистри един план съвсем повърхностен.понеже под покривното просреанство ще е обитаемо се налага поповете да са минимум на брой.значи идеята ми е такава:Я си кажи размерите на таванската плоча, височината на външния зид, височината на билото. Може и да стане нещо интересно и полезно.
themechanic
- специалист
Ok,още утре ще ги замеря с точност до + - 10cm,аз ги знам долу-горе,но по интересното е че плочата има неправилна форма.тя се състои всъщтност от два съединени правоъгълника разминати помежду си с около от едната страна с 60cm,а другата с около 1m.и при положение че поповете за средните столици като се сложат по средата на столиците ,няма да са един срещу друг.а идеята е да има една греда от единия поп до другия разположена в/у средните столици на двата ската и още двве греди от двете страни на поповете по средата м/у поповете и зидъ пак стъпили в/у средните столици,и в/у тия три греди ще лежи друга греда точно под билната столица зада я подпират два попа смметрично в двете полови от трите греди.не знам да ли се доби представа за "плана" ми или съм изпадна в смешно положение.а утре ще направя и замерванията пък белким се получи нещо:)))
Тема "ремонт на покрив?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература