• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
muhtarov написа:
Все пак не е ли добре да се пише една жалба да дойдат да си преместят лампите ?! щото като закопам и ударя жиците може да стане по лошо.
Разбира се че е добре да се пише жалба в която да се опише положението и да се поиска преместването на стълбовете и/или/ въззушно прокарване на захранването.
muhtarov - специалист
А някой сблъсквал ли се е практически с такъв проблем, да разкаже как е процедурата.

Трудно е да го нарисувам и постна но
по цялата улица е така
-----------------------(лампа)-----------------(лампа)----------------(лампа)------------(лампа)

наредени са в права линия и са точно на границата на имота(моя и съседа)
за това си мисля, че точно на в същата линия върви и кабелака им.

Прикачен файл

stulb.jpg снимка от геодезическо заснемане
baharkadirov - специалист
Това е излятата шапка ....2:1
Утре ,живот и здраве ще ви покажа и препоръчаното съотношение на VLADO66...
Съжалявам ,че "цепя" отворената тема в темата... :)

Прикачен файл

Picture 1890.jpg
kyn4o - помощник
Да питам за тази мозайка как точно се прави? Само се смесват камъчетата на мозайката с цимент и това ли е, или се слага и пясък? Искам да направя подобно върху бетон плоча за паркинг на кола? Как се постига ефекта камъчетата да се виждат да не е така гладко като тука в темата?
Само мозайка и цимент....без пясък.....
Предполагам искаш да е грапаво...за добро сцепление...
Мисля,че ако не я загладиш много след полагане ,ще си остане грапаво....и задължително армирай
Или след като стегне малко....можеш да я поръсиш с мозайка....и леко да ги притиснеш с дъска ....
VLADO66 - майстор
Ако се ходи отгоре или стъпва с кола не е подходяща митата/бучардисана/ мозайка по следните причини.Технологията за направа е като се нанесе и изглади на повърхността,повърностния пласт цимент се измива с лозова или боядджийска пръскачка т.е. става само за вертикални повърхнини.Мозайката по този начин се откроява и при всички случаи камъчетата ще се отлепят при ходене върху нея и ще стане грозотия.Митата мозайка е по-слабо водоустойчива защото водата може да се задържи между камъчетата и в последствие при замръзване да я разруши.
Ето какво излезе.....мисля....или "майстора" не умее да борави с материала.....или не вибрира достатъчно калъпа... :)

Прикачен файл

Picture 1891.jpg
VLADO66 - майстор
По-добре е от предишната.Чудя се дали не можеш да удариш една фасчица по ръбовете :?
Ще стои недодялано ...си мисля....като незавършено...

В този си вид не изглеждат ли добре.....че те навява такава мисъл.... :?
VLADO66 - майстор
Добре изглежда.Под фасчица имах впредвид с едно трупче и шкурка да минеш леко ръбовете.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Помощ за ограда..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: