Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
oksimoron - напреднал
Ми според "проектантът",за да не тече :-D
oksimoron - напреднал
Забравих да добавя,че ще има и изолация от 5см. сттереопор между "панелите" на "сандвича" :)
schuldiner - майстор
Ами ако идеята е твоя, да знаеш, че не си прав. А ако е на "специалист" - шута и да го няма на обекта ти. В смисъл, че на теб може и да ти е простено да правиш простотии, ама на някой, който взема пари за това...
Фло - специалист
oksimoron написа:
Хора,няма нужда от нерви, =P~ Или цименто бетон,за който говори "Фло". Поздрави!
Аз говоря за ламаринобетон. Преди 4 дни залях към 30 м2 ламаринобетон точно на такава конструкция ,каквато имаш предвид-тераса над стая върху оставащ кофраж от ребра и дъски. Отдолу между ребрата ще бъде вата 10 см. ,а отгоре върху бетона 2 см фибран,мрежа и плочки. Сега правя към 170 квадрата по същата технология ,ламарината е монтирана,армировката и тя и остава да чакам подходяща температура за заливане с бетон клас В-20 с добавка за водоплътност през седмицата.За тази квадратура/прибл. 170 м2/ ламарината излезе 1880 лв. ,арматурата 390 лв.,бетона още не е спазарен,но вероятно ще отиде към 1000 лв.
oksimoron - напреднал
Сори Фло,голяма простотия съм написал! "Цименто бетон" бухахах,гершка на централния компютър :-D Благодаря ти за цените дето си написал,така ми е по-лесно да си направя ориентировъчна сметка.
oksimoron - напреднал
п.с. Не разбрах само дали /и как/ покрива може да бъде изпълнен с гипсофазер или циментофазер. Колко "носи" такъв тип фазер,водонепропуслклив ли е? Плочки могат ли да се лепят директно върху него?
Фло - специалист
oksimoron написа:
п.с. Не разбрах само дали /и как/ покрива може да бъде изпълнен с гипсофазер или циментофазер. Колко "носи" такъв тип фазер,водонепропуслклив ли е? Плочки могат ли да се лепят директно върху него?
Колкото и да носят тия фазери не са за тераса,ползват ги за тъй-наречените "сухи подове" .

Тема "Нещо идиотско /може би/ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: