• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
svetoslavoff - специалист
Вадим,
Последните снимки са куклички! :supz:
Поздрави!
Вадим Владимиров - специалист
И както казвам: "Стараем се!" :)
Благодаря много!
toni_g79 - специалист
Според мен ,слабите места на покрива :) При набиване на дъжд от лява на дясно ,и къде се оттича водата на долният покрив!!!

Прикачен файл

kl.jpg
Последна промяна от toni_g79 на пон апр 16, 2012 7:16 pm, променено общо 1 път.
Вадим Владимиров - специалист
Водата се оттича в улука, там където е й мястото.
И само заради теб ще разглобя страницата на капандурата да ти покажа, че " не ям "доматито" с колците!".
PIP - майстор
Винаги когато има възможност е задължително да се разминават наставките (не само при покривите). В случая, ако някое ребро е с дефекти (чворове, сърцевина и т.н. ) и наставките се паднат там при сняг, като тая зима се получава слабо място където ламперията не разпределя равномерно тежестта и се натоварват повече ребрата с наставките. Най-малкото ако има разлики в нивата разминаванията ги обират и т.н. и т.н също така, въпреки че 2м общивката е с 50лв/м2 по-евтина по същата причина е много по-лош избор пред 4 метровата, а като включим и разликата във фирата спестяването се обезмисля. При всички положения дори и всичко да е преоразмерено така не се прави.
Аз не обичам да намирам кусури на някой друг, но се надявам, че не се занимаваш професионално с покриви и не влезе в чуждите теми да си напрвиш безплатна реклама, а само споделяш какво си правил, защото ако трябваше да плащам за работата виждам още две слаби конструктивни места, които ако аз съм клиент не бих допуснал. Иначе за направи си сам е супер.
stenmark - специалист
Човека който е качил снимките с това си изкарва парите.Това за разминаването има логика,но на последното ребро какво се случва?Там така или иначе нямаме избор,аз не съм ги разминавал през цялата част.Замислих се ,но честно казано ме домързя,защото става по-бавно, а и има фира/ребрата са ми през0.6м/.Аз не се занимавам с това,правил съм го сам заради спестяване на средства.
jekasus - майстор
Разминаването допълнително усилва конструкцията. И тези греди, дето снаждани дъските, са по-слаби от другите. Но при тези леките цигли може и да няма проблем в близките 20 години.
Tsilkov - майстор
PIP написа:
Винаги когато има възможност е задължително да се разминават наставките (не само при покривите). В случая, ако някое ребро е с дефекти (чворове, сърцевина и т.н. ) и наставките се паднат там при сняг, като тая зима се получава слабо място където ламперията не разпределя равномерно тежестта и се натоварват повече ребрата с наставките.
Това с разминаването е хубава идея и не виждам защо да не се прави - фирата от единия краи просто ще иде в другия.Това обаче не са наставки защото двете летви не се вързват една към друга и не виждам как ще облекчат реброто - той товара си е все същия.Вече самото ребро като "сдаде бого дух" летвите ако са непекъснати може да удържат фронта още един сезон ,ама това е само в сферата на пожелателното.Ако вместо дъски беше наковано с ОСБ по самия панел няма как да го разминеш :)
PIP - майстор
Съгласен съм, че в краткосрочен план почти няма значение, но тея дребни подробности говорят доста майстора.
svetliopi44 - Чирак...
Уламата нетрябва ли да е под керемдите? :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Дайте съвет за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: