Признавам си, че с три ската малкото е по-добро, а аз имах предвид четирискатно. Но идеята е същата, а и като тръгнеш да правиш проекта по подходящата идея, още неща ще се изчистят...
В първото ми предложение за надзиждане на основния покрив и продължаване на покрива към квадратчето на по-ниско ниво със засичане на уламата върху това продължение дори успях да си го разработя, че ми затрябва изведнъж подобно... Има само една грозна чупка, погледнато от юг, но пък е под метър. Ако водосточният казан се сложи там, до голяма степен ще я маскира. Необходимото надзиждане е около 60 см - не е трудно, но не е и малко, затова предложих другия вариант с вътрешни улами (към ската).
ПП Освен недостатъци, геометрията на сградата има и плюсове - например ширината на правоъгълниците от Г-то е еднаква, което позволява еднакви покриви под прав ъгъл да се засекат без разминаване. Ще рече, че поповете и маиите на основния покрив са си на правилните места - само на Батсанде му направи впечатление и опитва да спазва това. Важно е, да не забравяме кой ще му е майсторът на покрива...
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batsande
- специалист
45 мнения в "Малко съвет и скройка на един покрив - моля за съвет.."
schuldiner
- майстор
dpp
- специалист
Много ви благодаря момчета за съветите. Точно това е идеята, да осмисля някакво крайно решение и да го визуализирам после на 3Д както и с реални размери и чертежи в CAD. При изваден чертеж и размери "майстора" няма къде да ходи - а и аз ще съм там и ще следя стриктно кое как става, не е като да съм вчерашен но освен покрив на пристройки и някакви навеси друго от тоя род не съм правил та съм си доста бос...
..Малко реални снимки но в недовършен вид, оказа се че нямам по-нови. Но в момента колоните всички са метър под стрехата и отзаде е пусната средната колона..не че има значение за общия вид на къщата..
..Малко реални снимки но в недовършен вид, оказа се че нямам по-нови. Но в момента колоните всички са метър под стрехата и отзаде е пусната средната колона..не че има значение за общия вид на къщата..
dpp
- специалист
Между другото на последната снимка се виждат стълбите към втория етаж. При така скроен чертеж има и вариант да пусна покрива там 1 метър , хем ще се изравнят двете Г образни части на покрива , хем ще покрия стълбите. Само тярябва да измисля начин да подпра една столица за там , но Вадим ми показа как може да се направи и решението много добро.. 

batsande
- специалист
dpp написа:Между другото на последната снимка се виждат стълбите към втория етаж. При така скроен чертеж има и вариант да пусна покрива там 1 метър , хем ще се изравнят двете Г образни части на покрива , хем ще покрия стълбите. Само тярябва да измисля начин да подпра една столица за там , но Вадим ми показа как може да се направи и решението много добро..На дългия скат може да поотпуснеш стрехата (от около прозореца),но на малкия скат ще се получи неестествена чупка (продължение) освен ако не поотпуснеш по-дълга маиата, но задължаваш и стрехата спираща в терасата и тя да е по дълга, но нивата на съседните стрехи ще се разминават. Според мен най-правилно е варианта на schuldiner или като на снимките по-горе да се удължи малкото покривче.
Тема "Малко съвет и скройка на един покрив - моля за съвет.." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература