Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Ще му стигнат краставици :-D

На мен 40 не ми стиганах при положение, че си правя ВСИЧКО САМ
Парата свърши, на дъсчена обшивка и метална констукция съм, купил съм много от скъпите неща вярно,доста дъб, климатици кухни уреди перални хладилници, слънчеви батерии, велукси и какво ли още не, но се налага да чакам заплката сега за да довърша покрива и то пак САМ и с направана столици САм, че иначе са много скъпи 15 см гредички,....
Вадим видя докъде съм стигнал, нека той да каже...
Вярно не съм правил компрмоиси с качеството, дъските са 1 качество, добавки сика, боя Хемърайт за конструкцията, медни тръби и скъпи канали ... изобщо правя си я като за мен

Трябват ми още 5К лева за покрива и стените заедно с изолацията, но говорим за направа на всичко САМ !
vsterev - специалист
Фитилчо на Коледа стават чудеса, нека питащия да живее с мечтата си, не му пречи. Плюс това ти само скъпи неща си купувал, а той ще я кара по яваш, яваш.
Аз понеже също строя и ми е пределно ясно, че с с въпросните 30к се правят само основи /поне при мен беше така/, но човека иска да вярва в друго не му разваляйте хатъра на празника.
Последна промяна от vsterev на пон дек 29, 2014 9:16 am, променено общо 1 път.
radius - майстор
Фитилчо, веднъж те попитах, но не мога да не го направя пак, въпреки че явно нещо те подразних. Пускаш снимки на строежа и е видно че не си сам, което е нормално за естеството на работата. Но сега пак го натъртваш многократно, че го правиш сам. Нали има и други хора на обекта, те не са ли там за пари?
legionerabg - помощник
Момчета аз може и да не разбирам от строителство но отодавна разбрах че тези кинти няма да ми стигнат и на няколко пъти ви казах че съм го разбрал това и съм приключил с темата.Та въпроса ми е вие защо продължавате да си чешете езиците?Аз отодавна сам приклучил с темата и нееднократно съм ви благодарил за съветите.Благодаря ви още веднъж.Пожелавам на всички приятно изкарване на новата година.И нека тя да ви донесе много,много здраве на вас и вашите семейства след това да пожелая много радост щастие и пари
Фитилчо - майстор
Циганите са ми на 25 кинта на ден и повече не съм ги викал откакто качихме фермите. Идва ми и един познат за 40 кинта на ден за нещата,които не мога да направя сам...
Друг път се оправям с приятели,когато са свободни...

Като казвам сам, имам предвид , че не викам бригада,освен за бетона... иначе периодично по някоя надница не се брои :)

Толкова :)
rumeniak - специалист
При всички случаи по евтино излиза да си купиш парцел и да си построиш къща! Хем е нова хем е както я искаш! Другия вариант е събори изцяло съществуващата и го мини като ремонт. Пак е по добрия вариант. Ако ремонтираш стара къща - даваш пари като за нова и пак си живееш в стара!
forski - специалист
Къщата в която живеем я купихме преди 5 години за 25к. село Сенник/Севлиево
Едноетажна, частично на мази, гредоред, здрави стени и основи, здрава външна мазилка, покрив в добро състояние, общо взето задоволителен вид и пригодна за живеене!
От тогава до сега :
25к. - имот
5к. - дъбова дограма
3к.- парно
30к.- вътрешен ремонт, всичко от-до
5к.-входна врата-порта-малка външна врата
2к.-градински и други ел.инструменти
3к.-веранда
други разходи и дреболий, които вървят ежедневно- не мога да ги сметна

груб тотал до момента: 75-80 хиляди лева и отгоре :-D !

настоящи разходи:
ремонт лятна кухня
външна изолация
външни пътеки
гараж
ремонт покрив
климатик
басейн на двора
Tsilkov - майстор
rumeniak написа:
При всички случаи по евтино излиза да си купиш парцел и да си построиш къща!
По-евтино от кое? Няма как да се дадат такива заключения. Има къщи и къщи - различно масто, състояние и цена. Няколко пъти съм правил проекти за цялостна реконструкция (сега също правя един) и резултата винаги е добър - ама не става с всяка къща (от всяко дърво свирка не става) а и все пак иска пари. На съществуващата сграда поне имаш конструкция, пооправен двор, вързани комуникации, обикновенно е на хубаво място а и спестява тонове документални главоблсъканици. Повечето хора обаче мислят че ще купят някои мухлясал кимизарник за 20-30 к лева ще сложат ламинат и боя за още 10-20к и айде къща за чудо и приказ - няма как да стане тоя номер. То ако ставаше толкова лесно - всички в къщи щяхме да живеем.
rumeniak - специалист
Tsilkov написа:
rumeniak написа:
При всички случаи по евтино излиза да си купиш парцел и да си построиш къща!
По-евтино от кое? Няма как да се дадат такива заключения. Има къщи и къщи - различно масто, състояние и цена. Няколко пъти съм правил проекти за цялостна реконструкция (сега също правя един) и резултата винаги е добър - ама не става с всяка къща (от всяко дърво свирка не става) а и все пак иска пари. На съществуващата сграда поне имаш конструкция, пооправен двор, вързани комуникации, обикновенно е на хубаво място а и спестява тонове документални главоблсъканици. Повечето хора обаче мислят че ще купят някои мухлясал кимизарник за 20-30 к лева ще сложат ламинат и боя за още 10-20к и айде къща за чудо и приказ - няма как да стане тоя номер. То ако ставаше толкова лесно - всички в къщи щяхме да живеем.
По Евтино от описания имот! Естествено че ако купиш къща на две години, направена както трябва и на добра цена, ще ти е по изгодно!
StanZ - специалист
rumeniak написа:
По Евтино от описания имот! Естествено че ако купиш къща на две години, направена както трябва и на добра цена, ще ти е по изгодно!
Да де, ама такова "животно" нема ... да отговаря на тези три условия: ново, качествено, евтино. Ако се застъпят поне две, имота си заслужава ако можем и да си го позволим. :)

Тема "Купуване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: