• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kovat - помощник
А бе я поглежте и това-> http://www.kamaridis.gr/contents_en.asp?id=412
:partyman:

Прикачен файл

Panel.JPG
Panel.JPG (17.77 KиБ) Видяна 5132 пъти
piron45 - майстор
kovat написа:
А бе я поглежте и това-> http://www.kamaridis.gr/contents_en.asp?id=412
:partyman:
Според мен е много добър вариант за покрив.Човек може да си спести доста работа по правенето на скара и топлоизолация. Интересно ако го има в БГ колко ли ще му е цената.
svetoslavoff - специалист
Не видях данни за дебелината на поцинкованото тенеке, а само за покритието му - 20микрона полиестер.
По темата - въпрос за плоскости:
С голяма вероятност съм се ориентирал към шиндли.
1. За обшивката под тях, OSB3 и QSB, кое бихте препоръчали? И за двете дават клас на влагоуст.2, едното било трислойно, а другото еднослойно. Предпочитания от гледна точка на дълъг живот и удобство за работа? Срещнах противоречива инфо, QSB бил уж по-влагоустойчив от ОСБ, на друго място го слагат между ОСБ2 и ОСБ3 като качество.
2. Производител? Масово предлагат на Кроношпан, срещнах и на EGGER, но не знам дали го има във Варна.
3. Междуребрията са около 50см. На няколко места срещнах препоръка за 12мм дебелина при разст м/у ребрата 60см. Дали да намаля на 10мм дебелина?
4.Предварителна обработка на плоскостите с Бохемит против гадинки и след това с битумен грунд на двете лица за влагозащита. Кантовете - обработка на място след заковаване. Мнения?
5. Ако обшивката е от плоскости, при евентуален валеж колко време се изчаква да изсъхне, преди да се коват шиндлите?
Поздрави!
kovat - помощник
Дебелината на ламарината е 0,5мм а цената в бг е около 45-50 без ддс.
toni_g79 - специалист
Ми то под шинглите се слага влагоизолация,така че и да завали при правилен монтаж не трябва да е проблем.Проблема е,че до сега дори и на рекламни снимки не съм виждал правилен монтаж на шинглите.Дано при теб не се получи така.....
VLADO66 - майстор
Аз съм си слагал обикновенно OSB 18мм. с ребра през 60см. заради ТИ.Не съм мазал с нищо за да не запечатвам покрива.Под шнидлите има паропропусклива мембрана.12мм. ми малее,пък 10мм. още повече.
Владо, аз няма да го запечатам, защото смятам да е вентилиран, сиреч плоскостите ще се обдухват отдолу.
Kovat, нищо лично, но още в началото на темата казах, че не се интересувам от ламаринени покриви и техните производни.
Предлагам ти да отвориш нова тема и там да ги коментирате.
Тони, нали сме в Направи сам, сиреч ще ми трябва време между завършване на обшивката и полагането на мембраната под шинглите. Не е хипотетична вероятноста точно тогава да завали. Предполагам не само на мен ще е интересно да научим за правилния монтаж на шингли и допускани грешки. "Проблема е,че до сега дори и на рекламни снимки не съм виждал правилен монтаж на шинглите.Дано при теб не се получи така..."

Владо, само споделям какво съм срещнал като препоръки за дебелината на ОСБ в сайтовете на производители на шингли.
Поздрави на всички!
toni_g79 - специалист
Ако толкова те е страх да не се намокри къщата,има платнища с които се покрива,при евентуален дъжд(все ще педпазят) :)
Най-честите грешки са при полагането на първият ред ,другите са при опъването на мемраната.То от неподробни снимки толкова може да се разбере.Не съм профи в нещата ,но съм го работил 2 месеца.Отказах се поради нечовешките жеги които бяха по покривите при температури на сянка 40гр и влажност над 90% си е :finga:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "консултация за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: