• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
emilvtc написа:

Както казваш – уламите на покрива са язви и източник на потенциални проблеми и течове. Смятам, че и прозорците Велукс са такива. Т.е. ако може прозорците да са вертикални и на сухо – под покрива – по-добре.
Здравейте и от мен.
Това, което си написал не е вярно. Уламите са язви, когато през тях минават комини, въздуховоди и други тем подобни неща.За Велукса повече никога и никъде не споменавай че са източник на потенциални проблеми (ще помислят че ни си добре). И малко снимки ...
Покрива е с бетон + ЛТ ламарина. Късно видях отговорите на колегите и утре ще го снимам отдолу. Това и фалцов покрив. Наклона е 45градуса.

Прикачен файл

SAM_0051.jpg

Прикачен файл

SAM_0040.jpg
SAM_0040.jpg (83.33 KиБ) Видяна 5201 пъти

Прикачен файл

SAM_0005.jpg
SAM_0005.jpg (92.31 KиБ) Видяна 5201 пъти
emilvtc - специалист
Gandalf написа:

Огромно значение има конкретния парцел и денивелацията му, както и подходи и ориентиране на парцела.
...
Дай да видим скица на парцела и да мислим заедно.
По-долу прикачам картинката от скицата Виза за парцела. (в червено гараж и работилница, в зелено - къщата)

Пътя е от западната страна и лицето е 27м. Дълбочината на парцела - 42м.
Изчислявах го графично и установих, че парцела е завъртян със 7-8 градуса спрямо посоките на света.
Пътя е по-високо от земята на парцела с около 30-40см. (правени са няколко слоя с чакъл без да се изгребва пръстта. Все още не е асфалтиран (и сигурно никога няма да е...)).
Ще ми се гаража и къщата да са по-високо от нивото на пътя - за да не се стича водата от пътя в в двора и гаража. Т.е. ще трябва да се насипва пръст покрай къщата от западната страна, за да се повдигне нивото ...
Подпочвената вода (нивото на водата в кладенеца на комшиите) варира от 2.8 - 4 метра под земята.
Фло написа:

Когато ще разполагаме със скъп ресурс,в случая 2,5 пъти по-скъп,то визията и въобще традиционната архитектура,каквато беше дискутирана дотук трябва да се загърби и да се отиде на модерна архитектура с прости форми и практични и рационални решения.
Точно за това разчитам на вас ...

tetomaster - далече съм от строителството и строителните технологии и вероятно имам и много други погрешни схващания за технологиите. Искам обаче да "вляза в час" поне до толкова, че да мога да направя "информиран избор" на технологиите за къщата ми.

Прикачен файл

SkicaVisa.JPG
SkicaVisa.JPG (87.12 KиБ) Видяна 5177 пъти
emilvtc - специалист
Относно площта на гаража, котелното и работилницата - Гаража ще се използва и за ремонт на автомобила. Т.е. трябва да могат да се отворят вратите и да се мине покрай тях. Отдолу ще има и канал към който трябва да има някакъв "подстъп". Котелното (склад-а) не е голямо. Работилницата - също трябва да е горе-долу с тези размери.
Шегуват се с мен, че всъщност си строя работилница и гараж, а не къща ... и ... до някъде имат право :)
Фло - специалист
Изображение

Нещо такова,разбира се пипнато авторски.
ArturDent - Почти Безобиден
emilvtc, от позицията на лайк ще ти кажа:
Най-евтино излиза къща с формата приблизително на куб - например 8х8х6.
Два етажа по 64 кв. висока 6 м. Без мазе и без плоча над втория етаж.
Истински дву-скатен покрив или плосък покрив.
С много Но-та, например терен, подпочвени води и т.н.
Обаче, както се изрази един съфорумец това е: Трафопост боядисан в цвят.

Трябва да направиш разлика в това, дали искаш къща или Дом. Второто трябва поне да не ти е неприятно да го гледаш.

Успех!
tangarov - специалист
Артъре,

стига с този трафопост, бе ... :-D . Честно - пред кутийката наречена апартамент в това социалистическо чудо - панелката, и "трафопоста" който можахме да си позволим, винаги и с две ръце избирам второто. Ние си го харесваме и това за мен е важното. Ние ще живеем в него и това ще го направи наш дом.

Кво общо има, виж сега ... :
Прикачен файл:
TP.jpg
Прикачен файл:
IMG_9776.JPG
Добре де, трафопост е, но поне е много убав трафопост, не мислиш ли ... :prost:
Tsilkov - майстор
ArturDent написа:
Най-евтино излиза къща с формата приблизително на куб - например 8х8х6.
Примерно това:
Изображение
Ама това няма как да му пасне на нуждите за съжаление-спялня за стари хора на долния етаж,още стаи....... :sad: .Освен това двуетажното изяжда място и за стълбище.
emilvtc разгледа ли сайта които ти дадох линк?Пускам го пак http://www.archdaily.com/category/houses/.
Ако ти се струват много примерите ми пусни мейл на ЛС да ти пратя файл с линкове които съм избирал за по-малки и икономични къщи.
Последна промяна от Tsilkov на вт яну 10, 2012 11:51 pm, променено общо 1 път.
Бат Иво - специалист
Малиии ма грозни къщи ццццццц :?
Бат Иво - специалист
На мен ми харесва това

Прикачен файл

casas_rusticas_07.jpg

Прикачен файл

casas_rusticas_15.jpg

Прикачен файл

casas_rusticas_05.jpg

Прикачен файл

casas_rusticas_04.jpg